23 / 04 / 2024

arsa tapulu

arsa tapulu

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Konut kredisine başvurmadan önce araştırılması gerekenler!

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

Kat irtifakı tapulu daire alınır mı?

Kat irtifakı, binanın bodrum katının yapılmasının ardından daire sahiplerinin arsa üzerine gerçekleştirilecek olan konutlardaki paylarını gösteren bir tapu şekli olarak biliniyor. Peki, Kat irtifakı tapulu daire alınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Ev almak isteyen binlerce insan kendilerine uygun daire bulduğunda "arsa tapulu" ibaresiyle karşılaşabiliyor. Peki, nedir bu arsa tapulu ev? Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Nef'ten 2 bin TL taksitle hemen teslim tapulu arsa fırsatı!

Gayrimenkul sektörüne markalı arsa ile yeni bir soluk kazandıran Nef, yılbaşı kampanyasını başlattı. Nef Arsa'da 2 bin TL taksitle hemen teslim tapulu arsa fırsatı sunuluyor... 

Arsa tapulu bina nasıl satılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Babamızın dört dairesi vardı. Vefatı ile annem ve biz üç kardeşe birer daire kaldı. Ancak dairelerin olduğu bina, arsa tapulu. Yani hisseli. Daireleri satalım diyoruz, alan çıkmıyor. Bunun bir çaresi var mı?'' sorusunu yanıtladı

Kendi evinde kiracı durumuna düştü!

İZMİT’te, Raif Koza 141 metrekare arsa tapulu tek katlı bir ev alırken, Kızılay arsanın 7 metrekaresinin kendisine ait olduğunu belirterek, satışını yapabileceğini belirtti. Kızılay, izale-i şuyu davası açarak arsanın tamamının sahibi oldu ve aylık 200 lira kira bedelini ödemesini istedi.

Arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti!

Arsa tapulu yapıların inşaat çalışmaları sona erdikten ve yapı kullanma izni alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilebiliyor. Peki, arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti nedir?

Arsa tapusu bina tapusuna nasıl çevrilir?

Bir arsa üzerinde inşaat işleri devam eden ya da inşaatı tamamlanan yapılar, arsa tapulu olabiliyor. Peki, bina inşa edildikten sonra arsa tapusu bina tapusuna nasıl çevrilir?

Arsa tapulu daireye iskan alınır mı?

Arsa tapusu, kat karşılığı inşaat yapan müteahhitlerin satış yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu şekilde inşaat tamamlanmadan satış yapılabiliyor. Peki, arsa tapulu daireye iskan alınır mı?

Arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredilerinde bankalar krediyi teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. Peki, arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusuna sahip olan evler henüz tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmış ancak iskan belgesi alınmamış oluyor. Peki, arsa tapulu daire alınır mı?

Arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme işlemleri!

Arsa tapulu evler, henüz inşaatı başlamamış veya inşaat çalışmaları bitmesine rağmen kat mülkiyeti alınmamış evler oluyor. Peki, arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme işlemleri nelerdir?

Arsa tapusu nasıl alınır?

Bir taşınmaz malın cinsi ve sahibinin kim olduğu tapusu üzerinde gösteriliyor. Taşınmazın türü de tapu üzerinde gösteriliyor. Peki, arsa tapulu ev nedir? Arsa tapusu nasıl alınır?

arsa tapulu Haberi

arsa tapulu

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Yani bankadan kullanacağınız kredi ile alacağınız ev aslında ev alırken nelere dikkat etmeliyim sorunuzu sizin yerinize cevaplamış olacaktır. Bankalar bu krediyi verirken aslında kredi borcunun ödenmemesi durumunda ipotek tesis etmiş oldukları krediye konu konutun satış sorumluluğu da kendi üstlerinde olmasından kaynaklanmaktadır.

Bankaların kredi verirken en çok çekindiği, riskli ve sorunlu gördüğü konut kredileri bulunmaktadır. Bu kredileri verdiği zaman banka bir takım sorunlarla karşı karşıya kalabilmektedir ya da krediye uygunluk vermemektedir. Konut kredisi kullanacak kişilerin kredi kullanmadan önce aşağıdaki açıkladığım durumlara dikkat ederlerse banka ile kredi konusunda sorun yaşamayacak ve kredi verilmeyecek yerlerle zaman kaybetmeyeceklerdir.

1-Bazı durumlarda bankalar natamam vaziyette bulunan konutlara kredi verir. Bunun...