29 / 03 / 2024

Avrupa Teknik Değerlendirmesi minepor yalıtım plağı

Avrupa Teknik Değerlendirmesi minepor yalıtım plağı

AKG Gazbeton firması, Türkiye'de ilk kez üretilen ısı yalıtım plağı Minepor ile Avrupa Teknik Değerlendirmesinden onay aldı.

Türk yalıtım plağı Minepor Avrupa'da onaylandı!

AKG Gazbeton, ürettiği ısı yalıtım plağı Minepor ile Avrupa Teknik Değerlendirmesi'nden (ETA) onay alan ilk Türk firma oldu.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı’ndan korkutan açıklama… Yüksek enflasyon devam edebilir!

Dünyada resesyon beklentisine yüksek enflasyon tehlikesi de eklenirken, Avrupa Merkez Başkanı Christine Lagarde’dan tedirgin edici bir açıklama geldi. Mevcut piyasa gerilimlerinin yakından izlendiğini vurgulayan Lagarde, “Enflasyonun çok uzun süre yüksek kalacağı tahmin ediliyor” değerlendirmesi y

İslam Memiş'ten son dakika durum değerlendirmesi! En çok kazandıranı açıkladı!

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, son dakika durum değerlendirmesi yaptı.

DİSK'ten asgari ücret değerlendirmesi! 1 Ocak 2023 asgari ücret hesabı...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin alım gücünün olağanüstü düştüğünün altını çizerek, asgari ücret değerlendirmesi yaptı.

Rusya’dan umudu kesen Avrupa, şimdi de Çin’in güneş panellerine gözü dikti!

Rusya’nın doğal gazının kesmesi, Avrupa'da Çin'in güneş enerjisi panellerine talebi artırdı. AB, mayıs ayında açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2030'a gelindiğinde de 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. İşte haberin detayları…

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete'de! İşte detaylar!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Emekli maaşları ve asgari ücrete zam değerlendirmesi! Vedat Bilgin yeni rakamları böyle duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Bu hikaye henüz bitmedi' diyerek asgari ücret ve emeklilere zam değerlendirmesi yaptı. Ekonomideki son verileri paylaşan Vedat Bilgin, 1 milyon 400 bin emekli başta asgari ücretle ev geçindiren milyonları ilgilendiren açıklamalar yaptı.

Türkiye'de kişi başına düşen araba sayısı ne kadar? Avrupa'da kişi başına düşen araba sayısı ne kadar?

Türkiye'de kişi başına düşen araç sayısı merak ediliyordu. Avrupa ülkeleriyle de araç sayısı konusunda kıyaslamalar yapılıyordu. İşte Avrupa Birliği İstatistik Ofisi'nin verilerine göre hem Türkiye'de hem de Avrupa'da kişi başına düşen araç sayısı...

İstanbul'da konut fiyatları Avrupa şehirlerine yaklaşacak! 

İstanbul'daki konut fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, “İstanbul’daki konut fiyatları daha da artarak Avrupa şehirlerinin değerine yaklaşacak” dedi.

Uzmanlardan Düzce depremi değerlendirmesi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) göre saat 15.40'ta Düzce Merkez'de 5 şiddetinde bir deprem yaşandı. Uzmanlar, söz konusu depremin büyük Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Elon Musk'tan yeni kripto para değerlendirmesi!

Kripto para borsasına yönelik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Elon Musk'ın yaptığı değerlendirmeler sonrasında piyasada olumlu gelişmeler yaşanıyor. 

Ahmet Ercan'dan İstanbul depremi değerlendirmesi!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul depremine ilişkin açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Ercan, dün meydana gelen sarsıntıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

TMMOB'dan Kanal İstanbul ve müsilaj değerlendirmesi!

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik değerlendirmeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi ile müsilajın azalacağına dikkat çekti. Karaismailoğlu'nun bu açıklamalarının ardından Kanal İstanbul projesi ve müsilaj ilişkisi gündeme geldi.

Naci Görür'den Kanal İstanbul ve müsilaj değerlendirmesi!

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan 'Kanal İstanbul deniz salyasını bitirecek' değerlendirmesine ilişkin konuştu.

Avrupa Teknik Değerlendirmesi minepor yalıtım plağı Haberi

Avrupa Teknik Değerlendirmesi minepor yalıtım plağı

A KG Gazbeton, ürettiği ısı yalıtım plağı Minepor ile Avrupa Teknik Değerlendirmesi'nden (ETA) onay alan ilk Türk firma oldu. CerModeın'de düzenlenen "Türkiye'de ilk ETA Belgesi" takdim töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öz t ürk, AB ülkelerinde yapı malzemelerinin bir kısmının CE işareti (malların serbest dolaşımını sağlayabilmek amacıyla AB'nin oluşturduğu sağlık ve güvenlik işareti) taşımasının zorunlu olduğunu söyledi. 


Öztürk, CE işareti taşımayan ürünlerin serbest dolaşıma giremediğini belirterek, yapı malzemeleri konusundaki düzenlemenin Avrupa'da 1989 yılında yayımlanan Yapı Malzemeleri Direktifi ile başladığını hatırlattı. Mevzuat iyileştirilerek yapı malzemeleri tüzüğünün yayımlandığını anlatan Öztürk, Türkiye'de de eş zamanlı düzenlemelerin yapıldığını anımsattı. 

Yönetmelikle Türkiye'deki yapı malzemeleri üreticilerinin CE işaretli ürünler imal edebildiğini, konuyla ilişkin deney ve diğer ilgili işlerin yetkilendirilen onaylanmış kuruluşlar aracılığıyla yapılabildiğini kaydeden...