29 / 03 / 2024

Avrasya Tüneli Aralık ayında hizmete açılacak

Avrasya Tüneli Aralık ayında hizmete açılacak

Avrasya Tüneli'nin yüzde 80'i tamamlandı. Toplam 1.2 milyar dolara mal olan Avrasya Tüneli'nin Aralık ayında hizmet girmesi planlanıyor. Tünelden geçiş ücreti 4 dolar + KDV olacak.

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Avrasya Tüneli rekor kırdı! İşte günlük geçiş sayısı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 9 Kasım Çarşamba günü Avrasya Tüneli'nden 71 bin 110 aracın geçtiğini ve bunun yeni bir rekor olduğunu açıkladı.

Beton yol tasarrufuyla her 4 yılda bir Avrasya Tüneli yapılır!

Beton yolların, petrolde yaşanan dışa bağımlılığı azaltıcı etki yaratacağı dile getiren TCMB CEO'su Ismail Bulut, asfalt yolların yıllık bakım masrafı yerine her 4 senede bir Avrasya Tüneli yatırım maliyeti kadar tasarruf yapmanın mümkün olduğunu belirtti.

Avrasya Tüneli için Tünel Hikayeleri yarışması!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren ve Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. tarafından yapılan Avrasya Tüneli için “Tünel Hikayeleri” adıyla bir yarışma düzenliyor.

Avrasya Tüneli'ne Kore'den Yılın Yapısı Ödülü!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli uluslararası bir ödüle daha layık görüldü. Kore İnşaat Mühendisleri Derneği “Altın Kategori”de 2017 “Yılın Yapı Ödülü”nü Avrasya Tüneli’ne verdi.

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Avrasya Tüneli'nin anlaşması hakkında soru önergesi hazırlandı!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Avrasya Tüneli'nin yapım anlaşmasına ve günlük araç geçiş sayısına ilişkin yazılı soru önergesi hazırlayarak sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Avrasya Tüneli'nin tüm kısımları trafiğe açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Avrasya Tüneli'nin tüm kısımlarının trafiğe açıldığını duyurdu.

Avrasya Tüneli'nde klip çekildi!

Mustafa Ceceli ve İrem Derici “Kıymetlim”in klibi için Avrasya Tüneli’ni kullanmayı tercih etti. Klibin bir kısmı Avrasya Tüneli’nde çekildi.

Avrasya Tüneli yarından itibaren 24 saat hizmet verecek!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen iki katlı karayolu tüneliyle birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, 31 Ocak 2017 günü 07.00 saatinden itibaren 7 gün 24 saat hizmet verecek.

Avrasya Tüneli'ne 650 milyon dolarlık sigorta!

Marsh Türkiye, Avrasya Tüneli’nin proje, inşaat aşamasında 1 milyar dolar, işletme aşamasında ise 650 milyon dolarlık sigorta işlemine aracılık etti. Böylece Marsh, Avrasya Tüneli’nin proje ve inşaat aşamasından işletme aşamasına kadar tüm süreçlerinde yer almış oldu.

Avrasya Tüneli 24 saat hizmet vermeye başlıyor!

İstanbul’da araç trafiğinin çok yoğun olduğu Kumkapı ve Koşuyolu güzergahında kıtalararası yolculuk süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli, 31 Ocak 2017 günü 07.00 itibarıyla 24 saat hizmet vermeye başlıyor.

Avrasya Tüneli’nin emlak fiyatlarına etkisi 3 yılda yüzde 90’ı buldu!

sahibindex Emlak Endeksi, Avrasya Tüneli’nin İstanbul’da emlak piyasasını hareketlendirdiği bölgelerde bulunan satılık ve kiralık emlaklardaki 3 yıllık fiyat değişimini gözler önüne seriyor.

Avrasya Tüneli Aralık ayında hizmete açılacak Haberi

Avrasya Tüneli Aralık ayında hizmete açılacak

İstanbul'da Göztepe-Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli'nin yüzde 80'i tamamlandı. Toplam 1.2 milyar dolara mal olan Avrasya Tüneli'nin Aralık ayında hizmet girmesi planlanıyor.


Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uygulanan Serbest Geçiş Sistemi yerine halihazırda Boğaz Köprüsü'nde uygulanan şeritler arası ada barındıran gişe yapılarının yer alacağı tünel, son teknoloji güvenlik sistemleriyle donatılacak. Yap-işletdevret modeliyle Türk-Kore Ortak Girişimi ATAŞ'ın, inşa ettiği tünelden geçiş ücreti 4 dolar + KDV...