19 / 04 / 2024

Afyon Kasaplar Çarşısı'nın çevresi değişecek!

Afyon Kasaplar Çarşısı'nın çevresi değişecek!

Kadınlar Pazarı ve Kasaplar Çarşısın da gelinen son aşamayı Afyonkarahisarlılar'la paylaşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,; “Esnaflarla toplantılarımızı ve görüşmelerimizi yaptık." dedi.




Bedesten Çarşısı restorasyonunun Afyon tarihinde bir ilk olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bunun gerekçesini de şöyle açıkladı; “Bedesten Çarşımız esnafı içerisindeyken restorasyonu dokuz ayda yapılan örneği tek yapıdır” şeklinde açıkladı.


KASAPLAR ÇARŞISININ ÇEVRESİ DEĞİŞECEK, KADINLAR PAZARI YIKILIP YENİDEN YAPILACAK


Kadınlar Pazarı ve Kasaplar Çarşısın da gelinen son aşamayı da Afyonkarahisarlılar'la paylaşan Başkan Çoban; “Esnaflarla toplantılarımızı ve görüşmelerimizi yaptık. Kasaplar Çarşısı ile ilgili hazırladığımız proje, kurul engeline takıldı. Bizim burayla ilgili projemiz de hazırdı. Komple orayı yıkıp altına otopark üstüne çarşı yapacaktık. Kurula başvurduk, kurul yerinde incelemeye geldi ve tescili olmayan beş binayı daha tescilledi. Dolayısıyla bizim artık Kasaplar Çarşısındaki dükkânları yıkıp yeniden yapma imkanımız kalmadı. Biz de bunu Bedesten Çarşısında olduğu gibi dükkanların çevresini değiştirecek ve üstünü kapalı hale getirecek bir projeyi yaptırıyoruz. Kadınlar Pazarını yıkıp yeniden yapacağız orada sıkıntı yok, çünkü orada tescilli bir yer yok” dedi.


PAŞA CAMİİ’NDE İMAR ÇALIŞMALARI TAMAM


Paşa Camisi ile ilgili imar çalışmalarının sona erdiğini söyleyen Başkan Çoban, hayırsever ve belediyemiz işbirliğiyle bu camimizin tamamlanacağını kaydetti. Göreve geldiği günden bu tarafa türbeleri ihya ettiklerini söyleyen Başkan Çoban, türbelerimizi ihya projelerinin tek tek geldiğini ve bu dönemde tüm türbelerimizi yenileyeceklerini söyledi. Çeşme restorasyon çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Çoban, bir çoğunun restore edildiğini ve yine türbeler gibi çeşmelerin de bu dönem içerisinde tamamını bitireceklerini söyledi.


KENT MÜZESİ TURİZM ALANINA YAPILACAK


Kenti Müzesi hakkında da bilgiler veren Başkan Çoban, Çavuşbaş bölgesine yapılacak Kent Müzesi’nin büyük ve aynı zamanda turizm alanı içerisinde olması gerekliliğine vurgu yaptı.


SEMT PAZARLARINI MODERNLEŞTİRİYORUZ


İlk defa Afyon’da dekoratif pazaryerleri yapmaya başladıklarını söyleyen Başkan Burhanettin Çoban, Karşıyaka Mahallesi'nde ve Fatih Mahallesi'nde çalışmaların tamamlandığını ifade etti. Çavuşbaş Mahallesinde de çalışmalara başlayacaklarını aktaran Başkan Çoban, Kanlıca Mahallesini ihaleye çıktıklarını Uydukent ve Harbiş’de ise çalışmaların devam ettiğini bildirdi.



Afyonkarahisar Belediyesi



Geri Dön