23 / 04 / 2024

arazi yeri tespiti

arazi yeri tespiti

Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde taşınmazların fotoğrafları çekilen ya da gösterilen araziler, alıcının aldanmasına neden olabiliyor. Bunların yaşanmaması için arazi yeri tespiti nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Trabzon Maçka'da 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla 36 gayrimenkul satılıyor: Arsa, arazi ve iş yeri alacaklar dikkat! 

Trabzon Maçka Belediye Başkanlığı, aralarında arsa, arazi ve iş yeri olan 36 adet gayrimenkulü 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Soma Belediyesi KDV'den muaf arsa, iş yeri ve arazi satacak!

Manisa İli Soma Belediye Başkanlığı, Manisa Soma'da yer alan arsa, iş yeri ve arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkuller KDV'den muaf.

İl Özel İdare bu ilde arazi, iş yeri, arsa ve ofis satacak!

Tokat İl Özel İdaresi, Tokat'ta arazi, iş yeri arsa ve ofis satacak. Söz konusu satış ihalesi 26 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yabancılara 21 yılda 28 milyon 320 bin 28 metrekare arazi, 289 bin 412 adet konut ve iş yeri satıldı!

İçişleri Bakanlığı yabancılara gayrimenkul satışı rakamlarını açıkladı. Buna göre, 1 Ocak 2002 ile 19 Temmuz 2023 arasında yabancılara 28 milyon 320 bin 28 metrekare arazi, 289 bin 412 adet konut-işyeri satıldı. İşte ayrıntılar...

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Osman Işık: Ordu'da toplu konut arazi yeri arayışımız devam ediyor!

Ordu’da son haftalarda kar yağışı ve sağanak yağışlar nedeniyle heyelanlar meydana geldi. Ordu AFAD Müdürü Osman Işık, "Geçen yıl heyelanda yıkılan evler vardı, ilgili çalışmalar devam ediyor, 26 vatandaşımızın yerleşecekleri yer seçimini yaptık. Kendi uygun yeri olmayan vatandaşlarımız için toplu k

Ankara'daki dev arazi için imar izni bekleniyor!

Toplam 3 milyar TL'ye satın alınan 8 milyon 700 bin metrekarelik arazi için imar izni bekleniyor. Ankara'daki sanayi projesi kapsamında 5 bin iş yeri yapılması planlanıyor. 

Bu yıl iş yeri satın alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Ev, iş yeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devri için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki bu yıl iş yeri satın alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Sinop'ta mezarlık yeri için arazi satın alınacak!

Sinop'un Gerze ilçesinde belediye mezar arayışına girdi. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, mezarlık için uygun bir alan bulunmaması sebebiyle arazi satın alınacağını belirtti.

Arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

Arazi alım satım işlemleri sırasında, merak edilen hususların başında gösterilen arazi ile tapuda yazan arazinin aynı olup olmadığı geliyor. Peki, satış için arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

Antalya'ya yapılacak 3. havalimanının arazisi belirlendi!

Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanı için Kaş ile Demre arasında süren yer tespiti tamamlandı. Havalimanı yapılacak arazi belirlendi. Belirlenen arazinin tam yeri arsa spekülasyonunun önüne geçmek için son ana kadar açıklanmayacak.

Türkiye'de 91 bin 213 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Kentsel dönüşüm hamlesiyle bugüne kadar 265 bin 684 konut ve 41 bin 652 iş yeri olmak üzere toplam 307 bin 336 bağımsız bölüm içeren 91 bin 213 binada riskli yapı tespiti yapılmıştır." dedi.

İzmir'de kamu hizmetleri için arazi bulmak zor!

Tüm büyük kentlerde olduğu gibi İzmir'de de en büyük sorun, kamu hizmetleri için gerekli projelerin yapılacağı arazi bulmak. Çöp bertaraf tesisi, stadyum, park, hastane ve hatta mezarlık yeri için arazi bulma konusunda büyük sıkıntılar var.

arazi yeri tespiti Haberi

arazi yeri tespiti

Arazi yeri tespiti nasıl yapılır?

Arazi satışlarında yaşanan problemler arasında arazi yerinin sanıldığı yerde olmaması veya sanıldığı kadar büyük olmaması gibi sorunlar yer alıyor.


Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde bazen başka taşınmazların fotoğrafları çekilen ya da gösterilen araziler, alıcının aldanmasına neden olabiliyor. Bu nedenle bir arazi veya arsayı satın almadan önce ölçtürmek faydalı oluyor.


Peki size satılmak istenen yer gerçekten size gösterilen yer midir, bunu nasıl tespit edeceksiniz? Arazi yeri tespiti nasıl yapılır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bir arazinin yerini veya sınırlarını öğrenmek için arsanın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunmak gerekiyor. Lisanslı harita kadastro bürosu olan yerlerde ise bu bürolara başvurulması gerekli.


Başvuruda bulunulan yetkililer ile birlikte arazi veya arsanın bulunduğu yere gidiliyor ve teknik görevliler arsanın yerini sahibine ve alıcısına gösteriyor.


Arsanın yerini öğrenebileceğiniz...