19 / 04 / 2024

arazi yatırımları artıyor mu

arazi yatırımları artıyor mu

Pandeminin ardından tek katlı müstakil evleri talebin artması arsa satışlarını etkiledi. Aylık 80-90 bin olan konut dışı gayrimenkul satışı 135 bine ulaştı. Artan taleple beraber son bir yılda arsa fiyatları yüzde 47’ye varan oranda artış kaydetti.

Müstakil evlere ve araziye yatırımlar artacak!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Hasan Can, “Gayrimenkul sektöründe koronovirüs salgının ardından hayat normale döndüğünde  arazi yatırımları ve müstakil evlere talep artacak, mağaza, dükkan, ofis gibi gayrimenkullerde ciddi daralma olacak” ifadelerini kullandı.

Mevduat faiz oranları yatırımların değerini katlama devam ediyor: Bu bankalar cazip fırsatlar sunuyor

Günümüzde tasarruflarını değerlendirmeyi düşünen birçok kişi için bankalardaki mevduat faiz oranları oldukça önemlidir. Mevduat hesapları, birikimlerini artırmak isteyen bireyler arasında giderek daha popülerleşmiştir. Bazı bankaların sunduğu mevduat faiz oranları yatırımların değerini artırıyor.

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aytaç Ülkebaş ve Savaş Zafer Soydan ortaklığında kuruldu.

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul yatırım ve yönetim danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türk yatırımcının başta Londra olacak şekilde 300 bin sterlinden başlayıp 5 milyon sterlinin üzerinde yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. 

Akyapı yatırımlarına tam gaz devam ediyor!

Son bir yıl içinde Limonlu Bahçe Konakları, Metkap ve Big Country projeleriyle 3 milyar TL'lik yatırıma başlayan Akyapı, inşaatlarına son sürat devam ederken yeni projeleri için de arsa yatırımları yapıyor. Başta sanayi ve ticari projeleri için hazırlıkta olan Akyapı, Dudullu, Hadımköy, Başakşehir v

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi Şişli’de Ayşe Tülin Şekerci, Beyhan Berna Nalcı ve Zahide Melike Tatari ortaklığına kuruldu.

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Beytem Arazi Yatırımları Anonim Şirketi bugün Şişli'de Ayşe Tülin Şekerci, Beyhan Berna Nalcı ve Zahide Melike Tatari ortaklığında kuruldu.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Türkiye'de kripto para yatırımları ne durumda?

Türkiye genelinde kripto para yatırımları giderek artıyor. Bugün 50'in üzerinde coin alım satımı yapan borsa bulunuyor. Hedef ise 2022'de bu rakamın 100'e ulaşması. 

İzmir'de gayrimenkul yatırımları artıyor!

İzmir Karşıyaka'da faaliyet gösteren Coldwell Banker Life’ın sahibi Uğur Sezginer, İzmir'de gayrimenkul yatırımların arttığını 2022 senesinin de hareketli geçeceğini dile getirdi.

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

Titanic Otel yurtdışı yatırımlarına hazırlanıyor!

Türkiye'de 8, yurt dışında 3 otelle faaliyetlerini sürdüren Titanic, Avrupa yatırımlarına hazırlanıyor. Grubun şu anda Almanya'da otel inşaatları aralıksız devam ediyor. 

Türkiye'de hızlı tren yatırımları hız kesmiyor!

Ülke genelinde ulaştırma alanında yapılan yatırımlar gün geçtikçe artıyor. Son yapılan YHT yatırımı ile İstanbul Ankara arası 35 dakika kısalacak.

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

arazi yatırımları artıyor mu Haberi

arazi yatırımları artıyor mu

Gayrimenkul sektöründe yapılan satışlarda aslan pay konutun oldu. Konut dışı gayrimenkul denilen dükkan, ofis, arsa, tarla satışları ise ikinci plan oluyor. Ancak sektör temsilcileri yılın ikinci yarısında tablonun değiştiğini vurguluyor. Aylık 80-90 bin adet olan konut dışı gayrimenkul satışlarının 135 bine kadar çıktığını belirten uzmanlar bu satışların da arsa ağırlıklı olduğundan bahsediyor. 

135 BİNİ AŞTI

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; konut ve konut dışı gayrimenkul satışı pazarını 3 yıldır incelediklerini belirten İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık (İGD) Sorumlu Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, “Bu yıl haziran ayına kadar bakıldığında konut satışlarının ezici üstünlüğü var. Dönem dönem iniş çıkışlar olsa da her zaman aslan payı konutta. Ancak 2020 haziranda tablo değişti. O güne kadar ortalama 80-90 bin bandında olan, nadiren 100 bine çıkan...