29 / 03 / 2024

azerbaycan gaz boru hattı

azerbaycan gaz boru hattı

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkanı Rövnag Abdullayev, TANAP'ın gelecekte sadece Azerbaycan doğal gazını değil, Orta Asya, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz gazını da, Güney Gaz Koridoru çerçevesinde Avrupa'ya taşıyacağını belirtti...

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

İran Türkiye’ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), yaptığı açıklamaya göre, İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattından 2 - 9 Ekim arasında gaz akışının duracağını bildirdi.

Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatı durduruluyor! Doğal gaz fiyatları yükselecek mi?

Rusya doğal gazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım boru hattı üzerinden yapılan doğal gaz sevkiyatı yarından itibaren üç günlüğüne duracak. Kesintinin uzun vadede doğal gaz fiyatlarına yansıyacağı öngörülüyor.

Avrupa'da doğal gaz fiyatı uçtu! Bir haftada yüzde 28,6 arttı!

Avrupa ülkelerinde doğal gaz fiyatı bir haftada yüzde 28,6 arttı. Fiyat artışında, Kuzey Akım boru hattı üzerinden doğal gaz sevkiyatının 31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında askıya alınacağının açıklanması etkili oldu.

Doğal gaz Ağustos tarifesi yayımlandı! İşte detaylar!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), doğal gaz Ağustos tarifesini yayımladı. İşte detaylar!

IMF'ten Avrupa'ya doğal gaz kesintisi uyarısı: Ciddi sonuçları olur

Rusya ve Ukrayna savaşı yüzünden enerjide bağımlı olduğu Rusya'ya karşı ipleri atıp rotayı Azerbaycan'a çeviren Avrupa ekonomisi doğal gaz sorununu nasıl aşacak? Fatura beklenenden büyük mü çıkacak? IMF, söz konusu tehlike için Avrupa'yı uyardı.

Avrupa Rusya'nın kestiği gazın yerini dolduracak formülü buldu

Rusya'nın doğal gaz ödemelerini Avrupa'dan rubleyle yapmasını istemesinin ardından başlayan krizde vanaları kapanan Avrupa, gaz tedariğini sağlama almanın yolunu buldu. Avrupa ülkeleri bu kışı sıkıntı yaşamadan geçirmek için rotayı Azerbaycan'a çevirdi.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Azerbaycan ve Türkiye'nin küresel doğal gaz projesinde kapasite artırımına gidilecek

Azerbaycan doğal gaza talebin artması nedeniyle Güney Kafkasya Boru Hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Trans Adriyatik Boru Hattı'ndan (TAP) oluşan Güney Gaz Koridorunun potansiyelini genişletmeyi planlıyor.

Rus gazını rubleyle alacak ilk müşteri iddiası şaşırttı! Resmen açıklandı

Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra doğal gaz ödemelerini rubleyle alacağını açıklaması dünyada petro-dolar dönemi bitiyor yorumlarına neden olmuştu. Rusya'nın doğal gazını rubleyle satın alacak ilk ülkenin Azerbaycan olduğu iddia edildi.

TürkAkım'ın Sırbistan ayağı faaliyete geçti!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nın Sırbistan ayağı, faaliyete geçti.

TürkAkım'dan Avrupa'ya 506,3 milyon metreküp gaz taşındı!

Rusya doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ileten TürkAkım doğal gaz boru hattı aracılığıyla ocak ayında Avrupa'ya 506,3 milyon metreküp gaz taşındı

TürkAkım doğal gaz boru hattı açıldı!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı törenle hizmete açıldı.

azerbaycan gaz boru hattı Haberi

azerbaycan gaz boru hattı

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (State Oil Company of Azerbaijan Republic-SOCAR) Başkanı Rövnag Abdullayev, TANAP'ın gelecekte sadece Azerbaycan doğal gazını değil, aynı zamanda Orta Asya, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz gazını da, Güney Gaz Koridoru çerçevesinde Avrupa'ya taşıma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.


Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı basın toplantısında Abdullayev, Azerbaycan doğalgazının Avrupa piyasalarına taşınması ve Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'ndaki (TANAP) son gelişmeler hakkında bilgi verdi.


Abdullayev, Azerbaycan'ın 3 trilyon metreküpten fazla ispatlanmış gaz rezervleri bulunduğunu belirterek, TANAP ile bu yolda önemli bir adım atıldığını söyledi.


Bu hattın sadece Azerbaycan doğal gazını değil, aynı zamanda Orta Asya, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz gazını da Güney Gaz Koridoru çerçevesinde Avrupa'ya taşıma potansiyeline sahip olduğunu anlatan Abdullayev, "Elde ettiğimiz bu başarılar, Azerbaycan'ın, Avrupa'nın...