29 / 03 / 2024

arıtma çamurlarından enerji kaynağı

arıtma çamurlarından enerji kaynağı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Türkiye'deki arıtma çamurunun 6'da birinin Ergene Havzası'ndan çıktığını belirterek, "Yenilenebilir enerji kaynağında faydalanmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi Kuruldu!

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de Mehmet İzolluoğlu tarafından kuruldu.

Bozova Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Bozova İlçesine yapılan Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı

Hatay Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi 10.3 milyon TL'ye mal olacak!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının çalışmaları devam ediyor.

Manisa Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı hızla yükseliyor!

Turgutlu’ya kazandırılan en büyük çevre yatırımlarından biri olan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı hızla yükseliyor.

Balıkesir Edremit'te arıtma tesisi inşa ediliyor!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ tarafından inşaa edinen Altınoluk ve Narlı Atıksu Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur “Temiz, yaşanabilir, sağlıklı Balıkesir hedeflerine hız kesmeden devam ediyoruz.”dedi.

Şanlıurfa'ya 100 milyon TL'lik arıtma tesisi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 100 milyon liralık atık su arıtma tesisi çalışmaları son sürat devam ediyor.

Hatay'a 6 yeni arıtma tesisi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre sağlamak amacıyla olmazsa olmazlarından olan Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatlarını dört koldan sürdürüyor.

İZSU'nun arıtma tesislerine bakanlık teşviği!

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa standartlarında işletilen ve kalitesiyle Türkiye’ye örnek olan arıtma tesisleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 7.2 milyon TL.’lik “enerji teşvik” hakkı kazandı.

Osmaniye Erzin Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 75'i tamam!

HATSU, Erzin ilçemizi altyapı sıkıntısından kurtaracak olan Erzin Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının hızla ilerlediğini duyurdu.

Mersin Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

İzmir'e 56 milyon TL'lik arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu “içme suyuna” çevirecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni gezerek tamamlanan tesisteki son rötuşları inceledi.

Mersin Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli 27 Eylül 2016 Salı günü atılıyor.

Fethiye Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Muğla İli, Fethiye İlçesi'nde Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED topkantısı 29 Eylül Perşembe günü yapılacak.

arıtma çamurlarından enerji kaynağı Haberi

arıtma çamurlarından enerji kaynağı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Arıtma çamurlarını biyokütlede, yenilenebilir enerji kaynağı içerisine sokup kaynaktan faydalandırma ile ilgili bir çözüm yolu planlıyoruz. Böyle bir formül geliştirdiğimiz zaman, özellikle çamurların bertarafında, atıkların bertarafında önemli bir merhaleyi de aşmış olacağız" dedi. 


Öztürk, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen "Ergene Havzası'nda Arıtma Çamurlarının Yönetimi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada. Ergene Havzası'nın Türkiye'nin ve Trakya Bölgesi'nin en önemli alanlarından biri olduğunu söyledi. 


Ergene Havzası'na önemli yatırımların yapıldığını belirten Öztürk, "Atık su artıma tesisleri bakımından ve atık suların bazılarının uzaklaştırılması, derin deşarjla uzaklaştırılması konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalara ilaveten bölgemizde oluşacak arıtma çamurlarının yönetimi konusunda alınması gereken önlemleri de masaya yatıralım dedik" diye konuştu. Trakya Bölgesi'niıı, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olmasının...