26 / 04 / 2024

Arsa riski

Arsa riski

Gayrimenkul hukuku uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş, yatırımcılar için çok önem kazanmakta olan Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni nasıl tasarladığını, ihtiyacın nereden doğduğunu ve modelin nasıl çalışmakta olduğunu açıkladı.

Avukat Kadir Kurtuluş Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni açıkladı!

Gayrimenkul hukuku uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş, yatırımcılar için çok önem kazanmakta olan Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni nasıl tasarladığını, ihtiyacın nereden doğduğunu ve modelin nasıl çalışmakta olduğunu açıkladı.

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

Deprem riski bulunmayan illerden arsa alacaklar dikkat! Tarlaları arsa olarak satıyorlar! Bu tuzağa düşmeyin!

Türkiye’de deprem riski bulunmayan şehirlerdeki gayrimenkullere olan talep katlanıyor. Deprem riski bulunmayan illerden arsa alacaklar dikkat! Tarlaları arsa olarak satıyorlar! Bu tuzağa düşmeyin!

Arsa alacaklar dikkat!

Gayrimenkul yatırımından uzun vadede kazanç sağlamak istiyorsanız, kısa sürede gelir beklentiniz yoksa ve riski yüksek, getirisi yüksek bir yatırım arıyorsanız arsa yatırımı sizin için en uygun yatırımlardan biri olabilir. Peki arsa yatırımı yaparken nelere dikkat etmek gerekir?

Birol Polat: Arsa yatırımı Türkiye’de kaybettirmiyor!

Emlak İstasyonu Yönetim Kurulu Başkanı (Ceo) Birol Polat, yatırımcıların riskli yatırımlar yerine riski az olması ve orta vadede daha çok kazandırması nedeniyle arsa yatırımı gibi daha güvenilir yatırımlara yöneldiğini iddia etti.

Erhan Boysanoğlu: Konut balonunu arsa fiyatları şişiriyor!

İnşaatçıların yarıya yakını, konut fiyatlarında balon riski doğduğunu düşünüyor. Konut üreticisi Mesa Mesken’in Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu’na göre konuttaki balonu, geometrik artan arsa fiyatları şişiriyor.

Arsa riskli yapı mıdır?

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli alan ve riski yapı tanımlamaları bulunuyor. Buna göre arsa riskli yapı mıdır? Riskli yapı statüsüne hangi yapılar girer?

Kentsel dönüşümde arsa payı!

31 Mayıs 2012 tarihinde 28309 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında kentsel dönüşümde arsa payı hususuna da yer veriliyor...

Edirne Belediyesi 2 arsa satacak

Edirne Keşan Belediyesine bağlı Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde 2 adet arsa kapalı teklif ile satılacak

Deprem riski 10 dakikada belirleniyor

ODTÜ'nün "sokaktan tarama" yöntemi ile gözleme dayalı 4-5 parametre kullanılarak, binaların deprem riski belirlenebiliyor.

Arsa yatırımının 10 püf noktası

Türkiye'nin 1 numaralı emlak uzmanı Tebernüş Kireçci arsa yatırımcıları için kaleme aldı.

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 20 milyon YTL muhammen bedelle arsa satacak.

Aydın Valiliği arsa satacak

Aydın Valiliği İl Encümeni Başkanlığı arsa satacak

Kazan Belediyesi arsa satacak

Ankara İline bağlı Kazan Belediyesi arsa satacak

Arsa riski Haberi

Arsa riski


Sektöre yepyeni modeller kazandıran ve bu modellere yönelik hukuki altyapıları tasarlayan gayrimenkul hukuku uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş, yatırımcılar için çok önem kazanmakta olan Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modelini nasıl tasarladığını, ihtiyacın nerden doğduğunu ve  modelin nasıl çalışmakta olduğunu açıkladı. 



‘’Birilerine sorun daha çok kazanç sağlamak için arsa mı alırsın konut mu? Gelen cevap kesinlikle arsa olmasına rağmen özellikle orta kesim arsa almaktan korkuyor. Çünkü arsa;


Riskli ve çabuk ulaşılabilir değil

Uzun yıllar getirisi olmayabilir

Uzun araştırmalar gerektiriyor

Hukuki araştırma gerektiriyor

Güvenilir çözüm ortağı bulmak zor

Satma yolları/kanalları yok/zayıf !

İstediğiniz zaman satılmayabilir

İmar ve diğer süreçleri takip etmek zor

Tek bir bireyin tek başına iyi bir arsayı alacak parası yok!



Oysaki KGA yani Kira Getirili Arsa Modeli’nde konut alır gibi arsa alacaksınız. Hem arsa almanın getirdiği büyük kazançtan...