19 / 04 / 2024

Arsa vergisi nasıl ödenir

Arsa vergisi nasıl ödenir

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, arsa için ne kadar vergi ödenir?

Arsa vergisi online ödeme!

Emlak vergisi, mesken ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arsa sahipleri tarafından da ödeniyor. Peki, arsa sahipleri emlak vergisini internetten ödeyebilir mi? İşte arsa vergisi online ödeme işlemleri...

Arsa vergisi nasıl ödenir?

Arsa vergisi, arsalar için belediyeye ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. 1319 sayılı kanun gereğince, iki eşit taksit halinde ödenebilen arsa vergisi nasıl ödenir? İşte arsa vergisi..

Arsa vergisi 2014!

Arsa vergisi, her sene arsa sahipleri tarafından devlete ödenmesi gereken vergi türü olarak ifade ediliyor. Peki arsa vergisi ne kadar? Arsa vergisi ne zaman ödenir?

Arsa vergisi üzerinden emlak vergisi istenebilir mi?

Hürsel gazetesi köşe yazarlarından Şükrü Kızılot bugün ki köşesinde bir okuyucusunun Arsa vergisi üzerinden emlak vergisi istenebilir mi sorusunun cevabını yanıtlarken konu ile ilgili yasadan bahsetti...

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi nasıl, nereye ödenir? İşte gayrimenkul sahiplerinin ödeyeceği o vergi ile ilgili tüm merak edilenler...

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Miras vergisi nasıl hesaplanır?

Miras vergisi, önemli vergi sistemlerinden biridir. Bu vergi farklı döviz kurları ve bazı değerler baz alınarak hesaplanır. Ancak hesaplanmasında göz önünde bulundurulması gereken bazı incelikler bulunur. İşte miras vergisi nasıl hesaplanır sorusunun kapsamlı yanıtları...

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?

MTV vergisine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte “MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?” sorularının yanıtı!

TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman? TOKİ arsa ödemeleri nasıl yapılacak? TOKİ arsa fiyatları ne kadar? 

TOKİ arsa kuraları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2022 TOKİ sosyal konut başvurularının tamamlanmasından sonra kuralar çekilmeye başlandı. TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman, ödemeleri nasıl yapılacak, arsa fiyatları ne kadar?  

Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Tapu işlemlerine birtakım sorular sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul tapusunun 2 kişi üzerine olması halinde taşınmaza ait vergilerin nasıl ödeneceği merak ediliyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı...

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

İnternetten emlak vergisi nasıl ödenir 2021?

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri geçtiğimiz hafta başlamıştı. Kasım ayında sona erecek ikinci taksit ödemeleri de internetten ödenebiliyor. Peki internetten emlak vergisi nasıl ödenir 2021? İşte tüm merak edilenler...

2021 değerli konut vergisi nasıl hesaplanır?

Değeri 5 milyon TL üzerinde olan konut sahipleri 2021 yılından itibaren emlak vergisi ödeyecek. Şubat ayında ertelenen değerli konut vergisi 2021 yılında yürürlüğe girecek.  Peki 2021 değerli konut vergisi nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Arsa vergisi nasıl ödenir Haberi

Arsa vergisi nasıl ödenir

Arsa için ne kadar vergi ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Belediye sınırları içinde Belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılıyor.


Belediye sınırları içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin bu kanuna göre arsa sayılacağı Bakanlar Kurulu Kararı ile belli ediliyor.


Aksine hüküm olmadıkça bu kanunun diğer maddelerinde yer alan arazi tabiri arsaları da kapsıyor.


Vergiyi, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler öder.


Bir araziye paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Peki, arsa için ne kadar vergi ödenir? 2015 yılı arsa emlak vergisi oranları nelerdir?


Emlak vergisi oranlarına göre, büyükşehir sınırları içerisinde yer alan bir arsanın...