25 / 04 / 2024

Hamas'tan Harem-i İbrahim Camisi'ne asansör inşa edilmesine tepki!

Hamas'tan Harem-i İbrahim Camisi'ne asansör inşa edilmesine tepki!

Hamas Hareketi, El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesini öngören projenin, Batı Şeria'daki mukaddesatı tehdit ettiğine dikkat çekti...



Hamas Hareketi, El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesini öngören projeye ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hamas, Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesinin Batı Şeria'daki mukaddesatı tehdit ettiğini ifade etti.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu yaptığı yazılı açıklamada, "Harem-i İbrahim Camisi'ne asansör inşa edilmesi projesi, El-Halil'in mevcut durumunu tehdit ediyor ve Batı Şeria'daki kutsal mekanların silüetini değiştirmeyi hedefliyor" şeklinde konuştu.

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, 3 Mayıs Pazar günü, Harem-i İbrahim'in geliştirilmesi projesi kapsamında buradaki vakıf arazilerine el konulması projesine onay vermişti. 

Proje, Harem-i İbrahim'de engelli Yahudi ziyaretçiler için ayrı bir yol açılması ve asansör yapılması için El-Halil'deki Filistin topraklarına el konulmasını öngörüyor.

Mescid-i Aksa'dan sonraki en kutsal dördüncü cami

İşgal altındaki Kudüs kentinde yer alan Mescid-i Aksa'nın çevresi olarak kabul edilen El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim, Mekke'deki Mescid-i Haram ile Medine'deki Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa'dan sonra en kutsal dördüncü cami olarak kabul ediliyor.

Caminin altında bulunan Hazreti İbrahim ve eşi Hazreti Sare'nin kabirlerinin yanı sıra Hazreti İshak, Hazreti Yakup, Hazreti Yusuf ve eşlerinin mezarlarının olduğuna inanılan mağara, İsrail tarafından "Ata Babalar (Machpelah)" şeklinde adlandırılıyor.

New York'ta inşaat sektörü yeniden faaliyete geçecek!

Tel Abyad'daki kamu inşaatlarında son durum ne?


Geri Dön