20 / 04 / 2024

Arsa alırken dolandırılmamak için dikkat

Arsa alırken dolandırılmamak için dikkat

Son dönemde "arsa alışverişinde dolandırıldım" diyenlerin sayısında patlama yaşanıyor. Araziler sahte evraklarla el değiştiriyor. İşte, parasını saklamayıp toprağa yatırmayı düşünenlerin tuzağa düşmemek için bilmesi gerekenler...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

Eskişehir'de bir dolandırıcı TOKİ arsa çekilişine katılan vatandaşları tapu verme vaadiyle 400 bin TL dolandırdı.

Gayrimenkul dolandırıcılarının oyunlarını bozacak yöntemler deşifre oldu! Gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler!

Ev, arsa, arazi gibi taşınmazların alım satımı konusunda dolandırıcılık haberleri her geçen gün artıyor. Çeşitli oyunlarla vatandaşları mağdur eden dolandırıcılara karşı dikkat edilmesi gereken yöntemler belli oldu. İşte gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler...

Yatırımcılar için arsa alım satım kılavuzu! Arsa alıp satarken nelere dikkat edilmeli?

Yatırımcılar, arsa alıp satarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. Satılık arsaların püf noktaları, yatırımın getirisini maksimize etmek ve riskleri minimize etmek adına büyük önem taşıyor. İşte arsa alıp satarken dikkat edilmesi gerekenler...

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurt dışında ev ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı.

‘Kelepir arsa’ umuduyla dolandırılan Teknik Direktör Uygun’a yönelik şok iddia! ‘Mafya aracılığıyla konutlarımı aldı!’

Teknik direktör Bülent Uygun ile arkadaşlarını "kelepir arsa" vaadiyle dolandırıp milyonlarca TL’lik vurgun yaparak kayıplara karışan Ulaş Birihan'ın yargılandığı davada eşi Derya Birihan ifade verdi. Birihan, “Uygun’a evimizi devrettim. Fakat, kapıma mafya gönderdi” dedi.

Arsa alacaklara son dakika uyarısı: Doğru yatırım için bunları gözden kaçırmayın! 

Arsa yatırımları ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki arsa alırken nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Arsa alacaklara son dakika uyarısı: Arsayı görmeden kapora vermeyin! Dolandırıcılığa dikkat! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından arsa fiyatlarında artış yaşandı. Son zamanlarda telebin arttığı arsalarda, dolandırıcılık olayları da katlandı. İşte ayrıntılar...

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları peş peşe sıraladı. Peki, Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Kurban Bayramı'na günler kala dolandırıcılıklar arttı: 3-4 bin TL'ye kurban bağışı alınıyor! Aman dikkat! 

Diyanet’in 5 bin 950 TL şeklinde açıkladığı kurban bağışına parası yetmeyen dar gelirlileri hedef alan dolandırıcılar, 3-4 bin TL'ye kurban bağışı alıyor. Fakat kurbanı kesmeyip vatandaşları bu şekilde dolandırıyor. İşte ayrıntılar...

İnternetten araç alıp satmak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu!

Dolandırıcılar şimdi de internetteki araç ilanlarını hedef aldı. İnternetten araç alıp satmak isteyenlerin dikkatli olması gereken bu yeni dolandırıcılık yönteminde dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri aracı satın alacakmış gibi yaparak satıcıyı akıllara durgunluk verecek şekilde dolandırıyor.

Arsa alırken dolandırılmamak için dikkat Haberi

Arsa alırken dolandırılmamak için dikkat

Körfez Geçiş Köprüsü, 3. Havalimanı ve 3. Köprü gibi projelerin gayrimenkul değerini artırdığı bölgelerde arsa - arazi satışları patladı. Gayriresmi işlemlerle Hazine'ye ait araziler, sahte evraklarla başka kişilere ait arsalar vatandaşlara satılıyor. 


İşte toprağa yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenler: 


- Arsanın imar durumu hakkında ilgili belediyeden bilgi alın. Alıcının arsayı kullanma amacı ile imar durumunda inşaat özellikleri farklı ise alman arsa kullanılması düşünülen işe yaramayabilir. 


- Tapu senedinde ada, pafta, parseli belirtilen arsanın alıcıya tekabül edip etmediği kontrol edilmeli. Bunun için de Kadastro Müdürlüğü'nden tapu senedinde belirtilien arsanın sınır tespiti istenebilir. 


- Kadastronun geçmediği bölgelerden arazi almak riskli. Arsanın bağlı bulunduğu tapu sicil müdürlüğüne gidilerek, tapu kütüğüne bakıp arsanın satışı ile ilgili aleyhte şerh olup olmadığı kontrol edilmeli. 


- Kırsal alanda imar izninin genellikle...