20 / 04 / 2024

Avukatlık asgari ücret tarifesi nedir

Avukatlık asgari ücret tarifesi nedir

Avukatlık asgari ücret tarifesi genel hükümler tebliği 21 Aralık 2015 tarihinde 29569 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte kira tespiti ve tahliye davaları için ödenecek avukatlık bedelleri de belirleniyor..

Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Asgari ücret yükselecek mi? Kulis bilgileri geldi: Emekliler ve çalışanlar dikkat!

Ekonomi Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Gökçe,  Ankara kulislerinin kaynadığının altını çizerek maaşlar için hükümetin yol haritasını açıkladı. Peki emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Asgari ücret yükselecek mi?

Yeni asgari ücret desteğinde son dakika! SGK resmen açıkladı! Hemen bu detaylara bakın!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işçi başına aylık 700 Türk Lirası şeklinde belirlenen yeni asgari ücret desteğinin nasıl uygulanacağına ilişkin bir genelge yayımladı. İşte Yeni asgari ücret desteği son dakika detayları...

SGK'den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

SGK işveren sahiplerini ilgilendiren yeni kararını açıkladı. Bu sene aylık 700 TL olarak uygulanacak işverenlere yönelik asgari ücret desteğine yönelik genelge yayımladı. Buna göre eksik prim bildiren işverene asgari ücret desteği verilmeyecek.

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelecek! SGK uzmanı resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, ek zamların ödeneceği tarih belli oldu. Emeklilerin kök maaş hesaplarında zam hesapları sürerken SGK uzmanı, Dilet Ete, en düşük emekli maaşlarının asgari ücret düzeyinde olacağını açıkladı.

Asgari ücret Euro bazında en yüksek seviyesine bu yıl erişti!

Asgari ücret dolar ve Euro bazında en yüksek rakamlara erişse de Avrupa’da en düşük ücret olmaktan kurtulamadı. Türkiye’nin asgari ücreti Avrupa’da en düşük 5’inci ücret olarak belirlendi. 

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı henüz belirlenmeden önce kiralık evlerin fiyatının artacağı endişesi yayılmıştı. Peki asgari ücret zammı kiralık ev piyasasına nasıl yansıdı?

Asgari ücret zammından sonra kıdem tazminatı 500 bin lirayı geçti!

Asgari ücret zammından sonra bir çok kalemde ödemeler yeniden hesaplandı. 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle hem ücretlerde, ödeme kalemlerinde büyük değişim yaşanacak. Özellikle kıdem tazminatında...

Selim Temurci: Asgari ücret 20 bin TL bile olsa, büyükşehirlerdeki 1 kira ödenemiyor!

Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Selim Temurci, asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili konuştu. Temurci, asgari ücret ile kira fiyatlarını karşılaştırdı. İşte o açıklama ve rakamlar...

Milletvekili Genç: 'Asgari ücret en az 20 bin lira olmalı!'

2024 Asgari ücret zammında geri sayım başladı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, asgari ücretin en az 20 bin Türk Lirası olması gerektiğini söyledi.

Asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor. Hükümet tarafı işçi ve işveren heyetiyle bugün saat 14.00'te bir araya gelecek. Görüşmelerde yol haritası belli olacak ve yapılan çalışmalar paylaşılacak.

Asgari ücrette zam pazarlığı yarın başlıyor! Milyonları ilgilendiriyor! 2024 asgari ücret ne kadar olacak? 

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin bir araya gelmesi ile oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını yarın yapacak.

Mehmet Şimşek'le görüşme yapan Cem Küçük'ten asgari ücret haberi: 2024 asgari ücret için rakam belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Cem Küçük’ü makamında ağırlayarak kendisine sorulan soruları yanıtladı. Bunlardan en önemlisi de asgari ücret zammıydı. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Ev sahiplerinden asgari ücret çıkartması: Kiralık ev ilanlarını tek tek geri çektiler!

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği gibi ev sahipleri de asgari ücret merakla bekliyor. Ev sahipleri asgari ücret belli olmadan, kiralık ev ilanlarını kaldırdı, Ocak ayını bekliyor.

Avukatlık asgari ücret tarifesi nedir Haberi

Avukatlık asgari ücret tarifesi nedir

Avukatlık asgari ücret tarifesi tebliği!

Avukatlık asgari ücret tarifesi genel hükümler tebliği 21 Aralık 2015 tarihinde 29569 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Avukatlık ücretinin tayin ve takdirinde, Avukatlık Kanunu ve işbu Tarife hükümleri uygulanıyor.


Tebliğ gereğince, tahliye davalarında bir yıllık kira bedeli tutarı, kira tespiti ve nafaka davalarında tespit olunan kira bedeli farkının veya hükmolunan nafakanın bir yıllık tutarı üzerinden Tarifenin üçüncü kısmı gereğince hesaplanacak miktarın tamamı, avukatlık ücreti olarak hükmolunuyor.


TEBLİĞ


AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ GENEL HÜKÜMLER


Konu ve kapsam

MADDE 1 – (1) Mahkemelerde, tüm hukuki yardımlarda, taraflar arasındaki uyuşmazlığı sonlandıran her türlü merci kararlarında ve ayrıca kanun gereği mahkemelerce karşı tarafa yükletilmesi gereken avukatlık ücretinin tayin ve takdirinde, Avukatlık Kanunu ve işbu Tarife hükümleri uygulanır.


(2) Taraflar arasında akdi avukatlık ücreti kararlaştırılmamış veya kararlaştırılan...