24 / 04 / 2024

Yusufeli 7’nci kez taşınıyor! Taşınma yazın başlayacak!

Yusufeli 7’nci kez taşınıyor! Taşınma yazın başlayacak!

Yusufeli Barajı nedeniyle sular altına gömülecek ilçede taşınma başlıyor. Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, yeni yerleşim yerine taşınma süreci ise yazın başlayacağını açıkladı.



Çoruh Nehri'nde Yusufeli Barajı ve HES projesinin yapımı sürüyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; Yusufeli Barajı'yla su altına gömülecek ilçenin yeni yerleşim yerine taşınması için çalışmalar tamamlanıyor. 150 yıldır 6'ıncı kez yeri değiştirilen, 7 kere taşınması planlanan Yusufeli'nde bulunan yeni yerleşim alanında binalar inşa ediliyor. Alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanması planlanan yeni ilçede hükümet konağı ile kamu binalarının inşası bitiriliyor. 

Yusufeli 7’nci kez taşınıyor! Taşınma yazın başlayacak!

TAŞINMANIN ARİFESİNDEYİZ

Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir ve beraberinde bulunan heyet, ilçenin yeni yerleşim alanında inşaatı bitirilen kaymakamlık binası ile diğer kamu binası alanında incelemelerde bulundu. Kaymakam Özdemir, taşınma için ön hazırlıkların tamamlandıklarından bahsederek ''Yeni yerleşim yerinde artık son aşamalardayız. Kamu kurumları binaları bitmiş durumda. Konutlarımız da bitmek üzere. Artık taşınmanın arifesindeyiz. Kamu kurumları olarak ön hazırlığımızı yapıyoruz. Mevcut eksikleri tespit edip taşınma zamanında bir sorun çıkmaması için uğraşıyoruz. Yaz mevsimi içerisinde taşınacağımız talimatı geldi. 2021 yılı bitmeden buraya taşınabilmek için hazırlığımızı yapıyoruz'' açıklamasında bulundu. 

Yazın düzenlenecek taşınmanın vatandaşın endişelenmemesi gerektiğinden bahseden Özdemir, ''Yetişmesi vatandaşın elinde olan bir durum değil. O yüzden Yusufeli halkının tedirgin olacağı bir durum yok. Devletimiz bu sözü verdi. Bitirdiği zaman insanları buraya taşıyacağız. Burası sona erdiği zaman hep birlikte taşınacağız'' dedi.

ÖNCEKİ YUSUFELİNDEN DAHA GÜZEL OLACAK

Yusufeli'nin yeni halini beğendiklerini ifade eden Nusret Kaç, ''Alanlarımız tam yaşanacak şekilde güzel yapılmış. Geniş ve güzel. Önceki Yusufeli'nden daha da güzel olacak. Devletimizin gücü burada belli olmuş'' açıklamasında bulundu.

Alaattin Çağla ise ''Vatandaşımızın önceden tepkisi oldu. Ben gayet güzel olduğunu görüyorum. Köylerimizde çelik konstrüksiyon yapılıyor. Gayet güzel. Her şeyin güzel olacağını düşünüyorum. Devletimizin gücü var. Altyapımızı yapıyor, suyumuzu getiriyor. Her tesisatımız yeni olacak. Bunların da gayet güzel olacağını düşünüyorum. Evlere, kaymakamlık binamıza baktık. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum'' diye konuştu. 

Yusufeli 7’nci kez taşınıyor! Taşınma yazın başlayacak!

YUSUFELİ’NİN TAŞINMA SÜRECİ

Yusufeli ilçesi, Çoruh Nehri'nde bulunan Bayburt, İspir, Oltu ve Artvin bölgeleri arasında konumlanıyor. Çoruh’un merkezi, 4 Ocak 1936'da TBMM'ye sunulan kanun kapsamında Rize'den Artvin'e gönderildi. Aynı kanun ile birlikte Yusufeli, Erzurum’dan alınıp, yeniden Çoruh ilçesine bağlandı. 

Artvin Yusufeli'nin yeni yerleşim projesinde sona gelindi!

Yusufeli'nde 150 hektarlık yerleşim yeri inşa edildi!


Geri Dön