23 / 04 / 2024

ardahan mozeret tüneli ne zaman yapılacak

ardahan mozeret tüneli ne zaman yapılacak

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Çıldır-Aktaş karayolunda yapılacak 2.5 kilometrelik Mozeret Tüneli ihalesinin şubat ayında gerçekleşeceğini ifade etti. Azizoğlu "diğer tünellerle ilgili de yapmamız gereken çalışmalar var." diyerek bilgi verdi...

Cankurtaran Tüneli 1 Mart'ta açılacak!

Artvin'in 60 yıllık hayali olan ve  inşasına 2010 yılında başlanan Rize-Artvin-Ardahan karayolundaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi'nde bulunan Cankurtaran Tüneli'nin açılışı için tarih verildi. 

Ardahan Sahara Tüneli'nin projesi hazır!

Vali Bilmez: "Sahara Tüneli projesi tamamlandı, ihale aşamasına gelindi. Ardahan gibi bir ilde, bir değil, birkaç tünel yapımı aynı anda sürüyor. İpek Demiryolu üzerindeki tünel bitti bitecek." dedi.

Ardahan Ilgar Tüneli 29 Ekim 2019'da açılacak!

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ilgar Tüneli'ne ilişkin açıklama yaptı. Vali Bilmez, Ilgar Tüneli'nin ise 29 Ekim 2019 tarihinde bitirileceğini söyledi.

Ardahan Mozeret Tüneli 2018 Haziran’da tamam!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ardahan ldır-Aktaş yolunda Mozeret Tüneli’ndeki çalışmaları inceledi. Arslan, yolun tamamını 2018'de bitireceklerini açıkladı.

Ilgar Dağı Tüneli'nin temeli atıldı!

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde Hanak-Damal-Posof Yolu Ilgar Dağı Tüneli'nin temeli atıldı.Ulaştırma Bakanı Arslan, "Bu proje asılında hayal ötesi bir proje. Posof, Hanak Damal, Ardahan elbetteki Ilgar tüneli ile ve bununla birlikte yapacağımız 41 kilometrelik bölünmüş yolla ulaşımı kolaylaşacak." dedi.

Ardahan Ilgar Tüneli inşaatına 32 şirket talip oldu!

Ardahan’da bayramlaşma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Posof Ilgar Dağı Tüneli’nin ihale sünecisinin başladığını ve 32 şirketin tünelin inşaat işini almak için başvuru yaptığını söyledi.

Ardahan'daki Mozaret Tüneli'nin inşaatı başladı!

Türkiye'yi Kafkaslar ve Orta Asya'ya bağlayan önemli güzergahlardan Çıldır-Aktaş karayolu üzerinde inşa edilecek ve Ardahan'ın ilk tüneli olacak Mozaret Tüneli'nin yapımına başlandı.

Ardahan Çıldır Mozeret Tüneli'nin temeli yarın atılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yarın Kars-Tiflis-Bakü tren yolu hattında önemli kavşak olan Çıldır Mozeret Tüneli'nin temelini atacak.

Ardahan Aktaş Mozeret Tüneli'nin yer teslimi yapıldı!

Ardahan Türkgözü ve Aktaş hudut kapıların da daha ulaşılşır bir döneme imza atılıyor. Posof Ilgar Tüneli için çalışmalar devam ederken Aktaş Mozeret Tüneli için yer teslimi yapıldı.

Gali-Zaho Tüneli'nin kazısı tamamlandı!

Limak İnşaat, Kuzey Irak ve Türkiye'yi bağlayacak Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını bitirdi. Limak İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, şirket geçen yıl haziran ayında yapımına başladığı, kazı tamamlandı...

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat, Kuzey Irak ve Türkiye'yi bağlayacak Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını bitirdi. Proje, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamlayarak tünelin iki tarafını birleştirdi.

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak!

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak. Türkiye-Irak arasındaki geçişi kolaylaştıracak tünel tamamlanıyor. 3,6 km'lik tünelle Irak-Türkiye ticareti 2015’te çok daha güvenli ve hızlı hale gelecek.

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli’nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.

ardahan mozeret tüneli ne zaman yapılacak Haberi

ardahan mozeret tüneli ne zaman yapılacak


Vali Seyfettin Azizoğlu, Mozeret Tüneli ihalesinin şubat ayında yapılacağını söyledi.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Azizoğlu, kentte ulaşımda önemli yatırımların yapıldığını belirterek, artık yatırımların meyvesini alma dönemine girdiklerini söyledi.


Çıldır-Aktaş karayolunda yapılacak 2.5 kilometrelik Mozeret Tüneli ihalesinin şubat ayında gerçekleşeceğini ifade eden Azizoğlu, şöyle konuştu:


"Tünel yapım aşamasına geldi. Çünkü tünelin ihalesi şubat ayında yapılacak. Bu da tünellerle ilgili çok büyük bir mesafe katettiğimizi gösteriyor. Diğer tünellerle ilgili de yapmamız gereken çalışmalar var. Bu çalışmalarla Ardahan tarihi günlerini yaşayacak. Bu tünelimiz Aktaş Sınır Kapısı güzergahında olduğu için çalışmalar hızlandırıldı. Sahara ve Ilgar tünelleri için de gerekli çalışmalar yapıldığında, Ardahan'ın önü her yönüyle açılacak. Mozeret, Ilgar ve Sahara tünelleri, Karadeniz'i ve Asya'yı yakınlaştıracak. Bu tüneller çok...