20 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli güvenlik sorunu

Avrasya Tüneli güvenlik sorunu

İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Avrasya Tüneli Projesi'nin güvenlik sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Avrasya Tüneli rekor kırdı! İşte günlük geçiş sayısı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 9 Kasım Çarşamba günü Avrasya Tüneli'nden 71 bin 110 aracın geçtiğini ve bunun yeni bir rekor olduğunu açıkladı.

ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçenler Trendyol cüzdan hediye çeki kazanıyor

Geçiş zamanı ve geçiş sıklığınıza göre kişiye özel indirimler, kampanyalar, çekilişler ve eğlenceli oyunlar sunan ödül programı ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçişleriniz hediyelere dönüşsün. Hemen Avrasya Tüneli’nin mobil uygulamasını indirin.

Avrasya Tüneli Projesi meclis gündemine taşındı!

Avrasya Tüneli Projesi ile ilgili 2019 yılı Sayıştay Raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Avrasya Tüneli'ne Kore'den Yılın Yapısı Ödülü!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli uluslararası bir ödüle daha layık görüldü. Kore İnşaat Mühendisleri Derneği “Altın Kategori”de 2017 “Yılın Yapı Ödülü”nü Avrasya Tüneli’ne verdi.

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Avrasya Tüneli'nin anlaşması hakkında soru önergesi hazırlandı!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Avrasya Tüneli'nin yapım anlaşmasına ve günlük araç geçiş sayısına ilişkin yazılı soru önergesi hazırlayarak sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Avrasya Tüneli'ne ilişkin 5 sorun mecliste konu oldu!

Avrasya Tüneli'ne ilişkin 5 sorun meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Avrasya Tüneli yarından itibaren 24 saat hizmet verecek!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen iki katlı karayolu tüneliyle birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, 31 Ocak 2017 günü 07.00 saatinden itibaren 7 gün 24 saat hizmet verecek.

Avrasya Tüneli 24 saat hizmet vermeye başlıyor!

İstanbul’da araç trafiğinin çok yoğun olduğu Kumkapı ve Koşuyolu güzergahında kıtalararası yolculuk süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli, 31 Ocak 2017 günü 07.00 itibarıyla 24 saat hizmet vermeye başlıyor.

Avrasya Tüneli’nin emlak fiyatlarına etkisi 3 yılda yüzde 90’ı buldu!

sahibindex Emlak Endeksi, Avrasya Tüneli’nin İstanbul’da emlak piyasasını hareketlendirdiği bölgelerde bulunan satılık ve kiralık emlaklardaki 3 yıllık fiyat değişimini gözler önüne seriyor.

Avrasya Tüneli'den günlük 30 bin araç geçmeli!

Yapı Merkezi'nin Kurucusu ve Avrasya Tüneli projesinin müteahhidi Ersin Arıoğlu, tünelden bir ayda günlük geçişin 25 bin araca ulaştığını söyledi. Arıoğlu, “Günlük 30 bin kemik müşterimiz olması ilk hedefimiz'' dedi.

Avrasya Tüneli anketi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretine ve isminin belirlenmesine yönelik ankete ilişkin soru önergesi hazırladı.

Avrasya Tüneli’nden günde 260 bin TL bekleniyor!

Açıklanan rakamlara göre devlet Avrasya Tüneli'nden günde yaklaşık 260 bin TL kazanacak. Hazine garantisi fazlasının yüzde 30'u kamunun olacak.

Avrasya Tüneli güvenlik sorunu Haberi

Avrasya Tüneli güvenlik sorunu


İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Avrasya Tüneli Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti.


Avrasya Tüneli Projesinin güvenlik sistemleriyle ilgili tereddütlerin söz konusu olduğu söyleyen Özcan "Özellikle Ahırkapı - Acıbadem arasında bulunan ve Boğazın altından geçecek olan tüp geçidin yeterli havalandırma sistemine sahip olup olmadığı tartışılmaktadır." dedi.


Tünelin yüksekliğinin büyük araçların girmesine müsaade etmemesinin olası bir yangın anında itfaiye araçlarının giremeyeceği anlamına geldiğini belirten Özcan bu gibi durumlarda müdahalenin güçleşeceği yönünde kaygılar oluştuğunu belirtti. 


Bu doğrultuda tünelde nasıl bir havalandırma yönteminin kullanılacağını, tünelde yaşam odaları olup olmayacağını sordu.


Özcan'ın soruları


1.  Tünelde nasıl bir havalandırma yöntemi kullanılacaktır?


2.   5400 metre uzunluğundaki tünelde egzoz gazlarının tahliyesi için toplam kaç adet havalandırma bacası olacaktır?


3.   Dünyadaki benzer projelerle...