24 / 04 / 2024

avrupa yakası taşınma hareketliliği

avrupa yakası taşınma hareketliliği

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in 2016 yılından bu yana düzenli olarak açıkladığı ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’na göre, 2019 yılının ilk yarısında İstanbul Avrupa Yakası’nda taşınma hareketi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,4’lük artışla 276 bine yaklaştı...

İstanbul'da taşınma oranı yüzde 6.5 geriledi! Avrupa Yakası alarm veriyor! 2018'den bu yana en düşük seviye!

Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre İstanbul Avrupa Yakası’nda taşınma hareketi son 6 yılın en düşük seviyesini görürken, Mega kentte 2022 yılına göre taşınma oranı yüzde 6,5 geriledi. 

İstanbul Avrupa Yakası'nda ikinci el gayrimenkulde taşınmalar yüzde 27 azaldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi Raporu-2023 İlk 6 Ay” sonuçlarında, İstanbul Avrupa Yakası'nda ikinci el gayrimenkulde taşınmaların yüzde 27 düştüğü belirlendi. İşte ayrıntılar...

İzmir'de taşınma ve kira yardımı ödemeleri başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara da 2 bin 500 lira taşınma ve kira yardımını bugün itibarıyla başlatmış durumdayız" dedi.

Selim Köşger'den, deprem mağdurlarına kira ve taşınma için başvuru çağrısı!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hasar tespit komisyonları tarafından tespit edilen orta ve ağır hasarlı ev sahiplerinin kira ve taşınma başvurularını kaymakamlıklardaki ve mahallelerdeki irtibat ofislerine yapabileceğini belirtti.

İzmir'de evleri hasar gören kiracılara 5 bin lira taşınma ve kira yardımı yapılacak!

İzmir'de eşyasını alamayan vatandaşlara hane başına 30 bin lira eşya yardımı, yıkılmış, acil yıkılacak ve ağır hasarlı evlerin sahiplerine 13 bin lira, evleri bu durumda olan kiracılara da 5 bin lira taşınma ve kira yardımı yapılacak.

Kira yardımı ve taşınma desteği yardımı nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ödemeleri arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri devam ediyor. Bakanlık düzenli olarak ödenen kira yardımlarına ek olarak bir defalığına taşınma desteği yardımı da yapıyor. Peki kiracılara verilen yardımdan kimler yararlanabiliyor? İşte koşullar...

Avrupa Yakası'nda kiralanan adliye binaları TBMM gündeminde!

İstanbul ili Avrupa Yakası bölgesinde bulunan ve kiralanmış olan adliye hizmet binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İkinci el konutta taşınma hareketleri yüzde 46,7 geriledi!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nun 2020 yılı ilk yarıyıl sonuçlarına göre, geçtiğimiz yıl İstanbul Avrupa Yakası’nda 352 bini aşan toplam taşınma hareketi bu yıl aynı dönemde yüzde 40,7’lik bir düşüş ile birlikte 208 bin seviyesine geriledi.

Dereli'ye taşınma ve kira yardımı müjdesi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dereli'de, evlerin yıkılma işleminin sürdüğünü, bir taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir taraftan da kendi bakanlıklarının hem taşınma hem kira yardımı yaptığını söyledi.

Avrupa Yakası'nda kiralanan adliye hizmet binaları mecliste!

İstanbul ili Avrupa yakası bölgesinde bulunan ve kiralanmış olan adliye hizmet binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Pelin Karahan Avrupa Yakası'na taşınacak!

Uzun zamandır ailesiyle Bodrum’da olan Pelin Karahan, geçtiğimiz gün Etiler, Ulus, Bebek arası mekik dokurken görüntülendi. Karahan'ın gün boyu gayrimenkul danışmanıyla 10’a yakın ev gezdiği, Avrupa Yakası'na taşınmak istediği öğrenildi.

Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Yazlıklara ve yeni evlere geçiş taşınma alışverişlerini artırdı!

Yeni normalleşme dönemine geçiş ile birlikte şehirler arası seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla yazlıkçılar, yazlıklarına akın etmeye devam ediyor. Bu sebeple taşınma faaliyetleri de arttı.

avrupa yakası taşınma hareketliliği Haberi

avrupa yakası taşınma hareketliliği

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in gayrimenkul sektöründeki harekete ışık tutan ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nun 2019 ilk yarı sonuçları açıklandı. Rapora göre İstanbul Avrupa Yakası’nda 2018 yılının ilk yarısında 272 bin 74 olan toplam taşınma sayısı bu yıl aynı dönemde yüzde 1,4’lük artışla 275 bin 901 seviyesine çıktı.2018 yılının ilk yarısında yeni gayrimenkule geçiş sayısı 70 bin 520 iken bu yılın ilk yarısında söz konusu rakam 44 bin 600 oldu. Asıl hareket ise ikinci el gayrimenkulde yaşandı. 2018’in ilk yarısında ikinci el gayrimenkulde 201 bin 554 olan taşınma sayısı bu yıl aynı dönemde yüzde 14,7’lik artışla 231 bin 301’e ulaştı. Bu yükselişte CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in 2018 yılı sonunda başlattığı bilgi güncelleme kampanyasının da büyük etkisi oldu.

TOPLAM HAREKETİN YÜZDE 84’Ü İKİNCİ ELDE

CK...