20 / 04 / 2024

Aydında konut fiyatları yükselecek mi

Aydında konut fiyatları yükselecek mi

Aydın'da satılık ev fiyatlarının kiraların yüksek olması, konut imarına açık arsaların azlığı, kentsel dönüşümle eski evlerin yıkılması gibi konuları değerlendiren gayrimenkul danışmanları, ev fiyatlarının daha da artacağına dikkati çekti.

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

2024'te konut fiyatları artacak! Piyasayı yükseltecek 3 neden!

2023 yılında Türkiye’de konut fiyatlarının bir yılda yüzde 84 oranında arttı.2024 yılında konut fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyleyen uzmanlar piyasayı yükseltecek 3 nedeni açıkladı.

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

Hollanda’da son 6 aydır konut fiyatları yükselmeye devam ediyor! Ortalama konut fiyatları 421 bin euroyu aştı!

Hollanda’da son altı ayda konut fiyatları peş peşe yükselmeye devam ediyor. Kasımda ortalama konut fiyatı 421 bin euroyu aştı.

Konut fiyatlarında reel artış hızı düşüyor! Gerçekten öyle mi? Vatandaşlar ne diyor?

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamasında konut fiyatlarında reel artış hızı gerilemeye devam ettiğini belirtti. İşte Erdoğdu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

2024’te konut fiyatları ne olacak? 

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2024 yılında konut fiyatlarında hareketlilik görülebileceğini söyledi. İşte o paylaşım...

Çin'de konut fiyatları düşüşe geçti!

Çin'deki büyük şehirlerde kasım ayında konut fiyatları düşüşe geçti. Çin kentlerinde konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre karışık iniş çıkışlar sergiliyor.

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Artan enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki ve inşaat maliyetlerindeki artışlar ve talep ile arz arasındaki dengesizlik, konut sektöründeki ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Bu nedenle, 2024 yılında konut fiyatlarındaki artışın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Konut fiyatlarında sert yükseliş! Bir yılda yüzde 121,3 arttı!

Merkez Bankası, bu yıl nisan ayında konut fiyatlarının yüzde 121,3 yükseldiğini açıkladı. Bu kapsamda Türkiye genelinde 100 metrekare büyüklüğündeki bir konutun ortalama maliyeti 2,2 milyon liraya çıktı.

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.

Konut fiyatlarında yeni gelişme! Resmen zirveden döndü

Konut fiyatları ekimde bir önceki aya göre yüzde 5,4; yıllık bazda yüzde 188, 2 yükseldi. Eylül ayında yıllık artış yüzde 189,09 ile rekoru görmüştü.

''Konut fiyatları enflasyonun altında kalacak!''

Konut kredisi faizinin 40 ayın zirvesine çıkması ile ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, flaş bir açıklama yaptı. Şatıroğlu, "Bu şartlar altında konut fiyatlarındaki artışın enflasyonun altında kalmasını bekliyorum." diyerek önemli bir uyarı yaptı. İşte detaylar...

Konut fiyatları düşecek mi? Ev alacaklar ve kiralayacaklar dikkat!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarını kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu. İşte Hızalan'ın "Konut Fiyatları Düşer Mi?" başlıklı o yazısı... 

Aydında konut fiyatları yükselecek mi Haberi

Aydında konut fiyatları yükselecek mi

Aydın'da satılık ev fiyatlarının ve dairelerin kiralama bedellerinin yüksek olması, konut imarına açık arsaların azlığı, kentsel dönüşümle eski evlerin yıkılıp yerine 1+1 dairelerin yapılması gibi konuları değerlendiren gayrimenkul danışmanları, mevcut alanların konut imarına açılmadığı takdirde sıkışıklık yaşanacağı ve önümüzdeki süreçte ev fiyatlarının daha da artacağına dikkati çekti.


Kanguru Emlak Sahibi Mahmut Yörük, konut fiyatlarının artışını arsa fiyatlarının yüksek olmasına ve mevcut alanların konut imarına açılmamasına bağlarken, Efeler Remax Pasha Gayrimenkul Danışmanlık Sahibi İlhami Karakuş ise, “Ev fiyatlarının arttığını düşünmüyorum. Ev fiyatları artmıyor; modern konutlar yapılıyor, bu konutların fiyatları da dolayısıyla klasik konutlara göre yüksek oluyor” dedi. Oltum Emlak Sahibi Ethem Yeşilyurt da fiyatların yüksek olduğunu savunanlardan. Yeşilyurt da fiyatların yüksek olmasını Efeler’de yaşanan imar sıkıntısına bağladı.


Satılık ev fiyatlarını konuştuğumuz Efeler’deki...