25 / 04 / 2024

bağımsız bölüm numarasında değişiklik

bağımsız bölüm numarasında değişiklik

Bağımsız bölümde değişiklik yapılabilmesi için, blok veya bağımsız bölümlerinde hata bulunan kişilerin Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendislik Bürolarına başvurmaları gerekiyor. Bağımsız bölümde değişiklik için istenen belgeler aşağıda...

İstanbul Fikirtepe’de 11 bin bağımsız bölüm yükseliyor!

2010 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Fikirtepe’de çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO tarafından 11 bin bağımsız bölüm  inşa edilecek.

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.

Yarısı Bizden kampanyasında bağımsız bölüm için başvuru sayısı 467 bine ulaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında bugün itibarıyla 467 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını söyledi.

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü dile getirdi.

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Innovia 1'deki 60 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İnnovia-1 60 adet bağımsız bölüm değerleme raporu hakkında açıklama yaptı.

Mistral İzmir projesindeki 132 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Mistral İzmir projesinin değerleme raporu yayınlandı. Peki Mistral İzmir projesindeki 132 bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Koray GYO'nun Çankaya'daki 11 bağımsız bölümünün değeri ne kadar oldu?

Koray GYO'nun Ankara Çankaya'daki 11 bağımsız bölümünün KDV hariç pazar değeri 48 milyon 645 bin 827 TL, KDV dahil pazar değeri 57 milyon 402 bin 76 TL olarak belirlendi. 

İş İstanbul 34'teki 26 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Özak GYO, İş İstanbul 34 plazadaki 26 adet bağımsız bölümün değerleme raporunu yayınladı. Peki İş İstanbul 34 plazadaki 26 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu?

Bulvar 216 AVM'deki 43 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Özak GYO portföyündeki Bulvar 216 AVM'deki yer alan 43 adet bağımsız bölümün 2021 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

34 Portall Plaza'daki 7 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Özak GYO portföyündeki 34 Portall Plaza'da yer alan 7 adet bağımsız bölümün 2021 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

Transform Fikirtepe'deki 30 bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Vakıf GYO Transform Fikirtepe projesindeki 30 adet bağımsız bölümün KDV hariç değeri 55 milyon TL, KDV dahil değeri ise 55 milyon 550 bin TL olarak belirlendi.

bağımsız bölüm numarasında değişiklik Haberi

bağımsız bölüm numarasında değişiklik


Bağımsız bölümde değişiklik!


Türkiye'de kat irtifaklı veya kat mülkiyetli yapıların durumları ile tapu kayıtlarının dayanağını oluşturan mimari projesindeki bağımsız bölüm numaraları yada vaziyet planındaki blok numaraları zaman zaman farklılıklar gösterebiliyor. Bu tür hata bulunan bağımsız bölümlerde ne yazık ki kişiler fiili olarak sahibi olduğu yerin, tapu planında sahibi olamıyor, hukuken tapu planında yazan numaradaki yerin sahibi oluyorlar. Bağımsız bölümde değişiklik 2011 yılına kadar idarece çözülemiyor ancak kat sahiplerinin karşılıklı takas veya satış yapmaları ile çözülebiliyordu. Bu işlemde de takas veya satış işlemlerindeki harç ve vergiler nedeniyle yüksek maliyetler oluşuyordu.


Belirtilen şekilde blok veya bağımsız bölümlerinde hata bulunan kişilerin Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendislik Bürolarına başvurmaları halinde; bu büroların Tapu Sicil Müdürlüğünde, belediyede ve zeminde yaptığı inceleme sonucu hazırladığı raporla Tapu Müdürlüğündeki...