26 / 04 / 2024

arsa hissesi satışı

arsa hissesi satışı

Hisseli arsa, mülkiyetin birden çok sahibi olması durumuna deniyor. Hisseli arsa satışında hissedarların biri arsayı satışa çıkarması halinde diğer hissedarların öncelikli satın alma hakkı bulunuyor...

Belediyeden çok büyük fırsat! 320 TL'ye hem de vergi indirimli arsa satacak! 

Genç iş gücünü çekmek isteyen bir belediye başkanı sadece 1.500 kişiye 320 liraya arsa satacak. Satın alınan arsalara ev yapımında ciddi vergi indirimleri de yapılacak.

Milli Emlak'tan Şubat 2024 fırsatı! Ankara ve Balıkesir'de KDV'den muaf arsa-arazi satılacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Balıkesir'de yer alan arsa ile araziyi satışa çıkardı. Milli Emlak tarafından paylaşılan detaylara göre arsa ve arazilerin satış ihaleleri 8 Şubat ve 13 Şubat'ta yapılacak.

Kağıthane'de 73 milyon TL'ye arsa hissesi satılıyor! Satış ihalesi bu tarihte yapılacak! 

İstanbul Kağıthane Belediye Başkanlığı, Kağıthane Hamidiye'de yer alan arsa hissesini satıyor. İşte satış ile ilgili detaylar...

TOKİ, İzmir'de denize sıfır arsa satacak! Satışlardan 1 milyar 115 milyon 236 bin TL getiri bekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İzmir'de 35 adet arsayı satışa çıkaracağını ilan etti. Satışların toplam gelirinin 1 milyar 115 milyon 236 bin TL olması bekleniyor.

Vakıflar'dan İstanbul'da satılık ev ve arsa hissesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Bayrampaşa ve Fatih'teki arsa ve ahşap ev hissesi için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihalesi 23 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Kağıthane'de arsa hissesi satılıyor: İhalesi 28 Kasım'da! 

Kağıthane Belediyesi, İstanbul ili, Kağıthane ilçesi, Hamidiye Mahallesinde yer alan arsanın hissesini satıyor. Peki Kağıthane'de satışı yapılacak arsa hissesinin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Karayolları bu ilde konut imarlı 4 arsa satılacak! 

Karayolları Genel Müdürlüğü Malatya Yeşilyurt'ta dört adet arsa satacak. Satışa çıkarılan arsalar konut imarlı olarak açıklandı.

Elmalı Belediyesi'nden Antalya'da ticari alan imarlı arsa hissesi!

Antalya İli Elmalı Belediye Başkanlığı, Antalya Elmalı'da yer alan ticari alan imarlı arsa hissesi satacak. Satış ihalesi 4 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye 13 taksitle KDV'den muaf iki arsa satacak!

Konya İli Karatay Belediye Başkanlığı, 13 ay taksitle iki arsa satacak. Satışa çıkarılan arsadan KDV'den de muaf...

Milli Emlak o ilde akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satacak!

Manisa İli Yunusemre Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Manisa Yunusemre'de akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satacak. Satış ihalesi 18 Temmuz'da yapılacak.

Nilüfer Belediyesi, ticaret alanı imarlı arsa hissesi satacak!

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Bursa Nilüfer'de ticaret alanı imarlı arsa hissesi satacak. Söz konusu ihale 10 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Deprem riski bulunmayan illerden arsa alacaklar dikkat! Tarlaları arsa olarak satıyorlar! Bu tuzağa düşmeyin!

Türkiye’de deprem riski bulunmayan şehirlerdeki gayrimenkullere olan talep katlanıyor. Deprem riski bulunmayan illerden arsa alacaklar dikkat! Tarlaları arsa olarak satıyorlar! Bu tuzağa düşmeyin!

Boğaz manzaralı apartman hissesi satılacak! İşte parmak ısırtan o rakam

İstanbul Kuzguncuk'ta boğaza nazır toplamda 850 metrekare alanı bulunan apartmanın dörtte bir hissesi 68 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılıyor.

arsa hissesi satışı Haberi

arsa hissesi satışı


Hisseli arsa satışı!


Hisseli olarak tasarruf edilen taşınmazlarda, hissedarlardan birinin hissesini satması halinde, diğer hissedarların öncelikli satın alma hakkı bulunuyor. Bu hak "şufa hakkı" olarak biliniyor.  Eğer hisse, paydaşlardan birine satılmak isteniyorsa burada şufa hakkı söz konusu olmuyor. Ancak, hissenin bu taşınmazda paydaş olmayan birine satılması halinde, diğer paydaşlardan her birinin, satışın öğrenildiği tarihten itibaren 1 ay ve her halükarda 10 yıl içinde dava açmak suretiyle ve satış yapılan bedeli ödeyerek, bu hisseyi yeni alıcıdan satın alma hakkı doğuyor. Bu nedenle, yeni alıcının şufa hakkını kullanmaması için, hissedarların kendi arasında şufadan feragat sözleşmesi yapması ve bunu tapuya tescil ettirmesi veya gerçek bedele uygun satış yapıldıktan hemen sonra, diğer hissedarları noter kanalı ile haberdar ederek hak düşürücü sürenin başlaması sağlanmalıdır.


Hisseli arsa...