20 / 04 / 2024

avm ciro kirası 2022

avm ciro kirası 2022

AVM'ler son zamanlarda kira tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, sosyal konutlar ve ticari gayrimenkul kiralarının ayrıştırılması gerektiğinin altını çizdi.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 77,4 artış! Kiralanabilir metrekareye düşen ciro 8.771 TL oldu!

Ekim 2023'te AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 77,4 arttı. Kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro da ülke genelinde 8 bin 771 TL oldı. İşte açıklanan Ekim verileri...

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL oldu! 

Ağustos 2023 döneminde AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 81,7 yükseldi. Ayrıca, AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL'ye ulaştı. İşte detaylar...

AVM Perakende Ciro Endeksi Temmuz ayında yüzde 80,5 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, AVM Perakende Ciro Endeksi, Temmuz ayında, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 80,5 arttı!

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

AVM perakende ciro endeksi yüzde 101,3 arttı!

AVM perakende ciro endeksi, Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre; yüzde 101,3 artarak, 457 puana çıktı.

Atakule GYO, Atakule AVM'nin Temmuz ayı kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak!

Atakule GYO, TEMA Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı tarafından ülkede meydana gelen orman yangınları nedeniyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması amacıyla Atakule AVM'nin Temmuz 2021 kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak.

AVM perakende ciro endeksi Nisan 2021'de yüzde 19,7 azaldı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research işbirliğinde ortaklıkla hazırlanan AVM Perakende Ciro Endeksi'nin Nisan 2021 verileri yayınlandı. Buna göre 2021 Nisan'a ilişkin AVM verileri ne oldu? İşte ayrıntılar...

Lokantacılardan ciro kirası önerisi!

Lokantacılar, kapalıyken kiraların alınmaması, açılmanın ardından ise sürecin olumsuz etkileri sona erinceye kadar ciro üzerinden kira alınması gerektiğine dikkat çekiyor. İşletmecilerin, salgın süreciyle ilgili talepleri bulunuyor.

AVM Ciro Endeksi Ocak ayında yüzde 13,7 azaldı!

AVM perakende ciro endeksi, 2021 Ocak ayında bir önceki aya göre, enflasyondan arındırılmadan hesaplandığında yüzde 13,7 azalarak 214 puana geriledi. 

Kayseri'de kirasını ödeyemeyen esnaf AVM tarafından icraya verildi!

Kayseri'de, kirasını ödeyemeyen esnaf, AVM'yi işleten şirket tarafından icraya verildi. İş yapamadığı için biriken 40 bin liralık kira borcuna karşılık 500 bin liralık ürününe el konulan Aysun Bıyık'ın, "Ödeyemiyorum arkadaş, ödeyemiyorum" diye çığlık attı.

AVM perakende ciro endeksi Ekim ayında yüzde 19,1 arttı!

AVM perakende ciro endeksi, 2020 Ekim'de bir önceki aya göre, enflasyondan arındırılmadan hesaplandığında yüzde 19,1 artarak 349 puana ulaştı.

Perakende sektöründe kira çıkmazı! İflaslar başlayabilir!

BMD Başkanı Sinan Öncel, "AVM mağazalarında ciro kirası, caddelerde ise yüzde 50 kira indiriminden başka bir çare görünmüyor" dedi ve ciro kirası ya da kira indirimi fırsatı olmayan mağazaların tahliye edilmesinden başka yol kalmadığını belirtti.

Perakendecinin çıkışı: Ciro kirası ve stopaj sıfırlansın!

Devlet destekleri ve yedek akçelerle Kovid-19'da ilk dalgayı atlatan perakende sektörü, ikinci dalga için yeni resmi düzenleme istiyor. BMD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, “Cadde mağazalarında en az yüzde 50 kira indirimi, AVM'lerde ise ciro kirasına geçilmeli" dedi.

avm ciro kirası 2022 Haberi

avm ciro kirası 2022

Perakende Günleri bu sene "Dijital Dönüşüm" ana temasıyla Haliç Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Programın açılışında düzenlenen basın toplantısına Türkiye Alışveriş Merkezleri Ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Alp Önder Özpamukçu, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, Zincir Mağazalar Derneği (ZMD) Başkanı Serhan Tınastepe, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Galip Aykaç, Tescilli Markalar Derneği (TMD) Başkanı İzzet Stamati, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz katılım gösterdi.

BMD Başkanı Sinan Öncel ve AYD Başkanı Hüseyin Altaş programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sinan Öncel, AVM kiralarına değinirken, Hüseyin Altaş konut kiralarıyla ilgili konuştu. 

Peki Sinan Öncel ve Hüseyin Altaş neler söyledi? İşte sektör temsilcilerinin kiralarla ilgili o açıklamaları...

  - "Alışveriş merkezlerinde ciro...