25 / 04 / 2024

Atçılık ve Binicilik merkezi

Atçılık ve Binicilik merkezi

Merkezde, down sendromu, otizm, multiple skleroz gibi hastalıkların atla tedavisine yönelik araştırmalar ile Türkiye’deki yerli at ırklarının tespiti, geliştirilmesi ve bu atlara ait gen kaynaklarının oluşturulması için çalışmalar yapılacak

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Freya Yatçılık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Freya Yatçılık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Sinem Durmaz tarafından kuruldu.

Saral İnternasional Mühendislik İnşaat Sondajcılık Ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saral İnternasional Mühendislik İnşaat Sondajcılık Ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Emrahnejad Dızajı tarafından kuruldu.

Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı: Parsel kalmadı!

Türkiye’nin sanayisi ve ihracat performansıyla öne çıkan şehirlerinden Denizli, 2021 de yatırımlarıyla dikkat çekecek. Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı, bölge yönetimi parsel bulunmaması sebebiyle taleplere olumsuz cevap veriyor.

Cnz İnşaat Tekstil Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cnz İnşaat Tekstil Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Dengiz Sungur tarafından kuruldu.

New Home İstanbul Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

New Home İstanbul Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile İshak Akkol tarafından kuruldu.

Ayasofya Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayasofya Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Gözütok tarafından kuruldu.

Aspendos Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aspendos Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Gözütok tarafından kuruldu.

Ghada Travel Turizm Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ghada Travel Turizm Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Toufıc Abro tarafından kuruldu.

Yıldırım2020 Turizm E-Ticaret Restoran Tarım Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Yıldırım2020 Turizm E-Ticaret Restoran Tarım Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Recep Çopur tarafından kuruldu.

Begüm Yatçılık ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Begüm Yatçılık ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Bülentnur Özkan ve Ömer Egesel ortaklığında kuruldu.

Cappadocia Pigeon Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cappadocia Pigeon Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık ve Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Dokgöz tarafından kuruldu.

The Development Corner Gayrimenkul Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

The Development Corner Gayrimenkul Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Sami Yıldırım tarafından kuruldu.

Atçılık ve Binicilik merkezi Haberi

Atçılık ve Binicilik merkezi


Erciyes Üniversitesi (ERÜ) bünyesinde Atçılık ve Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. 


Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Cesur Onmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merkez'de Türk tarihi ve kültürünün önemli bir parçası olan at, atçılık ve binicilik sporlarının, detaylı olarak ve tüm yönleriyle araştırılacağını söyledi.


Merkezde, başta hippoterapi (atla terapi) olmak üzere down sendromu, otizm, multiple skleroz gibi hastalıkların atla tedavisine yönelik araştırmalar ile cirit, atlı okçuluk gibi geleneksel sporların canlandırılması, Türkiye’deki yerli at ırklarının tespiti, geliştirilmesi ve bu atlara ait gen kaynaklarının oluşturulması için çalışmalar yapılacağını ifade eden Onmaz, şöyle devam etti:


"Yakın zamanda Viyana Veteriner Üniversitesi At Kliniği Şefi Prof. Dr. Rene Van Den Hoven başta olmak üzere birçok yabancı bilim adamı ile atlarda koşu ve yarış performansını artırıcı...