19 / 04 / 2024

Arnavutluk Yeniden İnşa planı

Arnavutluk Yeniden İnşa planı

Türkiye, depremle sarsılan Arnavutluk’ta kentsel dönüşüm başlatıyor. TOKİ tarafından inşa edilecek 500 konut kentsel dönüşüme örnek olacak. Türk müteahhitler de ülkede yeni projeler üretecek.

Türkiye ile Arnavutluk arasında 500 konut inşası protokolü imzalandı!

Türkiye ile Arnavutluk arasında geçen sene 26 Kasım tarihinde yaşanan depremin ardından "Afet sonrası konut yapım alanında iş birliği yapılmasına dair protokol" imzalandı.

500 TOKİ konutu 6 ayda tamamlanacak!

Arnavutluk’ta 2019’da yaşanan deprem sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını verdiği 500 konutun inşaası için çalışmalara başlandı. Bakan Kurum, konutların 6 ay içerisinde tamamlanacağını müjdeledi.

Gaziantep’in yeniden inşa edilmesi konusu Horasis toplantısında ele alındı

HORASIS tarafından yapılan Horasis Küresel Toplantısı “İnovasyon, Sürdürülebilirlik ve Yeniden İnşa Yoluyla Etki Yaratmak” konusu ile ilk kez Gaziantep’te başladı. İşte toplantının ayrıntıları...

TMSF, hangi şirketi yeniden satışa çıkardı?

Tasarruf Mevduatı Sigorta (TMSF), daha önce de geçtiğimiz kasım ayında ihaleye çıkardığı Zümrüt Tekstil’i yeniden satışa çıkardığını duyurdu.

Her yıl 500 bin konut yeniden inşa edilmeli!

9. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde konuşan Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Türkiye'de her sene 500 bin konutun yeniden inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

TMSF, Özlem Çelik'i 19 milyon TL bedelle yeniden satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Özlem Çelik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü yeniden 19 milyon Türk Lirası bedelle yeniden satışa çıkardı.

Murat Kurum'dan Arnavutluk'taki sosyal konut projeleri ile ilgili açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanı Arben Ahmetaj ile yaptığı görüşmede, Arnavutluk'ta hayata geçirilen sosyal konut projelerini masaya yatırdı...

Japonların yüzde 30'u, 2011 depremi sonrasındaki yeniden inşa çalışmalarını yetersiz buluyor!

Japonya halkı ülkenin kuzeydoğusunda Mart 2011 tarihinde meydana gelen deprem ve tsunami sonrası, yeniden inşa çalışmalarının yetersiz kaldığını düşünüyor.

Kağıthane'de çöken istinat duvarı yeniden inşa ediliyor!

Kağıthane Belediyesi, geçtiğimiz günlerde kar yağışı nedeniyle çöken istinat duvarını yeniden inşa ediyor. 

Kepez Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği konutlar Ağutos'ta tamamlanacak!

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği konutların kaba inşaatı Mayıs ayında projenin bütünü ise Ağustos'ta tamamlanacak.

İstanbul'da riskli yapılar için yıkımın önü açıldı!

İBB Meclisi'nde il genelindeki riskli yapıları depreme karşı dönüştürmek için hazırlanan plan notu oybirliği ile kabul edildi. Bu plan notu ile deprem riski taşıyan yapılar yıkılıp yeniden inşa edilebilecek.

Kapalı Maraş'ın yeniden inşa maliyeti 1.5 milyar dolar!

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun, KKTC sınırları içerisinde olan Maraş'ın kısmi olarak açılmasından sonra bölgenin yeniden ayağa kalkması için gerekli maliyetin 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vaniköy Camii yeniden ayağa kaldırılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki tarihi Vaniköy Camii’ndeki yangınla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, caminin aslına uygun bir şekilde yeniden ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

Ordu'da şehit evi yeniden inşa edildi!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde yaşayan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş'ın ailesinin evi yeniden inşa edildi!

Arnavutluk Yeniden İnşa planı Haberi

Arnavutluk Yeniden İnşa planı

Geçtiğimiz Kasım ayında depremle sarsılan Arnavutluk’ta TOKİ tarafından inşa edilecek 500 hibe konut için protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile ülkede hayata geçirilecek kentsel dönüşümün ilk adımı atıldı. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Arnavutluk’ta dönüşüm sürecinde Türkiye tarafından yapılması planlanan 500 konut örnek alınacak. Bu süreçte devam eden diğer konutlar için de Türk müteahhitler devreye girecek. Türkiye bölgede master plan yapılmasına ve altyapı çalışmalarına destek verecek.

Ülkede iki gündür bir dizi temasta bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberinde bulunan heyet dün Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüştü. Çalışmalara başlamak için hazırlanan ‘Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İşbirliği Yapılmasına Dair Protokol’ metni de Başbakan Rama’nın katıldığı törende Bakan Kurum ile Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanı Arben Ahmetaj tarafından imzalandı. Bu konutlar aynı zamanda...