19 / 04 / 2024

arazi yer tespiti nasıl olur

arazi yer tespiti nasıl olur

Bir arazinin yerini veya sınırlarını öğrenmek için arsanın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunulabiliyor. Arsanın tam yerini öğrenildiği bu hizmetin bedeli nedir? Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015 ne kadar?

Milli Emlak o ildeki 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor! KDV'den muaf gayrimenkuller! 

İzmir Tire Milli Emlak Şefliği, İzmir ili, Tire ilçesi, Yeniçiftlik, Kürdüllü ve Akçaşehir mahallelerinde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor. KDV'den muaf gayrimenkuller için taksitle ödeme seçeneği de sunuluyor. Peki İzmir Tire'deki gayrimenkullerin fiyatları kaç TL?

Manavgat belediyesi arsa ve arazi satacak! Yazlık ilçeye yatırım yapmak isteyenler dikkat!

Antalya İli Manavgat Belediye Başkanlığı, Antalya Manavgat'ta yer alan arazi ve arsaları satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 4 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Konya'da 10 bin 500 metrekarelik arazi satılacak! Kaçırmayın!

Konya İli Ereğli Belediye Başkanlığı, Konya Talatpaşa Mahallesi'nde yer alan araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi 10 bin 587 metrekare alana sahip.

Milli Emlak o ilde arsa, arazi ve bahçeli ahşap ev satıyor! Yüzde 20 indirim ve 8 taksit fırsatını aman kaçırmayın!

Bursa Karacabey Milli Emlak, Bursa ili, Karacabey ilçesinde yer alan 6 adet arsa ile 3 adet arazi ve 1 adet bahçeli ahşap evi 8 taksit fırsatıyla satıyor. İşte merak edilen detaylar...

Milli Emlak, o ildeki 2 arazi ile 1 arsayı 8 taksitle satıyor! 15 bin 800 TL'den başlayan fiyatları kaçırmayın! 

Vezirköprü Milli Emlak Şefliği, Samsun ili, Vezirköprü ilçesi, Narlısaray ve Çanaklı mahallelerinde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı 8 taksitle satıyor. Peki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak, Antalya'daki 13 arazi ile 3 arsayı yüzde 20 indirimle satıyor! Arsa alacaklara müjde! 

Antalya Korkuteli Milli Emlak Şefliği, Antalya ili, Korkuteli ilçesinde yer alan 13 arazi ile 3 arsayı peşinde yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Antalya Korkuteli'nde yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

O ilde 2 adet arazi ve 1 zeytin bahçesi satılıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

İzmir Ödemiş Belediyesi, İzmir ili, Ödemiş ilçesi, Seyrekli, Dolaylar ve Kurucuova mahallelerinde yer alan 2 adet arazi ile 1 zeytin bahçesini satıyor. İşte ayrıntılar...

Karayolları o ilde arazi satacak! İhalesi 15 Ağustos'ta!

Karayolları Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, Rize Merkez'de yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ile ilgili detaylar...

Yastık altında 12 bin TL'si olana Milli Emlak'tan arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü pek çok kişinin gündeminde yer alan Ağustos 2023 ihale ilanlarını peş peşe yayımladı. Söz konusu ihaleler arasında 12 bin TL'ye satışa çıkarılan arazi de yer alıyor...

Milli Emlak o ildeki 23 arazi ile 1 adet arsayı 8 taksitle satıyor! arsa ve arazi alacaklara müjde! 

Düzce Milli Emlak, Düzce ili, Merkez, Gölyaka ve Gümüşova ilçelerinde yer alan 23 arazi ile 1 adet arsayı 8 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Düzce'de yer alan arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Arazi ile arsa arasındaki fark nedir? Arazi ve arsa farkı nasıl anlaşılır?

Arsa ve arazi, taşınmaz ürünler arasında yer almaktadır. Taşınmaz ürünlerin alım satım işlemlerinde öne çıkan arsa ve arazi arasında bazı farklılıklar vardır. Bu farklılıklar, satım sürecinde bazı değişiklikleri beraberinde getirmektedir. Peki arsa ve arazi arasındaki farklılıklar nelerdir?

Milli Emlak o ilde KDV'den muaf arsa ve arazi satıyor! Aman bu tarihi kaçırmayın! 

Çanakkale Eceabat Milli Emlak Şefliği, Çanakkale ili, Eceabat ilçesi, Küçükanafarta Köyü ve Beşyol Köyünde yer alan 1 adet arsa ile tarla vasıflı 1 adet arazi KDV'den muaf satılıyor. Peki Eceabat'taki arsa ve arazinin fiyatı ne kadar? 

Milli Emlak o ilde yüzde 20 indirim ve taksit imkanıyla arsa ve arazi satıyor! Aman bu fırsatı kaçırmayın! 

Kayseri Milli Emlak Şefliği, Kayseri ili, Develi ilçesinde yer alan 1 adet arsa ile 7 adet arazi yüzde 20 indirim ve taksit imkanıyla satılıyor. 

arazi yer tespiti nasıl olur Haberi

arazi yer tespiti nasıl olur

Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015!

Bir arazinin yerini veya sınırlarını öğrenmek için arsanın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunulabiliyor. Lisanslı harita kadastro bürosu olan yerlerde ise bu bürolara başvuruluyor.


Başvuruda bulunulan yetkililer ile birlikte arazi veya arsanın bulunduğu yere gidiliyor ve teknik görevliler arsanın yerini sahibine ve alıcısına gösteriyor.


Böylece; arsanın tam yerini öğrenebileceği gibi tam sınırlarının, köşe noktalarının gösterilmesini de istenebiliyor. Peki, arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015 ne kadar?


Parselin Yerinde Gösterilmesi, Ada/Parsel, Adres ile Kuyu, Direk ve Benzeri Tesislerin Hangi Parsel İçerisinde Kaldığının Tespiti hizmet bedelleri 2015:


Her parsel için yüzölçüm ve yöresel katsayıya bakılmaksızın maktu olarak 2014 yılında 50,00 TL idi; 2015 yılında 55,00 TL oldu.


Üzerinde kat mülkiyeti kurulmuş taşınmazlarda bağımsız bölümün yerinde tespiti işleminde maktu olarak, 2014 yılında...