25 / 04 / 2024

avrupa konut fiyatları 2022

avrupa konut fiyatları 2022

Türkiye’de emlak fiyatları gün geçtikçe artışını sürdürüyor. Öyle ki İstanbul’da villa fiyatları Avrupa’daki şato fiyatlarından daha fazla rakamlara ulaştı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan lüks konut uzmanı Sühran Aras, “Pandemi ile birlikte bir arz-talep dengesizliği oluştu" diyerek konuyu değ

Yüksek konut fiyatları Türkleri yurt dışına kaçırıyor! Avrupa ülkelerinin uzun kredi vadesi cezbediyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu ve yabancı yatırımcıların kaybedildiğine, yerlilerin de yurt dışına kaçtığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

Türkiye konut fiyatlarıyla Avrupa'da lider!

Türkiye'deki konut fiyatları Avrupa ülkelerini solladı. Ev sahibi olmak gün geçtikçe zorlaşırken ,konut fiyatları Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında uçurum dikkatlerden kaçmıyor. 

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

Yunanistan'da konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Yunanistan'da fiyatların en hızlı arttığı kent ise başkent Atina oldu.

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yüzde 0,9 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 oranında düşüş gösterdi.

Avrupa'da konut fiyatları yüzde 1,5 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022'ninson çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 düşüş gösterdi.

Benesta Acıbadem konut fiyatları Ekim 2022! 

Anadolu Yakası’nın en yeni projelerinden Benesta Acıbadem projesi Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan lokasyonuyla ön plana çıkıyor. Peki Benesta Acıbadem fiyatları ne kadar? İşte Benesta Acıbadem konut fiyatları Ekim 2022!

AB ülkelerinde konut fiyatları yüzde 9,9 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022 yılının 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 9,9 artış gösterdi.

Avrupalı uzman uyardı! 'Artan konut fiyatları dikkate alınmalı'

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel artan enflasyona bağlı konut fiyatlarında yaşanan değişikliklere değindi.

İstanbul'da konut fiyatları Avrupa şehirlerine yaklaşacak! 

İstanbul'daki konut fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, “İstanbul’daki konut fiyatları daha da artarak Avrupa şehirlerinin değerine yaklaşacak” dedi.

Isabel Schnabel'den konut fiyatları yorumu!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, konut fiyatlarındaki artışı yorumladı.

AB ülkelerinde konut fiyatları yüzde 7,3 arttı!

Açıklanan resmi verilere göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları, 2021 yılının ikinci çeyreğinde 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,3 artış gösterdi.

AB ülkelerinde konut fiyatları yükseldi!

Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2020 'nin üçüncü çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 5,2'lik artış kaydetti.

avrupa konut fiyatları 2022 Haberi

avrupa konut fiyatları 2022

Satılık ve kiralık ev fiyatları her kesimin ortak derdi olmuş durumda. Konutlar yüksek fiyatlarla alıcı ya da kiracıya sunuluyor. Kimi konut istenen paranın karşılığını veriyor, kimisi ise beklentileri karşılayamıyor. Yaşanan bu durumun nedeni ise uzmanlar tarafından arz-talep dengesinin bozulması şeklinde belirtiliyor. 

Salgın süreciyle beraber durma noktasına gelen inşaat sektörü, yeni konut arayanların ihtiyaçlarını gideremiyor. Peki Avrupa ve İstanbul'daki konutların fiyat farkları nasıl? İşte ayrıntılar...

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan lüks konut uzmanı Sühran Aras, fiyatlar hakkında insanların kalabalıktan uzak, doğaya yakın bir hayatı istemeleri sebebiyle meydana gelen arz-talep dengesizliğini işaret etti. Aras açıklamasını “İnsanlar İstanbul’un daha az nüfuslu bölgelerine yöneldi. Özellikle Beykoz, Sarıyer, Silivri gibi ilçelerde bahçeli, müstakil evler pandemi döneminin gözdesi oldu. Tabi bu durum fiyatları da yükselişe geçirdi....