26 / 04 / 2024

Aron Angel biyografi

Aron Angel biyografi

Aron Angel, Atatürk'ün isteğiyle İstanbul'un ilk şehir planını çizen mimardır. Henry Prost’un öğrencisi olan Aron Angel, Avrupa yakasındaki Vali Konağı Caddesi ile Anadolu yakasındaki Bağdat Caddesi’ni tasarlamıştır. Peki Aron Angel kimdir? İşte biyografi

Aron Frezya Evleri 7 milyon 500 bin liradan başlayan fiyatlarla! 2025 Haziran'da teslim! 

Aron İnşaat tarafından İzmir İlçesi Urla Uzunkuyu'da hayata geçirilen Aron Frezya Evleri'nde fiyatlar 7 milyon 500 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Aron Frezya Evleri yüzde 30 peşin 3 ay vade imkanıyla ön satışta!

Aron İnşaat tarafından İzmir İlçesi Urla Uzunkuyu'da hayata geçirilen Aron Frezya Evleri yüzde 30 peşin 3 ay vade seçenekleri ile ön satışta. İşte detaylar...

Angel Mühendislik İnşaat Ve Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Angel Mühendislik İnşaat Ve Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Emre Okur tarafından kuruldu.

Elite Miiddle East Proje Yönetimi Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Elite Miiddle East Proje Yönetimi Danışmanlığı Limited Şirketi Şişli'de Angel Luıs Martınez Gomez ve F.Antonıo Ubeda Garcıa ortaklığında kuruldu.

Balkansko Echo Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Balkansko Echo Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa'da Angel Hrıstov Velchev tarafından kuruldu.

Rihanna Los Angel'taki evi için kiracı arıyor!

Ünlü şarkıcı Rihanna, Los Angeles'ta yer alan evini kiraya verdi. 706 metrekarelik ev için belirlenen kira tutarı ise 80 bin dolar.

Loft Emlak Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Loft Emlak Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Angelıne Ryabkoca ve Keıth Krıs Boyle ortaklığında kuruldu.

Aron Maden Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aron Maden Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Seyed Sohrab Bahramı tarafından kuruldu.

PSG'li Angel Di Maria'nın evi soyuldu!

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris Saint-Germain'in (PSG) Arjantinli futbolcusu Angel Di Maria'nın evi soyuldu...

Angel Yapı İnşaat Enerji Turizm Ve Denizcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Angel Yapı İnşaat Enerji Turizm Ve Denizcilik Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile İsmail Filiz tarafından kuruldu.

Aron Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aron Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Neyran Meriç Toptancı tarafından kuruldu. 

Aron Prime projesinde 1 milyon 350 bin TL’den başlayan fiyatlar!

Onur ve Arda Işık’ın kurucusu olduğu Aron Müteahhitlik, yeni projesi Aron Prime'ı lansman ile tanıttı. 

Yaşam alanlarına değer katacak bir tasarım; Angel Koltuk!

Angel Koltuk, yaşam alanlarında farklı bir atmosfer yaratmak için oldukça iddialı. Yalın ve minimal tarzıyla soft bir tavır sergilerken tasarımındaki kreatif dokunuşları ile şaşırtıcı bir şıklık sunuyor.

Aron Angel biyografi Haberi

Aron Angel biyografi

Aron Angel kimdir?


Aron Angel, 1916 yılında İstanbul Kadıköy'de doğdu. Anne ve babası öğretmen olan Angel, Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi'nin inşaat mühendisliği bölümünden mezun oldu. Sonra Güzel Sanatlar Akademisi'nde mimarlık eğitimi aldı. Bunlarla yetinmedi. Fransa'da, şehircilik uzmanlığı konusunda iki üniversite daha bitirdi. Sonra yine İstanbul'a döndü. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Fakültesi'ni bitirdi. Tam 5 üniversite sığdırdı eğitim hayatına... Bilgisini ve emeğini de, en çok İstanbul'un şehirciliği için harcadı. 


Bu serüveni, Atatürk'ün çok önem verdiği İstanbul'un dünya şehirleri arasına girmesini sağlamak için, 1936 yılında, Fransa'nın ünlü şehir plancısı Henry Prost'u İstanbul'da çalışmaya davet etmesiyle başladı. Prost, "Tek bir şartla kabul ederim. İstanbullu öğrencim Aron Angel da benimle çalışırsa" dedi. Atatürk, Prost'un şartını kabul etti. Böylece Prost, İstanbul Belediyesi Nazım Daire...