20 / 04 / 2024

Aya Yorgi açılışı

Aya Yorgi açılışı

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi yarın açılacak. 

Makas git gide daralıyor! Açlık sınırı 10 bin liraya dayandı

Her ay kuvvetli bir heyecanla açıklanması beklenen açlık sınırı, mart ayından itibaren ile 10 bin tl'ye kadar çıktı. BİSAM'ın yaydığı bilgiye göre; yoksulluk sınırı da mart ayında bir evvelki aya göre 1.815 TL birden artış göstererek 33 bin 754 TL'ye çıktı.

Açlık sınırı 10 bin TL'yi aştı, yoksulluk sınırı 26 bin 994 lira oldu!

Birleşik Kamu-İş, dört kişilik bir ailenin mutfak alışverişini içeren açlık sınırının, Şubat ayında bir önceki aya kıyasla 463 lira artarak 10 bin 259 TL'ye yükseldiğini, yoksulluk sınırının ise 26 bin 994 liraya çıktığını açıkladı. İşte detaylar...

Aya Yorgi yarın açılıyor!

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi yarın açılacak. 

Aya Yorgi Kilisesi Kültür Merkezi ve müze olacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından kültür merkezi ve müze olarak açılacak.

Bilecik'teki Aya Yorgi Kilisesi turizme kazandırılacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, bugün harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından müze olarak hizmet verecek.

Mi’Marin Aya Yorgi projesi!

Suv Yapı imzasıyla hayata geçirilen Mi’Marin Aya Yorgi projesi 25 adet konuttan oluşuyor. Projede teslimlerin 2019 yılının yazında yapılması planlanıyor.

KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı gerçekleştirildi!

Türkiye'den KKTC’ye su temin edilmesini öngören ve "asrın projesi" olarak adlandırılan projenin Anamur ayağındaki açılışı sona erdi.

Asrın projesinde Anamur ayağındaki açılış 17 Ekim'de!

Türkiye'den KKTC'ye su temin edilmesini öngören ve "asrın projesi" olarak adlandırılan projenin Anamur ayağındaki açılış, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle yapılacak.

TOKİ Kastamonu Ağlı'da 262 TL taksitle!

TOKİ Kastamonu Ağlı'da 262 TL taksitle konut sahibi olunabiliyor. Alt gelir grubuna özel olarak 12 adet dairenin satışa sunulduğu projede 240 aya varan vade uygulanıyor.

TOKİ Kastamonu Ağlı alt gelir grubu başvuruları!

TOKİ Kastamonu Ağlı alt gelir grubu başvuruları 14 Eylül 2015 tarihinde başlayacak. Ödeme planı kapsamında 240 aya varan taksit imkanı sağlayan projede satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş tarafından yürütülüyor.

Hacettepe Koyu imara açılıyor!

Çeşme’de uzun zamandan beri Aya Yorgi Koyu’nun imara açılacağı söylentisi vardı. Binlerce imza bu koy için toplanırken, aslında hemen yanındaki koyun imara açılacağı ortaya çıktı.

Çeşme'deki Aya Yorgi Koyu imara mı açıldı?

Türkiye’nin gözde tatil beldelerinden Çeşme’de ünlülerin uğrak noktası Aya Yorgi’de 100 dönümlük alanın imara açılacağı yönündeki iddialar, işletme sahiplerini ayağa kaldırdı. İşletmeciler, sosyal medya üzerinden ‘Koyuma Dokunma’ sloganıyla imza kampanyas

Alanya Aya Yorgi Kilisesi'nde restorasyon başladı!

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan tarihi Aya Yorgi Kilisesi’nde restorasyon çalışmalarına başlandı. 873 yılında onarım gördüğü yazan kilisenin 142 yıl sonra ilk kez onarım gördüğü belirtildi.

Aya Yorgi açılışı Haberi

Aya Yorgi açılışı

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi yarın açılacak. Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi,  4 milyon TL harcanarak 3 yılda restore edildi. 

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre; bugünkü binası 1834-1836 arasında yapılan kilisenin tarihini anlatan 2 kitabe, duvar dibinde toprağa gömülmüş olarak bulundu.


Restorasyon çalışmaları, İstanbul 1. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, gayrimüslim ibadethanelerinin restorasyonu projesi kapsamında 2014’te başlatıldı. “Bir sur, bir cami ve bir kilise” projesiyle ilgili bilgi veren İstanbul 1. Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, restorasyonun aslına uygun yapıldığını, birçok eserin en ince ayrıntısına kadar onarıldığını...