20 / 04 / 2024

arsa tevhid şartları

arsa tevhid şartları

Birbirine bitişik olan parsellerin birleştirilme işlemi tevhid olarak adlandırılıyor.Parsellerin birleştirilmesi için belirli şartlar aranıyor.Peki tevhid şartları nelerdir?Tapuda tevhid için gerekli evraklar nelerdir?

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?

TOKİ arsa satışı başladı mı? TOKİ hangi illerde arsa satışı yapacak? TOKİ arsa ödeme şartları neler?

Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 28 ilde toplam 503 adet arsayı satışa çıkaracağını duyurdu. İşte TOKİ arsa başvuru takvimi ve tüm detayları...

Milli Emlak'tan 2 bin TL'ye arazi fırsatı! Düşük fiyatlarla arsa sahibi olun! İşte başvuru şartları!

Milli Emlak'tan arsa sahibi olmak isteyenlere müjde. 2, 4, 8,9 ve 10 bin liraya arsa sahibi olabilirsiniz. İşte detaylar!

Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehirde yıkımlara neden oldu. Depremlerin ardından Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen tek tek açıkladı! 

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları yarın başlıyor! Hem taksitle hem faizsiz arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığından arsa almak isteyenlerin merakla beklediği TOKİ 2022 arsa başvuruları yarın başlıyor. Peki TOKİ'den arsa almak için hangi şartlar aranıyor? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

TOKİ arsa 2022 başvuruları 2 gün sonra başlıyor! TOKİ'den taksitle ve faizsiz arsa fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından arsa almak isteyenlerin merakla beklediği TOKİ 2022 arsa başvuruları 2 gün sonra başlıyor. İşte TOKİ'den arsa alabilmek için gerekli şartlar...

TOKİ 2022 arsa başvuruları 3 gün sonra başlıyor! 

Arsa yatırımı yapmak isteyenlerin merakla beklediği TOKİ 2022 arsa başvuruları 3 gün sonra başlıyor. İşte TOKİ'den arsa almak için gerekli şartlar...

TOKİ arsa başvuruları başladı mı? Şimdi bakın 1.604 TL taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

TOKİ arsa satışında başvuru tarihleri için geri sayım başladı. TOKİ arsa başvuru şartları ve tarihleri geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen açıklandı. Peki TOKİ arsa fiyatları kaç lira? TOKİ arsa 2022 başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

TOKİ arsa başvuruları ne zaman, nasıl, nereden yapılacak ve arsa fiyatları kaç lira? TOKİ arsa başvuru şartları 2022

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 250 bin konut ve onunla birlikte 100 bin arsa satışa çıkacak. Arsa için başvuruda bulunmak isteyenler 2022 TOKİ arsa başvuruları ne zaman yapılacak, TOKİ arsa başvuruları nereden yapılacak ve arsa fiyatları ne kadar? sorularına yanıt bulmaya çalışıyor.

TOKİ 250 bin konut projesine 24 saat olmadan 224 bin başvuru geldi! Konut, arsa fiyatları resmen belli oldu! Şartlar ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ eliyle hayata geçirilecek olan sosyal konut projesine başvuru sayısının 224 bine ulaştığına dikkat çekti. Konut ve arsa fiyatları resmen belli oldu! Şimdi bakın!

Emlak vergisinden muaf olma şartları nelerdir?  

Arsa, arazi, ev, işyeri gibi gayrimenkul sahibi olanlar ödemek zorunda oldukları emlak vergisinden muaf olabiliyor. İşte emlak vergisinden muaf olmanın şartları....

Gayrimenkulde şartlar değişti!

Gayrimenkul sektöründe şartlar değişti. Yatırımlarını arsa, konut veya ticari alanlara yapmak isteyenler karşılaşmak istemediği için ekspertiz raporu istiyor. Bu ihtiyaca cevap vermek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “taşınmaz değerleme sistemi” kuruluyor.

Petrol istasyonu açma şartları!

Bir arsa üzerinde petrol istasyonu açmak isteyen kimselerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Peki, petrol istasyonu açma şartları nelerdir? Petrol arsasının nasıl olması gerekir?

arsa tevhid şartları Haberi

arsa tevhid şartları

Tevhid şartları nelerdir?

İmar kanununda da yer alan tevhid,iki veya daha fazla sayıda parselin tek bir parsel halinde birleştirilmesi anlamına geliyor.Kanuna göre,imar planlarında yol,yeşil saha,meydan,otoprak gibi umumi hizmetlere ayrılan yerlere rastlayan gayrimenkullerin tevhidine izin verilmiyor.


Tevhid için aranan şartlardan biri imar parselasyon olanı tamamlanmış olan yerlerde yapılcak tevhidin bu plana uygun yapılması gerekiyor.İmar planı dışında kalan yerlerde yapılacak küçük ifrazlara izin verilemiyor.


Müracaat edildikten sonra tevhid veya ifraz, gayrimenkullerin üzerinde irtifak hakkı tesisi veya bu hakların terkini, İmar Kanun ve yönetmelik hükümlerine uygunluğu belediye encümenleri veya il idare kurullarınca onaylanıyor. 


Onaylama işlemi ise, müracaatın belediyelere veya valiliklere intikalinden itibaren en geç 30 gün içinde sonuçlandırılıyor ve tescil veya terkini için 15 gün içinde tapuya bildirildiriliyor.Tapu dairesi, tescil veya terkin işlemini bir ay içinde...