26 / 04 / 2024

arsa tapulu eve kredi veren bankalar

arsa tapulu eve kredi veren bankalar

Konut kredilerinde bankalar krediyi teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. Peki, arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Arsa tapulu ev için kredi verilir mi?

Konut kredisi verilebilmesi için ilgili evin banka tarafından teminat olarak alınabilmesi gerekiyor. Bankalar teminatı ipotek ile sağlıyor. Peki, arsa tapulu ev için kredi verilir mi?

TOKİ arsaya başvuran eve de başvurabilir mi?

TOKİ arsa başvuruları devam ediyor. TOKİ arsa almayı düşünenler, TOKİ arsaya başvuran eve de başvurabilir mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte merak edilen o detaylar…

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

Kat irtifakı tapulu daire alınır mı?

Kat irtifakı, binanın bodrum katının yapılmasının ardından daire sahiplerinin arsa üzerine gerçekleştirilecek olan konutlardaki paylarını gösteren bir tapu şekli olarak biliniyor. Peki, Kat irtifakı tapulu daire alınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Ev almak isteyen binlerce insan kendilerine uygun daire bulduğunda "arsa tapulu" ibaresiyle karşılaşabiliyor. Peki, nedir bu arsa tapulu ev? Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Nef'ten 2 bin TL taksitle hemen teslim tapulu arsa fırsatı!

Gayrimenkul sektörüne markalı arsa ile yeni bir soluk kazandıran Nef, yılbaşı kampanyasını başlattı. Nef Arsa'da 2 bin TL taksitle hemen teslim tapulu arsa fırsatı sunuluyor... 

Helin Avşar, çanta parasına arsa aldı!

Hülya Avşar'ın kız kardeşi Helin Avşar, parasını arsa ve eve yatırıyor. Avşar son olarak, çanta parasına arsa aldı...

Arsa tapulu bina nasıl satılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Babamızın dört dairesi vardı. Vefatı ile annem ve biz üç kardeşe birer daire kaldı. Ancak dairelerin olduğu bina, arsa tapulu. Yani hisseli. Daireleri satalım diyoruz, alan çıkmıyor. Bunun bir çaresi var mı?'' sorusunu yanıtladı

Kendi evinde kiracı durumuna düştü!

İZMİT’te, Raif Koza 141 metrekare arsa tapulu tek katlı bir ev alırken, Kızılay arsanın 7 metrekaresinin kendisine ait olduğunu belirterek, satışını yapabileceğini belirtti. Kızılay, izale-i şuyu davası açarak arsanın tamamının sahibi oldu ve aylık 200 lira kira bedelini ödemesini istedi.

Arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti!

Arsa tapulu yapıların inşaat çalışmaları sona erdikten ve yapı kullanma izni alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilebiliyor. Peki, arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti nedir?

Arsa tapusu bina tapusuna nasıl çevrilir?

Bir arsa üzerinde inşaat işleri devam eden ya da inşaatı tamamlanan yapılar, arsa tapulu olabiliyor. Peki, bina inşa edildikten sonra arsa tapusu bina tapusuna nasıl çevrilir?

Arsa tapulu daireye iskan alınır mı?

Arsa tapusu, kat karşılığı inşaat yapan müteahhitlerin satış yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu şekilde inşaat tamamlanmadan satış yapılabiliyor. Peki, arsa tapulu daireye iskan alınır mı?

Arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredilerinde bankalar krediyi teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. Peki, arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusuna sahip olan evler henüz tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesi alınmamış oluyor. Peki, arsa tapulu daire alınır mı?

arsa tapulu eve kredi veren bankalar Haberi

arsa tapulu eve kredi veren bankalar

Arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Tapu müdürlüğünde herhangi bir kaydı olmayan yapılardan alınan dairelerin arsa tapusu bulunuyor. Arsa tapusu, kat karşılığı inşaat yapan müteahhitlerin satış yöntemi olarak biliniyor. 


Konut kredilerinde bankalar krediyi teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. 


Bu uygulama ile banka, kredi borçlusundan alacağını tahsil edemezse ilgili konutu satarak alacağını tahsil etme hakkına sahip oluyor. Bu sebeple bankalar hukuken satışında sorun çıkmayacak konutları teminat olarak almayı tercih ediyor. Peki, arsa tapulu eve kredi çıkar mı?


Konut kredisi kullanılacak evin kat irtifaklı ya da kat mülkiyetli tapusunun olması gerekiyor. Yani Arsa Tapulu bir ev için konut kredisi kullanılamıyor. 


Çünkü kredi kullanılacak evin banka tarafından teminat olarak alınabilmesi gerekiyor....