24 / 04 / 2024

Avrupa ülkeleri konut fiyatları

Avrupa ülkeleri konut fiyatları

Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2021'in üçüncü çeyreğinde 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 9,2 oranında yükseldi. Peki ev fiyatları en çok nerelerde arttı?

Avrupa'da konut fiyatları yüzde 4,1 arttı!

Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 2018'in aynı dönemine göre yüzde 4,1 oranında artış gösterdi.

Türkiye konut fiyatlarıyla Avrupa'da lider!

Türkiye'deki konut fiyatları Avrupa ülkelerini solladı. Ev sahibi olmak gün geçtikçe zorlaşırken ,konut fiyatları Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında uçurum dikkatlerden kaçmıyor. 

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa'da konut krizi derinleşirken kira fiyatları aldı başını gitti. Kiralık konut kapsamında en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı.

Avrupa’da konut krizi derinleşiyor: Yeni konut inşaatlarında sert düşüş!

Avrupa'da yükselen inşaat maliyetlerinin etkisiyle yeni evlerin inşa edilme oranı düştü. Buna bağlı olarak konut kira fiyatları arttı.

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ’tan son dakika açıklaması!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), doğal gaz fiyatlarında haziran ayı için bir değişiklik olmayacağını duyurdu. BOTAŞ tarafından yapılan duyuruda, Avrupa ülkeleri arasında Ukrayna'nın ardından en düşük doğal gaz fiyatının Türkiye'de uygulandığı belirtildi.

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı!

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı. Peki Avrupa ülkesinde hangi şehirlerde fiyatlar arttı, ne kadar oldu? İşte detaylar...

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Pandeminin ardından evden çalışma gibi esnek modeller yaygınlaşırken, bazı Avrupa ülkeleri haftalık 4 gün çalışma sistemine geçti. Bazı ülkelerde ise pilot uygulamalar devam ederken, kısa çalışmanın iş verimini artırdığı belirtiliyor.

Avrupa'da konut fiyatları yüzde 1,5 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022'ninson çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 düşüş gösterdi.

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Bazı Avrupa ülkeleri doğalgaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü haller için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada tutuyor...

Dünyanın en güçlü pasaportları hangileri? Zirve değişti, işte Türkiye'nin sıralamadaki yeri

Passport Index'in verilerine göre 2022'de dünyanın en güçlü pasaportları duyuruldu. Listenin 1 numarasında ise Avrupa ülkeleri bulunmuyor. İşte o şaşırtan liste...

Vize alacaklara duyuruldu! Artık eski devir kapandı! İşte vizede yeni dönem başlıyor!

Avrupa ülkeleri Schengen vizesi yeni hazırlıklar içinde. Avrupa ülkeleri Schengen vizesi, önümüzdeki yıl yürürlüğe sokacakları yeni sistemin alt yapısını hazırlıyor. Peki Schengen vizesi nedir, hangi ülkelerde geçerlidir? İşte detaylar!

Almanya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, artan gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa ülkeleri arasında ortak çabanın gerektiğini bildirdi.

Avro Bölgesi'nde enflasyon rekor yenilerken 3 ülkede yüzde 22'nin üzerine çıktı!

Rusya-Ukrayna savaşının etkisi üzerinden vakit geçtikçe daha görünür hale gelmeye başladı. 3 Baltık ülkesinde enflasyon yüzde 22'nin üzerine çıktı. Avrupa ülkeleri enflasyonla boğuşurken, halkın alım gücü günden güne düşüyor.

Avrupa ülkeleri konut fiyatları Haberi

Avrupa ülkeleri konut fiyatları

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından, AB ülkelerinde 2021'in üçüncü çeyrek ev fiyatlarıyla ilgili merakla beklenen verileri açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; verilere göre, AB'de konut fiyatları 2021'in üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 3,1, 2020'nin aynı dönemine göre ise yüzde 9,2 arttı. 

Aynı dönemde ev fiyatları Avro Bölgesi'nde bir önceki çeyrekle karşılaştırıldığında yüzde 3,3, yıllık bazda ise yüzde 8,8 yükseliş kaydetti.

AB üyesi olan ülkeler arasında, 2021'in üçüncü çeyreğinde 2020'nin aynı dönemine göre ev fiyatlarında en fazla yükseliş yüzde 22 ile Çekya'da, yüzde 18,9 ile Litvanya'da, yüzde 17,3 ile Estonya’da ve yüzde 16,8 ile de Hollanda’da kaydedildi.

Ev fiyatları, Almanya'da yüzde 12, Fransa'da yüzde 7,1, İtalya ve İspanya'da yüzde 4,2 ve Belçika'da yüzde 8,2 yükseldi.

Söz konusu süreçte fiyatları,...