26 / 04 / 2024

Askar Şokıbayev katar okul inşaatı

Askar Şokıbayev katar okul inşaatı

Kazakistan’ın Katar Büyükelçisi Askar Şokıbayev, Katar’ın Astana’da 1200 öğrenci kapasiteli okul inşaatını yapacağını vurguladı. Şeyh Halife Bin Zayed El Nahyan’ın adını alacak okul inşaatı için 13 milyon dolar tahsis edecek.

Borsa İstanbul’a en çok yatırım yapan ülke Katar oldu

Borsa İstanbul’a geçen yıl portföy değeri en çok artan yabancı yatırımcının geldiği ülke Katar oldu. Katar’ın ardından ikinci sırada ABD yer aldı. Birleşik Krallık ise 4 puan geriledi.

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

Yabancı Boğaz'da yazlık alıyor!

Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, en büyük alıcıların Ortadoğulular olduğunu söyledi. Kırmızıtaş, en çok talebin Katar'dan geldiğini ifade etti.

Katar'da yeni yatırım bölgeleri kanunu onaylandı!

Katar Emiri Şeyh Temim, ülkeye yerli ve yabancı bir çok yatırımı çekecek yeni "Yatırım Kanununu" onayladı. Katar'da yerli ve yabancılar için büyük imkanlar sağlayan yatırım kanununun Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından onaylandığı belirtildi.

Gayrimenkul Katar ekonomisi için satılabilir ve kolay bir ürün!

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Kurt: "Gayrimenkul de Katar ekonomisi için satılabilir ve kolay bir ürün. Expo Turkey by Qatar'ın gelecek yıl önemi daha çok artacak." dedi.

İnşaatçıların Katar krizi endişesi!

KATAR krizi sorunu Türk müteahhitlere de uzanıyor. Çin ile birlikte ilk sıralarda yer alan Türk müteahhitlik sektörü, Katarda çok büyük projelere imza atmış durumda..

Ahmed Twar Al-Kawari: Türk firmalara daha çok iş vermek istiyoruz!

Expo Turkey By Qatar’ın ikinci gününde iş dünyası Türk-Katar İş Zirvesi’nde buluştu. Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Kawari, “Türk şirketlere daha çok iş vermek istiyoruz” dedi.

Askar Şokıbayev, Katar'da 1200 öğrencilik okul yaptıracak!

Kazakistan’ın Katar Büyükelçisi Askar Şokıbayev, Katar’ın Astana’da 1200 öğrenci kapasiteli okul inşaatını yapacağını vurguladı. Şeyh Halife Bin Zayed El Nahyan’ın adını alacak okul inşaatı için 13 milyon dolar tahsis edecek.

Türk şirketleri Katar'da çok sayıda köprü ve bina inşa etti!

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed Bin Jassim Bin Mohammed Al Thani​,"Türk şirketleri Katar'ın gelişmesinde muazzam rol oynamaktadır. Çok sayıda köprü, bina inşa ettiler." açıklamasında bulunduç

Afa Boran: Son 10 yılda en çok kazandıran sektör emlak!

Katar merkezli yatırım şirketi Amway’ın Direktörü Afa Boran "Emlak sektöründe yeni değer yaratıldığında alınan vergileri çok düşük. Halbuki son 10 yıla bakarsak en büyük servet artışı yaratılan sektör." dedi.

Katar'da 50 derecede stat nasıl inşa edilecek?

Dünya Kupası’nın bir Ortadoğu ülkesi olan Katar’da oynanacak olması, aşırı sıcaklardan dolayı turnuvanın yazın yapılamayacağı, kışın oynanacak turnuvanın lig fikstürlerini etkileyeceği, alkolün tüketiminin problemlere yol açabileceği çok yazılıp çizildi.

Katar Şeyhi Londra'da 200 milyon dolara 3 bina aldı!

İngiltere'de birçok ticari yatırımda bulunan Katar Şeyhi'nin Londra'daki mal varlığı İngiltere kraliyet ailesinin mal varlığını geçti. Katar Şeyhi Hamad bin Halife el Sani Londra'da 3 bina satın aldı...

Lütfi Elvan: Katar ile liman yatırımlarında işbirliği yapacağız!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan: Türkiye ile Katar özellikle yatırımlar konusunda birbirini tamamlayan ülkeler, bu açıdan birlikte çok önemli projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi...

Askar Şokıbayev katar okul inşaatı Haberi

Askar Şokıbayev katar okul inşaatı

Kazakistan’ın Katar Büyükelçisi Askar Şokıbayev, Kazakistan ile Katar arasında güneş enerjisi alanında 500 milyon dolarlık proje uygulanacağını bildirdi.


Şokıbayev, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı binasındaki brifingde yaptığı konuşmada, Kazakatomprom şirketi ile Qatar Solar Energy arasında ortak şirketin kurulacağını belirterek, “Ortak şirket, güneş enerjisi sistemlerinin Kazakistan’da üretilerek Katar’a dağıtımı gibi projeleri uygulayacak.” dedi.


Güneş enerjisi projesi fiyatının 500 milyon dolar olduğuna dikkati çeken Şokıbayev, konuyla ilgili görüşmelerin yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.


Şokıbayev, Katar’ın Astana’da 1200 öğrenci kapasiteli okul inşaatını yapacağını vurgulayarak, “Katar Astana’da Şeyh Halife Bin Zayed El Nahyan’ın adını alacak okulun inşaatı için 13 milyon dolar tahsis edecek. Okulun inşaatı iki sene içerisinde tamamlanarak, faaliyete geçecek.” diye konuştu.


Ayrıca, Katar’ın Kazakistan’ın Semey şehrindeki rehabilitasyon merkezinin inşaatı için 20 milyon dolar vermeye hazır olduğunu dile...