16 / 04 / 2024

ardahan çıldır aktaş karayolu mozeret tüneli

ardahan çıldır aktaş karayolu mozeret tüneli

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Çıldır-Aktaş karayolunda yapılacak 2.5 kilometrelik Mozeret Tüneli ihalesinin şubat ayında gerçekleşeceğini ifade etti. Azizoğlu "diğer tünellerle ilgili de yapmamız gereken çalışmalar var." diyerek bilgi verdi...

Çıldır-Aktaş ve Türkgözü sınır kapılarına 8 tane sahra hastanesi kuruldu! 

Türkiye ile Gürcistan arasında bulunan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ile Türkgözü Sınır Kapısı'na 4'er şekilde olmak üzere 8 sahra hastanesi kuruldu...

Ardahan Çıldır'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Ardahan ili Çıldır ilçesi içerisinde yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ardahan Mozeret Tüneli 2018 Haziran’da tamam!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ardahan ldır-Aktaş yolunda Mozeret Tüneli’ndeki çalışmaları inceledi. Arslan, yolun tamamını 2018'de bitireceklerini açıkladı.

Ardahan Çıldır'a entegre hastanesi geliyor!

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde inşa edilecek 10 yataklı Entegre Hastanesi'nin temeli atıldı. 2015 yılında planlanan proje için kazı çalışması başladı.

TOKİ Ardahan Çıldır sözleşme imzalama tarihleri!

TOKİ'nin Ardahan’ın Çıldır İlçesi’nde hayata geçirdiği 78 adet konutun sözleşmeleri imzalanıyor. İşte TOKİ Çıldır sözleşme imzalama tarihleri...

Ardahan Çıldır’da 78 konutun hak sahipleri belirlendi!

TOKİ'nin Ardahan Çıldır’da hayata geçirdiği 78 konutun hak sahipleri belirlendi.

Ardahan Çıldır Gölü'ndeki tesis belediyeye devredildi!

Ardahan'ın Çıldır Gölü kenarındaki Konaklama Tesisi'nin Çıldır Belediyesine devri gerçekleşti.Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu konu ile ilgili açıklama yaptı.

Ardahan Çıldır Belediye oteli yükseliyor!

Çıldır Belediye oteli yükselmeye başladı. Belediye oteli 4 kat 40 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek.

Ardahan Çıldır'da Yeni Camii inşa ediliyor!

Yapımına 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde başlanan Çıldır Yeni Cami inşaatının yapımı devam ediyor. 2016 yılı içerisinde kaba inşaatı tamamlanıp teslim edilmesi planlanmakta olan caminin ana kubbesinin betonu atılarak büyük bir kısmı tamamlanmış oldu.

Ardahan Çıldır Taziye Evi için ilk kazma vuruldu!

Yıldırımtepe mahalle muhtarı Varidet Aktemur mahallelerin en önemli eksikliklerinden biri olan taziye evi ve imam evinin temelini attıklarını belirtti.

Ardahan'daki Mozaret Tüneli'nin inşaatı başladı!

Türkiye'yi Kafkaslar ve Orta Asya'ya bağlayan önemli güzergahlardan Çıldır-Aktaş karayolu üzerinde inşa edilecek ve Ardahan'ın ilk tüneli olacak Mozaret Tüneli'nin yapımına başlandı.

Ardahan Çıldır TOKİ Konutları'nın kaba inşaatı bitti!

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yaklaşık 20 gün önce temeli atılan Çıldır TOKİ Konutları yükselmeye başladı. TOKİ konutlarının iki bloğunun kaba inşaatı tamamlanarak üçüncü bloğa geçildi.

TOKİ Ardahan Çıldır Konutları 2017'de teslim!

Türkiye Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Ardahan Çıldır'a yapılacak olan 80 dairelik TOKİ konutlarının temeli atıldı.

ardahan çıldır aktaş karayolu mozeret tüneli Haberi

ardahan çıldır aktaş karayolu mozeret tüneli


Vali Seyfettin Azizoğlu, Mozeret Tüneli ihalesinin şubat ayında yapılacağını söyledi.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Azizoğlu, kentte ulaşımda önemli yatırımların yapıldığını belirterek, artık yatırımların meyvesini alma dönemine girdiklerini söyledi.


Çıldır-Aktaş karayolunda yapılacak 2.5 kilometrelik Mozeret Tüneli ihalesinin şubat ayında gerçekleşeceğini ifade eden Azizoğlu, şöyle konuştu:


"Tünel yapım aşamasına geldi. Çünkü tünelin ihalesi şubat ayında yapılacak. Bu da tünellerle ilgili çok büyük bir mesafe katettiğimizi gösteriyor. Diğer tünellerle ilgili de yapmamız gereken çalışmalar var. Bu çalışmalarla Ardahan tarihi günlerini yaşayacak. Bu tünelimiz Aktaş Sınır Kapısı güzergahında olduğu için çalışmalar hızlandırıldı. Sahara ve Ilgar tünelleri için de gerekli çalışmalar yapıldığında, Ardahan'ın önü her yönüyle açılacak. Mozeret, Ilgar ve Sahara tünelleri, Karadeniz'i ve Asya'yı yakınlaştıracak. Bu tüneller çok...