23 / 04 / 2024

Arhavi Kavak HES imar planı

Arhavi Kavak HES imar planı

Arhavi’de ‘çılgın HES’ projesi olarak bilinen Kavak HES’in imar planı mahkeme kararına uyularak belediye meclisi tarafından oy birliğiyle iptal edildi.

Arhavi Kavak HES imar planı iptal edildi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılan Kavak HES projesi için hazırlanan imar planları Rize İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Çaykur, Artvin Kavak köyünde aldığı arazide ne yapacak?

Artvin'in Arhavi ilçesi Kavak köyünde Çaykur'un satın aldığı arazide ne zaman faaliyete geçeceğine dair CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı..

Arhavi HES projesine devam!

ARTVİN’in Arhavi ilçesinde şehir merkezine yapılması planlanan HES projesine devam ediliyor.HES’ne karşı olduklarını söyleyen Arhavi halkı, “şehiriçinde HES hayatı çekilmez hale getirir” diyor.

Arhavi ile Kavak HES imar planının iptali isteniyor!

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Artvin Kavak HES projesindeki ÇED tartışmasında son durum!

Artvin’de tepki çeken HES projesinde ÇED raporu tartışması yaşanıyor. Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen olumlu raporun hukuki süreci tamamlanmadan ikinci olumlu rapor alınarak projenin yüzde 30’luk kısmı bitirildi.

Kamilet Vadisi'nde ikinci HES’e onay çıktı!

Arhavi'de, Türkiye'nin en zengin biyoçeşitliliğine sahip alanı olma özelliğini taşıyan Kamilet'e göz diken şirketler projeye doymuyor. Vadide yapımı planlanan HES sayısı 2'ye yükseldi.

Artvin Kavak Hes projesi için 3. kez ÇED süreci başladı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Kavak HES için 3. ÇED süreci başladı!

Artvin’in Arhavi ilçesinde kent içerisinde oluşu nedeniyle ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için verilen ‘olumlu’ raporun mahkemece reddedilmesiyle yeni bir süreç başladı.

Artvin Kavak Hidroelektrik Santral için ÇED süreci başlatıldı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Arhavi Belediyesi Kavak Hes imar planını reddetti!

MNG Holding’e ait Kavak HES projesinin imar planına bir iptal daha geldi.. Artvin’de ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için yeniden sunulan imar planı Arhavi Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle reddedildi.

Arhavi Belediyesi yeni Kavak HES planını reddetti!

ARHAVİ Belediye Meclisi, MNG firması tarafından Kavak HES projesi ile ilgili olarak tekrar sunulan imar planını, proje hakkındaki "ÇED olumlu" kararının iptal edilmiş olması gerekçesiyle oy birliğiyle reddetti.

Arhavi'de HES inşaatını çevreciler bastı!

Rize İdare Mahkemesi tarafından ikinci kez 'ÇED olumlu' raporu iptal edilerek durdurma kararı verilen Kavak HES projesi inşaatına, ‘Risk önleme’ çalışması adı altında devam edilmesi yöre halkının tepkisine neden oldu

Artvin Kavak Hidroelektrik Santrali'nin inşaatı durduruldu!

Artvin'in Arhavi İlçesi'nde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı MNG Holdinge ait Kavak Hidroelektrik Santral projesi için ikinci kez verilen 'ÇED olumlu' raporu, yedi ayrı noktada hukuka aykırılık tespit eden Rize İdare Mahkemesi tarafından yine

Arhavi Kavak HES imar planı Haberi

Arhavi Kavak HES imar planı

Artvin’in Arhavi ilçesinde 2012’de yapımına başlanan şehir merkezinden 5 km. uzaktaki dere suyunu tünellerle şehir merkezindeki elektrik santrallerine taşıyacağı için ‘çılgın HES’ olarak adlandırılan Kavak HES projesinin imar planına bir iptal daha geldi. Arhavi Belediye Meclisi’nde önceki gün yapılan meclis toplantısında, Kavak HES projesine ait Eylül 2013’te onaylanan imar planı, Rize İdare Mahkemesi’nin kararına uyularak oy birliği ile iptal edildi.


Kavak HES projesinin ‘ÇED olumlu’ kararı Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edilince vatandaşlar Arhavi Belediye Başkanlığına başvurarak hukuki bir zorunluluk olarak imar planların iptal edilmesini istemişti. 

Hukuk mücadelesi 

Ocak 2015’te yapılan meclis toplantısında Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ile AKP’li üyeler, ‘yerel mahkemenin kararları üst mahkeme tarafından onaylanmadıkça bir sonuç doğurmaz’ diyerek imar planlarının iptali talebini reddetti. Bunun üzerine imar planlarının iptali...