25 / 04 / 2024

arkitera genç mimar ödülü

arkitera genç mimar ödülü

7-B Ekim tarihlerinde Haliç Kongre merkezinde gerçekleştirilen Arkimeet bu yıl mimarlık dünyasının duayenlerini "Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor" sloganıyla bir araya getirdi. Arkimeet, bu kez 7-8 Ekim tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı.

Arkitera Ödülleri Sahiplerini buluyor!

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen Arkitera İşveren Ödülü, Arkitera Genç Mimar Ödülü ve RAF Yapı Malzemesi Ödülü bu seneki sahipleriyle buluşuyor. Ödül töreni, 27 Kasım'da Sakıp Sabancı Müzesi The Seed Oditoryumu'nda yapılacak...

Mimar olmak isteyenlere uzmanından öneriler!

Uluslararası platformlarda ülkemizi temsil eden genç mimar İren Elçisoy, bu yıl üniversite sınavına girecek olan gençlerin sorularına cevap verdi...

Mimar Mustafa Çiçek, Bağdat Caddesi'nde 30 bin metrekarelik konut üretimine imza attı!

Genç yaşına rağmen mimari ve iç mimarı çalışmalarında başarılı işlere imza atan, Mustafa Çiçek projeleriyle günümüz konut ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Yüksek Mimar Elif Bengisu'dan Göbeklitepe'ye yeni proje!

Genç yaşında başarılı bir kariyer çizen ve önemli projelerde imzası bulunan Yüksek Mimar Elif Bengisu, üzerinde çalıştığı projeleri, hayata bakışını, mimari ilhamlarını anlattı.

Hayati İnanç:Tac Mahal'i Mimar Sinan'ın iki çırağı yaptı!

Esenler'de gerçekleşen “Gençler Tarihiyle Buluşuyor” adlı programda konuşan Yazar Hayati İnanç, Hindistan’daki Tac Mahal’i Mimar Sinan’ın iki çırağının yaptığını, yani bu eserin aslında Osmanlı'nın eseri olduğunu ifade etti...

GEMSS Genç Mimarlar Seçkisi 2019 tamamlandı!

The Circle tarafından düzenlenen GEMMS Genç Mimarlar Seçkisi ve Sergisi'nin seçim süreci tamamlandı. Seçilen 14 mimar ve projeleri yapılan bir toplantıda ilan edildi. 

Mimar Ufuk Bahar: Milyarderlerin danışmanı!

Urbanist Architecture'ın başarılarının ardında genç bir Türk Mimarın imzası var; Ufuk Bahar... Bahar, Urbanist Architecture ile Londra'da bir Türk mimar olarak imza attığı başarılarını anlattı...

Mimar Berke Gündoğdu Studio Fuksas’ın Roma Ofisi’nde!

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2018 mezunu genç mimar Berke Gündoğdu, Studio Fuksas’ın Roma Ofisi’nde uluslararası kariyer hayatının ilk adımını attı.

Genç mimar nasıl iş bulur?

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, YAPI Dergisi işbirliğiyle genç mimarların ve mimar adaylarının iş bulma süreçlerine katkı sağlayacak olan ‘Genç Mimar Nasıl İş Bulur?’ konulu bir panel gerçekleştirdi.

'Genç Mimar Nasıl İş Bulur' paneli yarın Işık Üniversitesi'nde!

Yapı Dergisi işbirliği ile Işık Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından gerçekleşen “Genç Mimar Nasıl İş Bulur?” paneli yarın saat 14:00'te Üniversitesi Şile Kampüsü’nde düzenlenecek.

Yüksek Mimar Saadet Yüncü, Mars'ta mimarlık çalışmalarına katılacak!

Tekirdağ’da yaşayan genç Yüksek Mimar Saadet Yüncü, Mars gezegeninde mimarlığa dair çalışmalara katılmayı hak kazanan ilk Türk oldu..

Üniversiteli Mimar İrem Kaleci'nin Basmane projesine ödül!

Üniversiteli mimar adayının tasarımı Venedik Mimarlık Bienali gezisiyle ödüllendirildi. Genç mimar İrem Kaleci'nin Basmane semti için tasarladığı planlar ödüle layık görüldü. 

Dalga Balcı: Mimari bir sanattır!

Genç mimar Dalga Balcı, mimari üzerine merak edilen herşeyi anlattı. Genç mimar, ''Mimarlık Sanat mıdır?'' sorusuna ise ''Mimarlık bütün sanatların anasıdır'' diyerek cevap verdi.

Mimar Doğukan Tufan müzik dünyasında!

Mimar Doğukan Tufan'ın ilk ilk single'ı 'Yaz Kenara' çıktı. Müzik dünyasına adım atan genç mimar şarkısına klipte çekti.

arkitera genç mimar ödülü Haberi

arkitera genç mimar ödülü

Arkitera tarafından düzenlenen ve her yıl mimarların buluştuğu Tükiye'deki en büyük platform olarak hayata geçirilen Arkimeet, bu kez 7-8 Ekim tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Mimarlık dünyasının uluslararası isimlerinin de konuşmacı olarak davet edildiği etkinlikte, Türkiye gündemindeki önemli konular ve projeler yapılan konferans ve oturumlarla ele alındı. Etkinlik kapsamında düzenlenen ödül programlarıyla fiziksel çevrenin niteliğinin iyileştirilmesine katkı sağlayan kişi ve kurumlar da onurlandırıldı. 


Arkimeet 2013'ün "Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor" konferans serisinde yer alan en ilgi çekici iki isim, ]osep Luis Mateo ve Manuelle Gautrand'dı. ETH Zürih'te mimarlık kürsüsünde profesör ve MateArquitectura'mn kurucusu olan Josep Llois Mateo konuşmasında doğa, kent ve mimarlık olgularının kendi mimari üretimi üzerindeki etkilerinden söz ederken; Manuelle Gautrand ise yenilikçi mimari konusunda yaptıkları işlerden örnekler sergiledi. Kentlerin...