23 / 04 / 2024

Artvin Çoruh Park projesinde son aşamaya gelindi!

Artvin Çoruh Park projesinde son aşamaya gelindi!

Barajlar ve HES’ler nedeniyle zor günler geçiren, anılarını sular altına gömen Artvin halkının yaşadığı üzüntüleri bir nebze olsun gidermesi ve bir nebze olsun kayıplarını karşılaması için gündeme getirilen Çoruh Park hayali gerçek oluyor




Artvin Halkının nefes alabileceği, boş vakitlerini değerlendirebilecekleri ve yeni bir yaşam alanı olarak belirleyecekleri Çoruh Park’a nihayet kavuşuyor.

Olgun Gür İnşaat’ın şantiye şefi Muhammet Akça ile projenin son aşaması hakkında bilgi verdi.

Çoruh Nehri üzerine kurulan Barajlar ve HES’ler nedeniyle zor günler geçiren, anılarını sular altına gömen Artvin halkının yaşadığı üzüntüleri bir nebze olsun gidermesi ve bir nebze olsun kayıplarını karşılaması için gündeme getirilen Çoruh Park hayali gerçek oluyor. Dönemin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu tarafından ilk kez gündeme alınan ve ilk etap ihalesi 2011 yılında gerçekleştirilen Çoruh Park’ın, 27 Ağustos 2014 tarihinde ki ikinci etap ihalesi ile birlikte inşaatı daha da hızlanarak kısa bir süre içerisinde tamamlanma aşamasına geldi. Mart ayının son günlerinde tamamlanarak hizmete açılması beklenen Çoruh Park’ın inşaatı Olgun Gür İnşaat’ın Şantiye Şefi Muhammet Akça ile gezerek “Artvin nasıl bir parka kavuşacak?” sorusuna yanıt aradık. Artvin’in halkının en büyük sorunlarından biri olan yaşam alanları eksikliğini giderecek olan Çoruh Parkı inşa eden Olgun Gür’ünde düşüncelerini alırken, tamamlanması ile birlikte hepimizin rahat nefes alacağı yeni yaşam alanımızla ilgili tüm detayları ve düşüncelerimizi sizlerle bu haberimizde paylaşacağız.

DSİ’den Artvin Halkına Hediye

Deriner Barajı ve Borçka Barajı ve HES’lerin inşa edilmesi ile birlikte Çoruh Nehri kıyı güzergahında önemli değişimler yaşandı. Birçok yaşam alanları yok olup giderken yeni yaşam alanları ortaya çıktı. Eski Köprübaşı mevkiinden yeni Köprübaşı mevkiine kadar uzanan bir kilometreyi aşan mesafede büyük bir alan tespit edildi. Dönemin Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu tarafından dillendirilen ve yine dönemin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu tarafından da projelendirilerek Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan talep edilen Çoruh Park, DSİ tarafından yatırım programına alınarak 2011 yılında ihalesi gerçekleştirildi. Çoruh Parkı inşa etmek ise öyle çok da kolay olmadı. 

Toplam 57 Bin Metre Kare’ye inşa edilen ve bir çok sosyal donatılara sahip olacak olan bu devasa park belki de Türkiye’nin en büyük yaşam alanlarından biri olacaktı. Çoruh Nehri’nin azgın suları arasında DSİ Bölge Müdürlüğü’nün kontrollüğün de dönemin yüklenici firması tarafından başarıyla birinci etap çalışmaları bünyesinde Çoruh Nehri kıyısında kıyı düzenleme çalışmaları ile Çoruh Parkın alt yapısını oluşturma çalışmaları tamamlandı. Birinci etap çalışmalarının ardından ikinci etap çalışmaları 2014’ün Eylül ayında ihale edilirken ihaleyi alan Olgun Gür İnşaat 5 Kasım 2014’te işin sahibi olup Artvin’de ülkemizin en büyük yaşam alanlarından birini kavuşturacak olan DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü ile sözleşme imzalayarak işe başladı. 

Zor bir inşaat süreci başarıyla tamamlandı

Çoruh Nehri kıyısında böylesine büyük bir parkı inşa etmek çok da kolay olmadı. Alan çok büyük, parkın içerisinde bulunan yaşam alanları çok çeşitli idi. Artvin’e yakışır bir park inşa etme mecburiyetinin yanı sıra Artvin halkının beklentilerinin de yüksekliği DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü’nü de yüklenici firma olan Olgun Gür İnşaat’ı zorlayan en büyük etkendi. Bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerde ki başarısıyla dikkat çeken Olgun Gür İnşaat bu projede de başarısını tekrarlayarak karşılaştığı tüm güçlüklerin üzerinde gelerek projeyi hedeflenen sürede tamamlayarak Artvin halkının hizmetine hazır hale getirdi. 

