29 / 03 / 2024

ayna camı ne demektir

ayna camı ne demektir

Yapılarda genellikle dekoratif olarak kullanılan ayna camı nedir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Migros’ta ilk ve son kez! Örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü!

Migros’ta büyük yankı uyandıran indirim kampanyası sürüyor. Bu kapsamda, örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü. İşte 14 Ağustos Pazartesi Migros fiyat listesi...

BİM’de indirim üstüne indirim! Vantilatör 399 TL’ye, derin çelik tencere 269 TL’ye, cam sürahi takımı 179 TL’ye düştü!

Gelecek hafta BİM’de hangi ürünlerin indirimli satışa çıkacağı belli oldu. Bu kapsamda, 21 Temmuz Cuma günü vantilatör 399 TL’ye, derin çelik tencere 269 TL’ye, cam sürahi takımı 179 TL’ye düşecek. İşte 21 Temmuz 2023 BİM fiyat listesi...

Profilo FRMA126B Beyaz Cam Ankastre Fırın ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler?

Profilo Cam Ankastre Fırın, 3D Plus Sıcak Hava özelliği ile fırın içerisinde eşit sıcaklık oluşturur. Bu sayede birden fazla tepside hamur işleri aynı anda pişirilebilir. 

Vestel BM 3111 Bulaşık Makinesi kaç TL, özellikleri ne? 29 Mart 2023 fiyat listesi...

Vestel BM 3111 Bulaşık Makinesi, bardak ve cam koruma teknolojisi, kurutma fonksiyonu yenilenen süper 50 dakika programı, 13 kişilik kapasitesi ve uygun fiyatıyla öne çıkıyor. Peki, Vestel BM 3111 en ucuz fiyatla nereden alınır? İşte detaylar...

Profilo FRMA126B Beyaz Cam Ankastre Fırın ne kadara satılıyor, özellikleri neler? 17 Mart 2023 fiyat listesi

Evlenecekler ve ya evini yenileyecekler sizin için Profilo FRMA126B Beyaz Cam Ankastre Fırını araştırdık. İşte ürün hakkında merak ettikleriniz.

Profilo OO36P9010D Cam Ankastre Ocak kaç TL,özellikleri neler? 26 Şubat 2023 fiyat listesi

Profilo Cam Ankastre Ocak şık tasarımı ve sahip olduğu farklı pişirme fonksiyonları sayesinde mutfaklarda yerini alıyor.Peki gaz kesme emniyeti ne işe yarıyor?

Profilo Cam Ankastre Ocak en uygun fiyata nereden alınır? Fiyatları ne kadar? 18 Şubat 2023 fiyat listesi

Profilo siyah cam ankastre ocak göz alıcı tasarımı ve kullanışlı özellikleri ile mutfakların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ankastre ocak  sahip olduğu dört farklı göz sayesinde aynı anda dört farklı yemek pişirme imkanı sunuyor.

Vestel cam ve cam Rustik buzdolaplarında 1.000 TL indirim fırsatı! Kasım'a özel! 11 Kasım 2022 fiyat listesi...

Vestel cam ve cam rustik buzdolaplarında Kasım ayına özel 1.000 TL indirim fırsatı başladı. Peki Vestel cam ve cam rustik buzdolabı fiyatları ne kadar? İşte Vestel cam ve cam rustik buzdolabı 11 Kasım 2022 fiyat listesi...

Ankastre set alacaklara müjde! A101'de Flavel Beyaz Cam Ankastre Set satışa çıktı! Fiyat listesi 31 Ağustos 2022!

Perakende devi A101 satışa çıkardığı Flavel Beyaz Cam Ankastre Set ile dikkat çekiyor. Peki Flavel Beyaz Cam Ankastre Set fiyatı ne kadar? İşte Flavel Beyaz Cam Ankastre Set fiyat listesi 31 Ağustos 2022...

Hatay Altınözü'ne cam seyir terası yapılıyor!

Hatay’ın Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ile Belediye Başkanı Rıfat Sarı, ilçede hayata geçirilen altın zeytin cam seyir terası üzerinde incelemeler yaptı.

Biha Ayna Cam Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Biha Ayna Cam Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Karaman tarafından kuruldu. 

1700 yıllık Ayasofya'ya cam kapı taktılar!

Bursa'nın İznik ilçesinde yer alan Ayasofya Orhan Camii'ne, restorasyon çalışmaları kapsamında, monte edilen cam kapı ve buzlu camlar, tepkilere sebep oldu.

Erzurum Tortum Gölü'ne cam teras yapılacak!

Erzurum'da, Tortum Gölü üzerine "Cam Teras" inşa edilecek. 12,3 metre uzunluğuyla cam seyir terası Türkiye'nin en uzun ve geniş alanlı terası olacak.

ayna camı ne demektir Haberi

ayna camı ne demektir

Ayna camı nedir?

Ayna camı nedir sorusunu yanıtlamadan önce ayna ve cam hakkında kısa bilgiler vermek doğru olacaktır.


*Ayna; Işığı yansıtan, varlıkların görüntüsünü veren, cilalı ve sırlı camdır. 


*Cam; Soda veya potas katılmış silisli kumun ateşte eritilmesiyle yapılan sert, saydam ve çabuk kırılır cisimdir.


*Ayna camı..

Ayna camı, haddelenip her iki yüzü de perdahlanarak çok düzgün birer yüzey haline getirilmiş, saydamlığı ve yansıtması her noktasında aynı olan camdır.


Genellikle 20 metrekareye kadar olan levhalar halinde bulunur. Ayna camı; vitrinlerde, masa üstlerinde ayna yapımında kullanılıyor.



Işıl Seren...