29 / 03 / 2024

Atatürk Bulvarı ile İstanbul Caddesi

Atatürk Bulvarı ile İstanbul Caddesi

Garanti Bankası'nın kültür, sanat ve araştırmaya yönelik hizmet veren kurumu SALT, üçüncü binasını Ankara Ulus'ta hizmete açtı.

Yargı, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi yapımına ilişkin 2. planı da iptal etti!

Yargı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi’nin 2. planını da iptal etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı Büyük İstanbul Mitingi ile açıldı!

Dünyanın 5. Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi" ile hizmete açıldı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı yarın açılacak!

Yarın gerçekleştirilecek "Büyük İstanbul Mitingi" ile birlikte, dünyanın beşinci, Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğine sahip olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı hizmete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılışa katılacak.

Türkiye'nin birinci dünyanın beşincisi olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul'a nefes olacak Atatürk Havalimanı Millet Bahçe'sinin ilk etabının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağını açıkladı.

Ümraniye Atatürk Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, Ümraniye ilçesi, Atatürk Mahallesi, 787 ada, 51, 52, 67, 68, 70 parseller ile İnkılap Mahallesi, 15 ada, 19 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı açıklaması: Türkiye'nin en büyük parkı olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki Atatürk Havalimanı kapanacak mı? İşte Bakan Kurum'un açıklamaları...

Ekrem İmamoğlu'ndan Atatürk Havalimanı tepkisi: Dünyanın ilk 10 havaalanından birini yıkıyorsunuz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Atatürk Havalimanı'ndaki yıkım ile ilgili tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla dile getirdi. Peki Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili neler dedi? İşte İmamoğlu'nun o açıklaması.... 

Bakan Kurum’dan son dakika Atatürk Havalimanı paylaşımı: Gün sayıyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Atatürk Havalimanı'nı ile ilgili bir son dakika paylaşımı yaptı. İşte Bakan Murat Kurum'un o paylaşımı...

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılacak!

Ankara sakinlerinin merakla beklediği Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Yapı ve Yapı İnşaat Proje Müdürü Olcay Kazan, proje ile ilgili gelinen son durumu açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Atatürk Orman Çiftliği açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Atatürk Orman Çiftliği açıklaması ile ilgili açıklama yaptı.

Atatürk Orman Çiftliği için komisyon talebi!

Atatürk Orman Çiftliği'nin asrın talanı ile karşılaştığını dile getiren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, tarihi emanete sahip çıkılması için Meclis Araştırması komisyonu kurulması gerektiğini belirtti. 

Denizli'deki Atatürk Konağı restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde konakladığı ev için yürüttüğü restore çalışmalarında sona geldi. 

Atatürk Bulvarı ile İstanbul Caddesi Haberi

Atatürk Bulvarı ile İstanbul Caddesi

SALT Ankara'da faaliyete geçti. İlk iki binada olduğu gibi Ankara binası da tarihi bir mekan olarak seçildi. SALT Ulus, eski Atatürk Bulvarı ile İstanbul Caddesi'nin kesiştiği kavşakta, 1926 yılında inşa edilen İtalyan mimar Gulio Mongeri'nin eseri Osmanlı Bankası binasının aynı mimar tarafından yapılmış ve takip eden dönemde inşaatı tamamlanan iki katlı binada faaliyetine başladı. Garanti Bankası'nın kültür, sanat ve araştırmaya yönelik hizmet veren kurumu SALT, üçüncü binasını Ankara Ulus'ta hizmete aldı. SALT Ulus'ta toplantı, etkinlik, sanat faaliyetlerinden daha çok araştırma birimlerinin öne çıkacağını belirtildi.

Osmanlı Bankası'nın tarihi binasının eklentisi olarak 1930'larda İtalyan mimar Guilo Mongeri tarafından yapılan tasarlanan iki katlı binada ilk etkinlik olarak "O zamanlar konuşuyorduk" başlığı altında, 1993'te açılan Elli Numara/Anı Bellek, 1995'te açılan ve bir gün sonra...