24 / 04 / 2024

avmlerde ciro kirası önerisi

avmlerde ciro kirası önerisi

Koronavirüs salgını başından beri AVM'ler ve markalar arasında kira krizi sürüyor. Peki AVM'ler ve markalar arasındaki kira sorunlarında son durum ne?

BMD ile AYD arasında çözülemeyen kira sorunu!

Mart ortasından bu yana koronavirüsle mücadele kapsamında faaliyetleri durdurulan AVM'ler 1 Haziran'da tam kapasiteyle açıldı. Fakat AVM'ler ve mağazalar arasında kira sorunu hala çözülmüş değil...

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

Lokantacılardan ciro kirası önerisi!

Lokantacılar, kapalıyken kiraların alınmaması, açılmanın ardından ise sürecin olumsuz etkileri sona erinceye kadar ciro üzerinden kira alınması gerektiğine dikkat çekiyor. İşletmecilerin, salgın süreciyle ilgili talepleri bulunuyor.

Perakende sektöründe kira çıkmazı! İflaslar başlayabilir!

BMD Başkanı Sinan Öncel, "AVM mağazalarında ciro kirası, caddelerde ise yüzde 50 kira indiriminden başka bir çare görünmüyor" dedi ve ciro kirası ya da kira indirimi fırsatı olmayan mağazaların tahliye edilmesinden başka yol kalmadığını belirtti.

Perakendecinin çıkışı: Ciro kirası ve stopaj sıfırlansın!

Devlet destekleri ve yedek akçelerle Kovid-19'da ilk dalgayı atlatan perakende sektörü, ikinci dalga için yeni resmi düzenleme istiyor. BMD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, “Cadde mağazalarında en az yüzde 50 kira indirimi, AVM'lerde ise ciro kirasına geçilmeli" dedi.

Parakendeciler ‘vergide kolaylık kirada indirim’ istiyor!

Pandemi sürecinin en az zararla atlatılması için 3 maddelik öneri paketi hazırladıklarını belirten BMD Başkanı Sinan Öncel, “AVM’lerde ciro kirasına geçilmesini, caddelerde nisan sonuna kadar yüzde 50 kira indirimi istiyoruz. Kiralamalarda KDV ve stopajın sıfırlanmasını bekliyoruz” dedi.

Perakendeciler vergi, stopaj kolaylığı ve kira indirimi istiyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada "AVM’lerde gerekirse bazı kategoriler için sözleşmelerdeki oran yükseltilerek ciro kirasına geçilmesini, cadde mağazalarında ise önümüzdeki nisan ayı sonuna kadar en az yüzde 50 kira indirimi istiyoruz" dedi.

Sinan Öncel: AVM'lerde ciro kirasından daha adil bir seçenek görünmüyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, "Salgından olumsuz etkilenen sektörlerin yaşayabilmesi için  cirosu geçen yılın yüzde 80’in altına kalan mağazalarda ciro kirası uygulamasına geçilmesinden daha adil bir seçenek görünmüyor" dedi...

Sinan Öncel: AVM'ler için ciro kirası en adil çözüm olacak!

''Ciro kirasından başka bir seçenek görünmüyor'' Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, ''Ciro kirası aynı zamanda tüm taraflar için en adil çözüm olarak görünüyor'' açıklamasında bulundu.

Perakendecinin tek çıkış yolu: ciro kirası!

1 Haziran’da yeniden açılan AVM’lerdeki mağazaların büyük bölümü insanların salgın tedirginliği devam ettiği için boş kaldı. Konu hakkında konuşan BMD Başkanı Sinan Öncel, “Bu maliyet yapısı ile devam edebilmek mümkün değil. Perakende ticaretin gerçeği mevcut durumda tek seçeneğin ciro kirası'' dedi

BMD: Ciro kirasına dönmeyen AVM'lerde mağaza açılışları riskli!

BMD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, ciro kirasına geçmeyen AVM’lere ilişkin konuştu. BMD üyesi markalarla yapılan değerlendirmeler ışığında 1 Haziran’da ciro kirasına dönmeyen veya tatmin edici kira indirimi yapmayan AVM’lerde mağaza açılışlarının ticari açıdan çok riskli olduğu belirtildi...

17 Burda AVM kiracılarına müjde! Ciro kirası uygulanacak!

1 Haziran’da tüm illerde bulunan merkezler ile birlikte açılması planlanan 17 Burda AVM’nin ev sahibi Esas Gayrimenkul’den kiracılara müjdeli haberler verildi. 3 aylık dönem için de sabit kira uygulaması yerine mevcut kira sözleşmelerinde yer alan ciro oranları üzerinden ciro kirası uygulanacak.

TURYİD'den AVM yatırımcılarına 'iki ay kira almayın' çağrısı!

TURYİD, Yiyecek içecek sektörünün koronavirüs sürecinde yaşadığı problemlere yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, AVM yatırımcılarına işletmelerden iki ay kira alınmaması ve 2020 sonuna kadar ciro kirası uygulanması talep edildi...

Perakendecilerden 'ciro kirası' açıklaması!

KMD Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, AVM'lerin açılması sürecinde perakendenin tüm paydaşları için aldığı tavsiye kararlarını açıkladı. Tınastepe, "AVM yatırımcılarına bir müddet kirasız dönem öneriyoruz" ve bir yıl süreyle ciro kirasına geçilmesi gerektiğini belirtti...

avmlerde ciro kirası önerisi Haberi

avmlerde ciro kirası önerisi

Kovid-19 pandemisi sürecinde çok fazla gündeme gelen ve tartışmalara sebep olan AVM ve marka ilişkileri, 20’ncisi gerçekleştirilen Perakende Günleri'nde değerlendirildi.

Dünya Gazetesi'nden Yener Karadeniz'in haberine göre; 441 markayı bünyesinde bulunduran Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş ile 421 markayı temsil eden BMD Başkanı Sinan Öncel, Kovid-19 pandemisi süreci AVM ve markalar arasındaki ilişkilerini “Ne oldu ne olacak” konulu oturumda değerlendirid. AYD Başkanı Altaş, 2000’lerin başından beri yapılan AVM yatırımlarının değerinin 150 milyar dolardan 100 milyar dolara düştüğünü belirterek, geri dönüş sürelerinin ise 10-15 seneden 80 seneye kadar çıktığını belirtti.

Yaşanan gelişmelerde pandeminin etkilerinin yüksek olduğunu vurgulayan Altaş, “Salgının ilk döneminde 2,5 ay kapalı kaldık. Bu dönemde kiralar ile ilgili aldığımız tavsiye kararına tüm AVM’lerimiz uydu. Bir laf...