29 / 03 / 2024

artvin çoruh nehri yusufeli barajı

artvin çoruh nehri yusufeli barajı

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Çoruh Nehri Derivasyon Tüneli’ne törenle bağlanırken, barajın yakın dönemde gövde inşaatının başlanacağı belirtildi.

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yusufeli Barajı'nın gövdesinin tamamlanmasına 21 metre kaldı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde inşaatı devam eden ve tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliğe sahip olacak Yusufeli Barajı'nın, gövdesinin tamamlanmasına 21 metre kaldı.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 37 metre!

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nda 238 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Gövdenin tamamlanması için son 37 metre kaldı.

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

Yusufeli 7. kez taşınıyor: Yeni yerleşim yerinde binalar yükseldi!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı sebebiyle ilçe merkezi, sulara gömülecek. 150 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen ilçe merkezinin 7. kez yeri değiştiriliyor. Yeni yerleşim yerinde binalar yükselirken, cadde ve sokaklar da düzenleniyor.

Yusufeli Barajı 2021'de açılacak!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, çift eğrilikli ince kemer baraj tipi kategorisinde ise dünyanın 3’üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın 2021 yılında devreye girmesi planlanıyor...

Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı.

Çoruh Üniversitesi Arhavi yerleşkesi tamamlanıyor!

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu  ilçedeinşa edilen Artvin Çoruh Üniversitesine bağlı  Arhavi yerleşkesinde incelemeler yaptı. 

Arhavi Meslek Yüksek Okulu 2018'de tamamlanacak!

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ)’ne bağlı Arhavi’deki üniversite yerleşkesinde hayata geçirilen Arhavi Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatı son sürat devam ediyor.

Yusufeli Barajı'nın yüzde 64'ü tamamlandı!

Çoruh Nehri üzerine inşa edilen ve yapımı tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek, Dünya'nın en yüksek üçüncü barajı olacak Yusufeli Barajı'nın yüzde 64'lük kısmı tamamlandı.

AÇÜ'nün kitap görünümlü kütüphanesi Mayıs'ta açılacak!

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ), şehir merkezinde hayata geçirdiği kitap görünümlü kütüphane mayıs ayı içerisinde hizmete açılacak.

Çoruh Nehri Projesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kasım 2015'te ziyaret ettiği Bayburt'ta, "Çoruh'u Bayburt'a katın, kazandırın" talimatıyla başlayan proje hayata geçiriliyor.

artvin çoruh nehri yusufeli barajı Haberi

artvin çoruh nehri yusufeli barajı


Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.


Baraj yapım çalışmaları kapsamında bugün Çoruh Nehri Derivasyon Tüneli’ne törenle bağlanırken, barajın yakın dönemde gövde inşaatının başlanacağı belirtildi. Yapılan törene Artvin Valisi Kemal Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Güven Karaçuha, Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Vali Kemal Cirit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin Mitingi’ndeki “Yusufeli’ye deniz manzarası” sözüne vurgu yaparak yeni Yusufeli’nin kurulması ile ilgili devletin tüm kurumlarını koordinasyon halinde çalıştığını söyledi. DSİ Genel Müdür Yardımcısı Güven Karaçuha ise “Bugün burada gerçekten duygusal anlar yaşıyoruz. Çoruh’u derivasyon tüneline veriyoruz onun için buradayız. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” dedi.


Öte yandan Yusufeli Barajı’nın 2018 yılı Mayıs’ında bitirilmesi planlanıyor.




Ordu...