29 / 03 / 2024

Bağcılar Bölge İdare Mahkemesi binası Ahmet Cüneyt Yılmaz

Bağcılar Bölge İdare Mahkemesi binası Ahmet Cüneyt Yılmaz

Tasarımı ve iç dizaynı ile göz dolduran İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin Bağcılar Soğuksu’daki yeni yerleşkesi, adeta bir sanat galerisi. Mahkemedeki sanat eserlerini bizzat projelendiren Mahkeme Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz, Habertürk'e konuştu.

Bağcılar Belediyesi yüksek maaşlı memur alımı yapacak! Hemen bakın!

Bağcılar Belediyesi bünyesinde istihdam edilmek üzere KPSS puanı ile memur alımı yapılacağı paylaşılırken, adaylarda aranan özel koşullar ve başvuru bilgileri duyuruldu. Peki, hangi branşlarda memur alımı yapılacak, detaylar neler? İşte merak edilenler...

AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

İstanbul'da yaşanabilecek olası büyük deprem öncesinde en riskli mahalleler ve ilçeler peş peşe belli oldu. AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

Bağcılar Merkez Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bağcılar ilçesi, Merkez Mahallesi, 762 ada, 2 parselin bir kısmı ve 3, 15, 21, 28 parseller ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bağcılar 15 Temmuz Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bağcılar ilçesi, 15 Temmuz Mahallesi, 103 parsel ile güneyindeki tescil harici alan ve 3401 ada 12 ve 17 parseller ile kuzey ve kuzeydoğusundaki tescil dışı alanlara ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bağcılar 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bağcılar ilçesi, Mer'i Revizyon Nazım İmar Planına Riskli Yapılar ve Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Bağcılar Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ne onay verildi!

Bağcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarındaki problemlerin çözülebilmesi, dönüşüm sürecinin iyileşmesi ve bütüncül şekilde yönetiminin yapılması amacıyla hazırladığı "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi"ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

İBB, Bağcılar'daki arsayı 16 milyon TL bedelle satışa çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Bağcılar'da yer alan arsayı 15 milyon 959 bin 325 TL bedelle satışa çıkardı.

Bağcılar'ın çocuk kütüphanesi Eylül ayında açılacak!

Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi’nin bir bölümü  3-10 yaş grubu çocukların hizmet alacağı çocuk kütüphanesine dönüştürüldü. 

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgedeki 73 bina yıkılıyor!

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgede yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı toplam 73 bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı...

Bağcılar’daki riskli binalar yıkılıyor!

Bağcılar’da depremde hasar gören binalar kontrollü olarak yıkılıyor. 5.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan 5 katlı bir binanın yıkımı tamamlanırken, 270 daire ve 40 dükkanın bulunduğu sitede çalışmalar devam ediyor...

Bağcılar'ın nüfusu kentsel dönüşümle arttı!

TÜİK, 2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Bağcılar 745 bin 125 kişilik nüfusuyla İstanbul’un en büyük 3’üncü ilçesi oldu. Bağcılar Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesinde başarılı olmasıyla nüfusun arttığı belirtildi.

İBB Bağcılar ve Pendik'teki arsalarını satışa çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bağcılar ve Pendik'te yer alan 2 arsayı satışa çıkardı. Arsaların toplam bedeli 201 milyon 113 bin 997 TL olarak belirlendi.

Bağcılar'da bina sakinlerini korkutan çatlak!

İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından Bağcılar'da 4 katlı bir binanın kolonunda, çatlaklar oluştu. Evlerinde korkarak kaldıklarını söyleyen bina sakinleri, ekiplerin binaya gelip inceleme yapmasını bekliyor.

Bağcılar Bölge İdare Mahkemesi binası Ahmet Cüneyt Yılmaz Haberi

Bağcılar Bölge İdare Mahkemesi binası Ahmet Cüneyt Yılmaz

Tasarımı ve iç dizaynı ile göz dolduran İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin Bağcılar Soğuksu’daki yeni yerleşkesi, adeta bir sanat galerisi. Mahkemedeki sanat eserlerini bizzat projelendiren Mahkeme Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz, Habertürk'e konuştu


İmar planları, kentsel dönüşüm, hatta ulaşım zammı iptal davalarına bakan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin Bağcılar Soğuksu’daki yeni yerleşkesi, bir adliyeden çok sanat galerisini andırıyor. Mahkemedeki tüm sanat eserleri, bizzat İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz tarafından projelendirilmiş.


İstanbul’daki kentsel dönüşümden imar planlarına kadar en kritik davaların görüldüğü Bölge İdare Mahkemesi, geçen temmuz ayında Bağcılar Soğuksu’daki yeni yerleşkesine taşındı.


Yaklaşık 200 hâkim, 300 de personelin görev aldığı modern bina, 54 bin metrekare kapalı, 26 bin metrekare de açık alana sahip. İçinde kuaförden spor salonuna, kantinden anaokuluna kadar çeşitli etkinlik alanlarının...