24 / 04 / 2024

arsa satışları yüzde kaç arttı

arsa satışları yüzde kaç arttı

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkan Yardımcısı Makbule Yönel Maya, üçüncü havaalanı çevresinde yer alan bölgelerde arsa satışlarında geçen yıla oranla yüzde 40-50 seviyelerinde artış yaşandığını belirtti.

Konut satışları yüzde 20,6 azaldı! 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satıldı. Açıklanan rakamlara göre konut satışları yüzde 20,6 azaldı...

Ankara’da konut satışları yüzde 12 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Ankara'da 2023 yılının 7 bin 394 konut satışı gerçekleşti. Verilen detaylara göre başkentte konut satışları yüzde 12 düşüş gösterdi.

Konut satışları yüzde 9,5 azaldı! 2023 Eylül'de 102 bin 656 konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışları yüzde 9,5 azaldı! 2023 Eylül'de 102 bin 656 konut satıldı...

ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalışla beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalış göstererek, beklentilerin altında kaldı.

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar yüzde 1,2 azaldı!

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar yüzde 1,2 geriledi. en fazla düşüş yüzde 2,7 ile Letonya'da oldu. İşte detaylar...

Konut satışları yüzde 18 azaldı! Şubat 2023'te 80 bin 31 konut satıldı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 18,0 azaldı ve 80 bin 31 oldu. Konut satışlarında mega kent İstanbul 14 bin 980 konut satışı ve yüzde 18,7 ile en yüksek paya sahip oldu.

Çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2021 yılının Ocak-Ağustos döneminde çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı.

Pandemide karavan satışları yüzde 300 arttı!

Koronavirüs ile birlikte kalabalık şehirlerden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar karavanlara yönelemeye başladı. Öyle ki bu dönemde karavan satışları yüzde 300 arttı. 

Pandemide taşınabilir ev satışları yüzde 40 arttı! 

Sakin ve doğada tatil yapmak isteyenlerin artması, karavan satışlarının patlamasına neden oldu. 2020'de pandeminin de etkisiyle karavan satışları yüzde 40 arttı. 2021'de de pazarda yüzde 50 büyüme bekleniyor.

Almanya'da inşaat malzemeleri perakende satışları yüzde 34,1 geriledi!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), perakende satışlara ilişkin şubat ayı geçici verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre; Şubat ayında inşaat malzemeleri perakende satışları yüzde 34,1 geriledi. 

Siirt'te konut satışları yüzde 5,6 azaldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayı konut satışları istatistiğine göre Siirt'te konut satışları yüzde 5,6 azaldı. 

Kovid-19'da satışları yüzde 30 arttı!

Koronavirüs salgını sürecinde aldığı arsayı kat karşılığı verip konut yaptırmak isteyen kişi sayısının arttı. Arsalara olan talep patladı. Satışlar yüzde 30 arttı.

Çin'de konut satışları yüzde 0,4 arttı!

Koronavirüsün yol açtığı ekonomik krizden toparlanmaya  çalışan Çin'de ucuz kredilerin  etkisi ile konut satışları yüzde 0,4 arttı.

arsa satışları yüzde kaç arttı Haberi

arsa satışları yüzde kaç arttı

Üçüncü havaalanının bölgede gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendiren Maya, İstanbul'da inşa çalışmalarına başlanan üçüncü havaalanı ve birlikte hayata geçirilmesi planlanan yeni şehir projesinin, Avrupa Yakası'ndaki Arnavutköy ilçe sınırları içerisinde yer almasının planlandığını anlattı. Maya, ilçenin Karadeniz kıyısında yer alan ve Yeniköy'den Akpınar'a doğru uzanan taş ocakları mevkiinin havaalanı projesine ev sahipliği yapacağını ifade ederek, Yenişehir proje alanlarının ise havaalanının güneyine doğru uzanmasının planlandığını söyledi. Yer seçiminde bu bölgenin tercih edilmesinin en önemli nedeninin üçüncü boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu olduğunu vurgulayan Maya, Yeniköy'ün bir bölümü, Tayakadın, Baklalı, Boyalık köyleri ve Hadımköy'ün bir bölümünü içerisine yer alan projenin, çevresindeki Karaköy, Durusu gibi bölgelerin de gayrimenkul piyasasını etkilediğini kaydetti. Maya, söz konusu bölgelerde arsa satışlarında geçen yıla oranla yüzde 30-40 seviyelerinde...