25 / 04 / 2024

Avcılar Ambarlı riskli alan yıkım çalışmaları

Avcılar Ambarlı riskli alan yıkım çalışmaları

Bakanlar Kurulu'nun 2005'te 'Afet Risk Alanı' ilan ettiği İstanbul Avcılar'ın Ambarlı Mahallesi'nde iki binanın daha yıkılmasına başlandı, 2 binanın da su ve elektriği kesildi.

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

Avcılar'daki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Avcılar ilçesi, Avcılar Tem ve D-100 arası bir kısım tescil dışı alan ve riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

İstanbul’da emlak fiyatları baştan aşağı değişti! Avcılar Fatih ve Bakırköy’de fiyatlar düşerken, kuzeyde fırladı!

Deprem felaketinin ardından beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarını etkiledi. Avcılar, Fatih, Bakırköy gibi riskli ilçelerde fiyatlar düşerken; daha sağlam olduğu söylenen kuzey bölgelerde ise talep patlaması yaşanıyor.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Avcılar Ambarlı'da kolonu çatlayan 5 katlı bina boşatıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Avcılar'da kolonlarında çatlak meydana gelen 5 katlı bina boşaltıldı...

Avcılar'daki riskli bina tehlike saçıyor!

Avcılar'da bulunan Dış Budak isimli bina çökme tehlikesi nedeniyle tehlike saçıyor. Mahallede bulunan vatandaşlar apartmanın yıkılma tehlikesi nedeniyle endişeli günler yaşıyor. 

Avcılar'da riskli bina kalmayacak!

Avcılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, kent genelinde riskli binaların saptanması adına yoğun mesai harcandığını dile getirdi. 

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri Avcılar olmuştu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçede kentsel dönüşümü hızlandırdı. Büyükçekmece'de de yapılar en az Avcılar kadar riskli durumda, o ilçede de dönüşüm hızlandırıldı.

Avcılar Ambarlı 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda! 

Avcılar ilçesi, Ambarlı Mahallesi, ( Kreş Alanı ) 20585 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Avcılar’daki yer kayması böyle engellenecek!

İstanbul Avcılar'daki Ambarlı Mahallesi’nde yıllardan bu yana görülen yer kayması sorununun çözümü için fore kazıklı önlem projesi uygulanıyor.

Avcılar'da apartman sakinleri tedirgin: Mezarlık binamıza yaklaşıyor!

Avcılar'da 5 yıl önce yapılan 3 katlı binada oturanlar, hemen yanlarında bulunan Ambarlı Mezarlığı ile aralarındaki duvarın her geçen gün evlerine doğru kaydığını iddia ederek, yetkililere çağrı yaptı.

Avcılar'da riskli binadan karot örneğini polis eşliğinde aldılar!

İstanbul Avcılar'da, Silivri açıklarında meydana gelen depremden sonra evlerini yenilemek isteyen bina sakinlerinin anlaştığı firma görevlileri, karot örnekleri almaya gelince iş yeri kiracıları tarafından engellendi...

Avcılar'daki riskli raporu verilen binalarda yaşam sürüyor! 

99 depreminde İstanbul’da en büyük hasarı alan Avcılar'da 246 kişi yaşamını yitirmişti. Avcılar’da yaşayan vatandaşlar, riskli yapı raporuna rağmen evlerinde kalmaya devam ediyor...

Avcılar Ambarlı riskli alan yıkım çalışmaları Haberi

Avcılar Ambarlı riskli alan yıkım çalışmaları

Bakanlar Kurulu'nun 2005'te 'Afet Risk Alanı' ilan ettiği İstanbul Avcılar'ın Ambarlı Mahallesi'nde iki binanın daha yıkılmasına başlandı, 2 binanın da su ve elektriği kesildi. Kendilerine hiçbir bedel ödenmeden tapulu, iskanlı, ruhsatlı evlerinin yıkılması için terk etmelerinin istendiğini belirten mahalle sakinleri aynı yerde Türkiye Elektrik İletişim A.S.'a (TEİAŞ) ait 380 bin volt Ambarlı-Yenibosna Yüksek Gerilim Yer altı Kablo Projesi hat döşenme çalışmaları yapıldığına dikkat çekti. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bakanlar Kurulu'nun 2005 yılında 'Afet Risk Alanı' ilan ettiği Ambarlı Mahallesindeki Etibank Tesisler Yolu.Bayırlı, Badem ve Bahçe Sokak'ta geçen Aralık ayında 47 binadan 13'ünü yıktı. Geçen hafta diğer konutların da yıkılması için harekete geçilirken, çevik kuvvet ve zabıta gözetiminde 4 binanın su, elektrik ve bazılarının doğalgazı kesildi. İki binalarda kalan ev sahibi...