18 / 04 / 2024

avm sektörü 2021

avm sektörü 2021

JLL Türkiye, 2021 üçüncü çeyreğine ilişkin Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu'na göre; 2024 senesine kadar AVM sayısında yüzde 10 artış yaşanması bekleniyor. 

AVM sektörünü bu yıl ne bekliyor? 

Esas Gayrimenkul Üst Yöneticisi (CEO), Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Cem Eriç, tam kapanma sonrasında AVM sektöründe toparlanma olsa da gelirlerde azalma olacağını dile getirdi. 

AVM'lerde el değiştirmeler başlayacak!

Salgın döneminde markalara destek için AVM yatırımcısının elini taşın altına koyduğunu belirten Hüseyin Altaş, AVM’lerde el değiştirmelerin yaşanacağını aktardı. 

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Markalardan AVM’lere yüksek gider tepkisi!

Alışveriş merkezlerinde metrekare başına 100 TL’ye varan ortak alan giderleri markaların tepkisini çekiyor. BMD Başkanı Öncel, “Düzenleme şart” derken, AYD Başkanı Altaş, “Herkes üstüne düşeni yapmalı” diye konuştu.

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi! Konutta düşüş trendi devam! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan rapora göre inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi ortaya çıktı. Peki inşaat, konut, AVM, GYO ve otel sektöründe son durum ne? İşte raporda yer alan o rakamlar...

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Novada, 2 milyar liralık yeni AVM yatırımı için düğmeye bastı!

BY Tekinalp Novada Şirketler Grubu yatırımlara hızla devam ediyor. AVM, otel ve inşaat sektöründe emin ve hızla adımlarla ilerleyen şirketin yönetim kurulu başkanı Nuri Tekinalp toplam yaklaşık 2 milyarlık TL'lik yatırım yapacağını açıkladı.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü yüzde 46 artarak 13,5 trilyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğü ekim ayı itibarıyla 2021 yılı sonuna kıyasla yüzde 46 arttı ve 13,5 trilyon TL'ye ulaştı.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ağustos sonu itibarıyla, özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcunun, 2021 yıl sonuna göre 5,9 milyar dolar azalarak 162,9 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Özel sektörün yurtdışı kredi borcu azalmaya devam ediyor!

Özel sektörün Temmuz ayı yurtdışı kredi borcu açıklandı. Verilere göre borcun toplam tutarı temmuzda 2021 sonuna kıyasla 7 milyar dolar azalışla 162 milyar dolar oldu.

İnşaat sektöründeki daralma derinleşiyor! Yatırımlar düştü, borçlar arttı! İşte veriler…

TMB tarafından yayınlanan İnşaat Sektörü Temmuz 2022 raporunda, 2021 yılındaki girdi maliyetlerinde yüzde 150 düzeyine varan fiyat artışlarının yaşandığının görüldüğü aktarıldı. İşte raporun detayları...

Bankacılık sektörü savaş kriz dinlemedi! Hacmini bir yılda yüzde 51 artırdı

BDDK, 2021 yılına ilişkin Yıllık Faaliyet Raporu'nu yayımladı. Raporda, "Küresel risklerin giderek arttığı bu süreçte ülkemiz ekonomisinin en önemli güvenlik çıpalarından birini bankacılık sektörü oluşturmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Gayrimenkul sektörünün 2021 karnesi! 

Re-Pie Portföy Yönetimi'nin hazırladığı ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ yayımlandı ve gayrimenkul sektöründeki son durum verilerle ortaya koyuldu. Peki gayrimenkul sektöründe neler oldu? İşte ayrıntılar...

Konut sektörünün 2021 yılı 4. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde masaya yatıran ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 4. Çeyrek Raporu'na göre konut satışı 2021 4. çeyrekte tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

Hazır beton sektörü 2021 yılını büyüyerek kapattı!

Türkiye Hazır Beton Birliği 2021 yılı kapsamındaki Hazır Beton Sektör Raporu’nunun detaylarını yayımladı.

avm sektörü 2021 Haberi

avm sektörü 2021

JLL Türkiye, 2021 üçüncü çeyreğine yönelik Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu’nu açıkladı. Perakende, ofis ve lojistik sektörünün değerlendirildiği raporda, 2021 yılının üçüncü çeyreği göz önüne alındı. Raporda 2004 senesi için de rakamlar açıklandı. 

Hibya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; ticari gayrimenkul alanında finansal ve profesyonel hizmetler sağlayan ve yatırım yönetimi danışmanlığı sunan JLL Türkiye’nin raporuna göre, üçüncü çeyrekte harketlenen perakende sektörü ve tüketici harcamaları ekonomideki büyümenin devam edeceğini gösteriyor. 

JLL Türkiye: “2024 yılında Türkiye’deki toplam AVM sayısının 482’ye yükselmesi bekleniyor”

Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu’nda yer alan perakende sektörüyle ilgili verileri yorumlayan JLL Türkiye Eş CEO’su Dora Şahintürk, “Rapora göre, pandemi tedbirlerine rağmen 2020’nin üçüncü çeyreğinde 438 olan AVM sayısının 2021’in üçüncü çeyreğinde 445’e yükseldiği...