23 / 04 / 2024

bağımsız bölüm düzeltmesi

bağımsız bölüm düzeltmesi

Bağımsız bölüm satış sözleşmesi, yapı inşaat aşamasındayken iki yöntemle yapılabiliyor. Birincisi noterden düzenlenmiş satış vaadi senediyle, ikincisi kat irtifaklı arsa payının tapuda yapılan satışı şeklinde oluyor...

Hatalı bağımsız bölüm!

Hatalı bağımsız bölüm düzeltme işlemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2011/3 sayılı genelgesiyle çözülür hale getirildi. Daha önce hatalı bağımsız bölüm düzeltme işlemi idari yoldan çözülemiyordu, sadece sahiplerin anlaşması halinde çözülebiliyordu..

Bağımsız bölüm eklentisi nedir?

Bağımsız bölüm eklentisi nedir?: Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan kömürlük, su deposu, garaj, elektrik, havagazı veya su saati yuvaları, tuvalet gibi eklentiler gibi bölümlerden oluşuyor...

Bağımsız bölüm düzeltmesi!

Bağımsız bölüm düzeltmesi 2011 yılına kadar idarece çözülemiyor ancak kat sahiplerinin karşılıklı takas veya satış yapmaları ile çözülebiliyordu. 2011 yılından sonra lisanslı harita büroları ile bu durum çözülebilmektedir...

Bağımsız bölüm nedir?

Bir yapı içinde bulunan alanların 'bağımsız bölüm' olarak nitelendirilmesi için sahip olması gereken özellikler bulunuyor. Bağımsız bölüm nedir? detayları için tıklayın...

Tuzla'da 10 yılda 25 bin bağımsız bölüm dönüştü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada Tuzla'da 10 senede 25 bin bağımsız bölümün dönüştüğünü söyledi. 

İstanbul Fikirtepe’de 11 bin bağımsız bölüm yükseliyor!

2010 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Fikirtepe’de çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO tarafından 11 bin bağımsız bölüm  inşa edilecek.

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarına dikkat çekti. İşte Bakan Özhaseki'nin o son dakika açıklaması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini söyledi.

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

Yarısı Bizden kampanyasında bağımsız bölüm için başvuru sayısı 467 bine ulaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında bugün itibarıyla 467 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını söyledi.

Koray GYO'nun Çankaya'daki 11 bağımsız bölümünün değeri ne kadar oldu?

Koray GYO'nun Ankara Çankaya'daki 11 bağımsız bölümünün KDV hariç pazar değeri 48 milyon 645 bin 827 TL, KDV dahil pazar değeri 57 milyon 402 bin 76 TL olarak belirlendi. 

İş İstanbul 34'teki 26 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Özak GYO, İş İstanbul 34 plazadaki 26 adet bağımsız bölümün değerleme raporunu yayınladı. Peki İş İstanbul 34 plazadaki 26 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Bulvar 216 AVM'deki 43 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Özak GYO portföyündeki Bulvar 216 AVM'deki yer alan 43 adet bağımsız bölümün 2021 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

34 Portall Plaza'daki 7 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Özak GYO portföyündeki 34 Portall Plaza'da yer alan 7 adet bağımsız bölümün 2021 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

Transform Fikirtepe'deki 30 bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Vakıf GYO Transform Fikirtepe projesindeki 30 adet bağımsız bölümün KDV hariç değeri 55 milyon TL, KDV dahil değeri ise 55 milyon 550 bin TL olarak belirlendi.

Bizimtepe Aydos'taki 60 bağımsız bölümün değeri ne kadar? 

Bizimtepe Aydos projesinde yer alan 60 adet bağımsız bölümün KDV hariç değeri 54 milyon 310 bin TL, KDV dahil değeri ise 64 milyon 85 bin 800 TL olarak belirlendi. 

bağımsız bölüm düzeltmesi Haberi

bağımsız bölüm düzeltmesi


Kat karşılığı yapılan inşaatlarda müteahhitler yada arsa sahiplerinin, sözleşmede paylarına düşen ev, büro veya mağazaları inşaat aşamasında çeşitli yöntemlerle satma hakkı bulunuyor.

Arsa sahipleri, sözleşmeye istinaden, kendine verilecek bağımsız bölümleri, inşaat aşamasında, iki yöntemle satabilirler. Birincisi noterden düzenlenmiş satış vaadi senediyle satış, ikincisi kat irtifaklı arsa payının tapuda yapılan satışıdır. 


Arsa sahiplerinin, noterden düzenlenmiş bağımsız bölüm satış sözleşmesiyle, sattıkları bağımsız bölümleri alan üçüncü kişilerin; inşaatın bitirilmesi ile ilgili sorunlar çıktığında hukuki olarak yaptırım güçleri oldukça zayıftır. Müteahhidin, inşaatın bitirilmesi ile ilgili sorumluluğu arsa sahibi ile sınırlanıyor. Yani bağımsız bölümü satın alan kişi bağımsız bölüm satış sözleşmesi ile arsa sahibinin haklarına sahip olamıyor. Ancak satış sözleşmesinde satın aldığı bölüm için özel bir hüküm konmuşsa arsa sahibinin haklarına sahip...