Olgun Gür İnşaat, bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla adından söz ettirmiş olan deneyimli bir inşaat firması. Çoruh Park’taki başarısı aslında tesadüf değil. Ülkemizin birçok ilinde başarılı projelere imza atan firma Ardahan’da Mühendislik Fakültesi, Ardahan üst yapı ve altyapı işleri, Erzurumspor yurt binaları ve tesisleri, Göle 300 Öğrencili Yemekhaneli Pansiyon gibi başarılı projeleri de başarıyla tamamladı. İlimizde Kapalı yüzme havuzu, İskebe Deresi Taşkın Koruma işi, Hopa ve Borçka ilçesinde afet onarım işlerini de başarıyla tamamlayan Olgun Gür İnşaat bu projelerde de farkını ortaya koydu. 

Toplam 57 Bin Metre Karelik Alan, Artvin’e Nefes Aldıracak

Artvin’in en önemli yaşam alanı olacak olan Çoruh Park, 2 Bin 500 Metre karelik kapalı, 57 Bin Metre karelik açık alanı ile belki de ülkemizin en büyük yaşam alanlarından biri olacak. Çoruh Park’ta Artvin halkının mutluluğu için her şey düşünülmüş durumda. Bir adet ışıklı gösteri havuzu, yemek salonu, restoran binası, kapalı kafeterya, amfi tiyatro, iki adet büfe, çocuk oyun grupları, spor oyun grupları, kamelyalar ve mescit bulunuyor. Engelli vatandaşlarımızın Çoruh Park’tan rahat faydalanmaları için her palyeye inen çok amaçlı bir asansör ve asansöre bağlı olarak palyelere geçiş köprüleri bulunuyor. 

Çoruh Park’ta Artvin halkının konforunun yanı sıra hemen karşısında yer alan Artvin Çoruh Üniversitesi Çayağzı Yerleşkesi’nde eğitim gören üniversite öğrencilerinin de Çoruh Park’tan faydalanabilmeleri için iki adet asma köprü de düşünüldü. Artvinli olta balık meraklıları için nehre bakan tarafta seyir teraslarının da düşünüldüğü Çoruh Park’ta toplam 3 bin metre karelik otopark alanı da oluşturularak araç park sorunu da giderildi. 

Mart Sonu Teslim Edilecek

Artvin’in yeni yaşam alanı Çoruh Park’ın inşaatı kısa sürede tamamlanma aşamasına getirilirken inşaatın teslim tarihi de belli oldu. Çoruh Park, inşaatında ki ufak eksikliklerinde giderilmesi ile birlikte Mart ayının sonunda teslim edilmesi hedefleniyor. 

Yayın Ekibi Olarak Çoruh Park’a Tam Puan Verdik

Çoruh Park inşaatı tamamlanmak üzere. Bizde yayın ekibi olarak Çoruh Parkı gezerek çalışmaları yakından görmek istedik. Proje’nin tamamlanması ile birlikte ülkemizin en büyük yaşam alanlarından biri olacak olan parkın inşaatının yüklenici firması Olgun Gür İnşaat’ın şantiye şefi Muhammet Akça ile gezerek projenin son aşaması hakkında bilgi aldık. Tecrübeli şantiye şefi Muhammet Akça, bize Çoruh Park ile ilgili tüm detayları anlatırken, Çoruh Park’ın biran önce hizmete açılması için açıkçası heyecanlandık. Tek tek Çoruh Park’ın içerisinde bulunan unsurları Akça ile gezerek gerekli notlarımızı alırken, bu parkın tam da Artvin’e yakışacağına olan inancımızı anlattık. Akça’ya, Olgun Gür İnşaat adına emeklerinden dolayı teşekkür ederek gezimizi tamamlarken, Çoruh Park’a tam not verdik.

İnşaatın başarıyla yürütüldüğünü görmenin mutluluğunu yaşarken inşaatın planlandığı sürede tamamlanacağı bilgisini de gezimizde aldık. Artvin’in yeni yaşam alanına tam puan verirken, Çoruh Park’ın açılacağı günü sabırsızlıkla beklemeye başladık. 





Artvin'in Sesi


Geri Dön