26 / 04 / 2024

Artan iş kazaları sigortacıları da korkuttu

Artan iş kazaları sigortacıları da korkuttu

Türkiye'de artan iş kazları ve bu kazlarda yaşan ölümler ve yüksek maliyetleri nedeniyle sigorta şirketleri, kimya, inşaat, boya sektörlerini ve HES'leri ve çalışanlarını sigortalamaktan çekiniyor.

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

TİMOSEN Başkanı Sert, 'Deprem enkazı işçileri öldürüyor, yönetmelikler uygulanmıyor'!

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda iş kazalarında da çok sayıda artış yaşandı. TİMOSEN Başkanı Ahmet Sert, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa’da çalışmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, artan işgücü açığına çözüm arayışları çerçevesinde, oturma ve çalışma izni düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı.

İş arayanlara İŞKUR'dan müjde! Tam 3 bin 249 güvenlik personeli alınacak!

Ekonomik zorlukların yaşanmasıyla birlikte artan işsizlik ülke gündeminde yer alan konulardan biri. İŞKUR’dan atılan istihdam adımı sayesinde Türkiye’de pek çok kişinin iş arayışına çözüm olacak. İŞKUR’dan gelen müjdeli habere göre tam 3 bin 249 güvenlik personeli alımı yapılacak.

İşsizlik maaşına rekor zam geldi! Başvurana 5.137 lira ödenecek

Asgari ücret ile birlikte artan işsizlik maaşı son olarak ne kadar oldu? İşsizlik maaşı kimlere verilir? İşsizlik maaşını almak için şartlar neler? İşte detaylar…

İnşaat kalıp ve taşıyıcı iskeleleri için yeni önlemler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, betonarme binaların inşasında kullanılan kalıp ve taşıyıcı iskele uygulamaları sebebiyle yaşanan iş kazalarının engellenmesi için inşaat kalıplarına yönelik yeni önlemler alındı. 

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

En çok iş kazası inşaat sektöründe! 

Hak-İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan "İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Raporu"nda, iş kazalarında, ilk sırada inşaat sektörünün yer aldığı belirtildi.

Her 2 ölümlü iş kazasından birinin sebebi yüksekten düşme!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya yaptığı açıklamada "Bu sektörde ölümlü iş kazalarında her iki ölümden birisi yüksekten düşme kaynaklı." dedi.

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

İnşaat sektöründe iş kazaları azaltılıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki "İş Sağlığı ve Güvenliği Protokolü"nün Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki imza törenine katıldı. Bakan Selçuk burada önemli açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründe teşvik! İş kazaları önlenecek!

Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, inşaat sektöründe işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilecek.

Artan iş kazaları sigortacıları da korkuttu Haberi

Artan iş kazaları sigortacıları da korkuttu


Türkiye'de artan iş kazları ve bu kazlarda yaşan ölümler ve yüksek maliyetleri nedeniyle sigorta şirketleri, kimya, inşaat, boya sektörlerini ve HES'leri ve çalışanlarını sigortalamaktan çekiniyor.Sigortacılar, yaygın olan kaçak işçi çalıştırma nedeniyle işverenlerin, SGK koşuluna bağlı olan mali mesuliyet sigortası ve ferdi kaza sigortasını da yaptırmaktan kaçındıklarına dikkat çekiyor.DHA'nın sorularını yanıtlayan Çağatay Sigorta ve Reasürans Brokerliği Kurucusu ve Genel Müdürü Taner Çağatay, hidro elektrik santralleri, boya başta olmak üzere, inşaat, plastik, kimya, kozmetik gibi sektörlere reasürans desteği sağlanmasında ve teminat altına alınmasında zorluklar yaşandığına dikkat çekti.Çağatay, son zamanlarda artan kazalar sonucunda oluşan hasarla ilgili sigorta şirketlerinin yüklü ödemeler yaptığına dikkat çekerek, "Son 3 senedir bu sektörüler de sigorta şirketlerini çekingenlikler var. Yeteri kadar yangın tedbirlerinin alınmaması en önemli sebeplerden birisi....