25 / 04 / 2024

Artmirasçı ataması

Artmirasçı ataması

Ölüme bağlı tasarrufların çeşitleri arasında artmirasçı arama da yer alıyor. Kanunen mirasbırakan, ölüme bağlı tasarrufuyla önmirasçı atadığı kişiyi mirası artmirasçıya devretmekle yükümlü kılabiliyor. Peki, artmirasçı ataması nasıl yapılır?

MEB öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılında gerçekleştirilecek olan yeni öğretmen atamalarıyla ilgili önemli duyuruları kamuoyuyla paylaştı. Öğretmenlerin atama süreci özellikle öğretmen adayları için büyük bir öneme sahip olup adayların detayları merak ettiği bir konu haline geldi.

Artçı mirasçı nedir?

Türk Medeni Kanunu'nun 521. maddesi, bir kişinin ölümü sonrasında malvarlığının nasıl dağıtılacağını düzenlemektedir. Bu süreçte vasiyetname yoluyla artçı mirasçı ataması yapılır. Peki artçı mirasçı nedir, hangi durumlarda belirlenir? Artçı mirasçı hakkında bilinmesi gerekenler...

Öğretmen ataması, mülakat, sınav sistemi... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklaması geldi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenleri yakından ilgilendiren, öğretmenlik kariyer basamakları süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul büyük depreme hazırlanıyor! İlçe ilçe vali görevlendirildi!

Olası İstanbul depremi kapsamında ilgili yöneticilerin afetzede olabileceği düşünülerek, İstanbul'un 39 ilçesine tek tek vali ataması yapıldı.

Bakanlık açıkladı: 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atanıyor! Tören 11 Temmuz'da yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika yazılı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarına 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasının yapılacağına dikkat çekildi. İşte merak edilenler...

Mehmet Şimşek’in ataması Ortodoks politikalara dönüş mü, yoksa sembolik bir atama mı?

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmasını yabancı finans çevreler ilgiyle takip ediyor. Ancak bu atama Ortodoks ekonomi politikalarına dönüş mü yoksa sembolik bir atama mı? Kafalar karışık. İşte uluslararası finans kuruluşlarının yorumları…

Mehmet Şimşek: Ekonomide rasyonel zemine dönmek dışında seçenek kalmamıştır

Hazine ve Maliye Bakanı olarak ataması yapılan Mehmet Şimşek törenle görevi Nureddin Nebati'den devraldı. Şimşek ilk açıklamasında "Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır" dedi.

Öğretmenlere müjde! Bugün 45 bin öğretmen ataması yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 45 bin öğretmen atamasının olacağını açıkladı. İşte atamaya ilişkin detaylar...

Bakan resmen açıkladı! 45 bin öğretmen atamasında son dakika! Öncelik deprem bölgesinde olacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin öğretmen ataması ile ilgili açıklamalarda bulundu ve önceliğin deprem bölgesinde olduğunu aktardı. 

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu! Branş, kadro ve iller listesi için tıklayın!

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu yayınlandı! Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen ataması tercih sürecinin bugün başladığını duyurdu. Adaylar, atama tercihlerini 6 Mayıs tarihine kadar yapabilecekler. Sonuçlar ise 8 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Engelli öğretmen ataması 2023! Engelli öğretmen ataması başvuruları ne zaman? 3500 engelli öğretmen atama branş dağılımı

Milli Eğitim Bakanlığı engelli öğretmen alımı yapılacak. 2023 yılında 3 bin 500 engelli öğretmen alımı gerçekleştirilecek. Peki 3500 engelli öğretmen ataması ne zaman? İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmen duyurdu! Beklenen haber sonunda geldi! 517 memur ataması yapılacak! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından binlerce kişinin yüzünü güldürecek duyuru geldi. Yapılan duyuruya göre, kamu kurum ve kuruluşlarına 517 atama yapılacak. Peki kimler atanacak? Kimlerin ataması yapılacak? İşte detaylar...

2023 MEB sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklandı! Öğrenme ekranı burada!

MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması için pek çok öğretmen adayının beklediği haber geldi. MEB bünyesinde sözleşmeli öğretmen olarak çalışmayı hedefleyen öğretmen adayları mülakat yerleri için bekleyişteydi. MEB son dakika olarak açıkladı. İşte sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri öğrenme ekranı...

Artmirasçı ataması Haberi

Artmirasçı ataması

Artmirasçı ataması nasıl yapılır?

Miras Hukukuna göre, ölüme bağlı tasarrufların çeşitleri arasında artmirasçı arama da yer alıyor. Kanunen mirasbırakan, ölüme bağlı tasarrufuyla önmirasçı atadığı kişiyi mirası artmirasçıya devretmekle yükümlü kılabiliyor.


Aynı yükümlülük artmirasçıya yüklenemez. Bu kurallar belirli mal bırakmada da uygulanıyor.


Artmirasçıya geçiş

Tasarrufta geçiş anı belirtilmemişse miras, önmirasçının ölümüyle artmirasçıya geçer.


Tasarrufta geçiş anı gösterilmiş olup önmirasçının ölümünde bu an henüz gelmemişse miras, güvence göstermeleri koşuluyla önmirasçının mirasçılarına teslim edilir.


Mirasın artmirasçıya geçmesine herhangi bir sebeple olanak kalmadığı anda miras, önmirasçıya; önmirasçı ölmüşse onun mirasçılarına kesin olarak kalır.


Güvence

Önmirasçıya geçen mirasın sulh mahkemesince defteri tutulur. Mirasbırakan açıkça bağışık tutmadıkça, mirasın önmirasçıya teslimi onun güvence göstermesine bağlıdır. Taşınmazlarda bu güvence, yeterli görüldüğü takdirde mirası geçirme yükümlülüğünün tapu kütüğüne şerh verilmesiyle de sağlanabilir.


Önmirasçı güvence göstermez veya artmirasçının...