26 / 04 / 2024

asansör yönetmliği

asansör yönetmliği

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinin sektör adına büyük bir gelişme olduğunu belirtti.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hamas'tan Harem-i İbrahim Camisi'ne asansör inşa edilmesine tepki!

Hamas Hareketi, El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesini öngören projenin, Batı Şeria'daki mukaddesatı tehdit ettiğine dikkat çekti...

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

Bakırköy'de asansör kazası: 4 işçi yaralandı!

Bakırköy İncirli Caddesi'nde 7 katlı bir binanın inşaatında talihsiz bir kaza yaşandı. Binada yaşanan asansör kazasında 4 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

İstanbul İmar Yönetmeliği yürürlükte!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İmar Yönetmeliği'ni bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı. Yönetmeliğe göre 4 katlı binalarda asansör zorunlu olacak. 

Asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte asansör periyodik kontrol yönetmeliği 2018..

3 kattan daha yüksek binaya asansör şartı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni İstanbul İmar Yönetmeliği’ni hazırladı ve yayınladı. İBB'nin hazırladığı yeni yönetmeliğe göre; 3 kattan yüksek binaya asansör şartı getirildi.

Mevlüt Uysal: Gökdelenlerin yükselmemesi için mücadele edeceğiz!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yatay mimariyi daha doğru bulduğunu ifade eden Uysal, binaların çok aşırı yükselmemesi için mücadele edeceklerini belirtti. 

Asansör ve yürüyen merdiven seminerleri başlıyor!

Konut, AVM ve ofis gibi yaşam alanlarında sıklıkla kullandığımız asansörler ve yürüyen merdivenler için seminerler başlıyor.

asansör yönetmliği Haberi

asansör yönetmliği

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin kazaların azaltılmasında çok önemli rol oynayacağına dikkat çekti. Şarlı, kamuoyunda Asansör Yönetmeliği olarak bilinen ve önceki ay Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin, asansörlerin bakım ve denetimlerine ilişkin devrim niteliğinde yenilikler getirdiğini belirtti.


BİR AY İÇİNDE GÜVENLİ HALE GETİRİLMELİ

Periyodik kontrol sonuçlarına bağlı olarak, dört farklı renkteki etiketten birinin asansöre iliştirildiğini söyleyen Şarlı, “Yeşil kusursuz, mavi hafif kusurlu, sarı kusurlu ve kırmızı güvensiz asansör şeklinde değerlendiriliyor. Türkiye’deki 200 bini lisanssız 430 bin asansörün üçte birinin kırmızı etikete sahip olması, güvenliğe ilişkin önemli soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Yönetmelik, bina sorumlularının güvensiz olarak tanımlanan bu asansörlerin kullanılmasına izin veremeyeceğini ve bir ay içinde güvenli hale getirilmesinin zorunlu olduğunu...