29 / 03 / 2024

bacakları büyüyen ev nerede

bacakları büyüyen ev nerede

İngiltere'nin Wraysbury şehrinde yaşayan bir çift evlerini bacakları büyüyen bir ev şeklinde tasarladılar. Tasarımı BAT Dizayn'a ait olan ev düğmeye basıldığında 800 mm yukarı kalkıyor.

Binalarda her katta büyüyen balkon yapılır mı? İşte örneği! 

Depreme dayanıklı binalar ve yönetmeliğe uygun olmayan binaların görselleri sosyal medyada sık sık paylaşılıyor. Her katta balkonları büyüyen binaya yorum yağdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi ve kiracı davaları kördüğüm oldu! Kiracı mağduru doktor: 'İhtiyaçtan dolayı açtığım davanın 20. ayına girdik!'

Fahiş kira sebebiyle büyüyen ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları resmen kördüğüm olmuş durumda. Uzman Doktor Dağıstan Ayan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda davanın 20. ayına girdiklerini belirtti ve "Umarım bir gün şu eve kavuşurum artık" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yüzde 190 oranında büyüdü!

Yılın ilk 8 ayında prim üretimi %190,2 büyüyen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sağlık branşının lokomotifi haline geldi. TSS yaptıran sigortalıların sayısı 3 milyon 614 bin kişiye ulaştı.

OECD'nin en hızlı büyüyen ikinci ülkesi Türkiye oldu!

Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8'lik büyüme kaydeden Türkiye, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri içinde en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20 ülkeleri arasında ise üçüncü ülke olma başarısını gösterdi.

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gittikçe büyüyor! Ev sahibi kiracısının ikametgahını sildirdi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gittikçe büyüyor. Antalya'da bir ev sahibi kiracısını tahliye etmek için ikametgahını sildirdi. İşte ayrıntılar...

Bakan Nebati: Ülkemiz yıllık bazda en yüksek büyüyen ikinci ülke olmayı başarmıştır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından, TÜİK tarafından açıklanan birinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Beko Buhar Kazanlı Ütüler ne kadar? 25 Ocak 2023 fiyat listesi

Ütünün en sevilmeyen ve gözünüzde büyüyen ev işi olduğu günler Beko Buhar Kazanlı Ütüler sayesinde artık eskide kalıyor. Peki zorlu kırışıklıklara karşı en büyük yardımcınız olacak Beko Buhar Kazanlı Ütüler, kaç liraya satılıyor?  

MÜSİAD'dan ekonomi açıklaması! Büyümeye devam edeceğiz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Dünya Korona şokuyla sarsılıp yüzde 3 küçülürken, yüzde 1,9 büyüyen, 2021 yılında yüzde 11,4'lük büyüme performansıyla, 2022 yılında da güçlü büyüme eğilimini sürdürmüş ve 3 yılın yıldızı olmuştur. dedi.

Siltaş Yapı yeni yılda yüzde 30 büyüme hedefliyor!

2022 yılında Siltaş Panorama projesinin lansmanını yapan ve yüzde 50 büyüyen Siltaş Yapı, yeni yılda yüzde 30 büyüme hedefliyor...

Hollanda'daki konut krizi büyüyor!

Hollanda'da yükselen kira fiyatlarını ve büyüyen konut krizini protesto eden binlerce gösterici sokağa döküldü. Rotterdam'da önceki gün düzenlenen protesto yürüyüşüne politen sert müdahale geldi.

Pandemide e-ticarette en çok büyüyen sektör emlak oldu! 

Google Analytics verilerine göre; pandemi döneminde e-ticarette en çok büyüyen sektörlerden birinin emlak sektörü oldu. 

Türkiye'nin en hızlı büyüyeni Gintek İnşaat oldu!

TOBB, Türkiye'nin 2016-2018 yıllarında en hızlı büyüyen 100 şirketini belirledi. Listede ilk sırada yüzde 4 bin 357 büyüme yaşayan Gintek İnşaat aldı. İkinci sırada yüzde 2 bin 723 büyüyen FS Dış Ticaret olurken, Profen Savunma ve Güvenlik Teknolojileri yüzde 2 bin 494 büyümeyle üçüncü sırada oldu.

İnşaat malzemeleri sanayisi ilk 9 ayı büyüme ile tamamladı!

Tayfun Küçükoğlu, “İlk çeyrekte yüzde 8,1 büyüyen, ikinci çeyrekte pandeminin etkisiyle yüzde 8 gerileyen, daha sonra üçüncü çeyrekte güçlü toparlanma yaşayan inşaat malzemeleri sanayimiz ilk 9 ayı tahminlerimizin ve beklentilerimizin üzerinde büyüme ile tamamladı" dedi.

bacakları büyüyen ev nerede Haberi

bacakları büyüyen ev nerede

İngiltere'nin Wraysbury şehrinde, 5 kez sel felaketiyle karşı karşı kalan bir çift, evlerini afet durumunda yukarı aşağı alınabilecek bir şekilde tasarlattı. 


Erica ve Peter çiftine İngiltere'nin Middlesex Bölgesinde Thames Nehri kıyısında bir ev satın aldığında taşkın riskinin %1 olduğu söylendi. Ancak çift, emlakçı tarafından dolandırıldığını 15 yıl içinde; en kötüsü 2014'te olmak üzere 5 büyük sel felaketi yaşayınca anladı. Londra merkezli bir tasarım firması olan BAT Dizayn ile temasa geçen çift, afet durumunda önemli şeyler için güvenli bir sığınak sağlamak, boş zamanlarını geçirmek için kullanışlı bir alan tasarlamalarım istedi. Tasarladıkları yapının adı "Bacakları büyüyen ev". Dört adet hidrolik bacak entegre edilen bina düğmeye basıldığında 800 mm yukarı kalkıyor, yine düğme yardımıyla aşağı iniyor.