28 / 03 / 2024

Balakot hidroelektrik projesi

Balakot hidroelektrik projesi

Ankara merkezli inşaat ve mühendislik şirketi Dolsar, Pakistan'ın Khyber Pakhtunkhwa Eyaleti’nde 755 milyon dolarlık proje üstlenecek.

Enka, Gürcistan’da 1 milyar dolarlık HES projesi inşa edecek!

Enka ile Norveçli enerji devi Clean Energy Group, 960 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. 8 milyar Norveç Kronu’na denk gelen bu yatırım 433 MW’lik Namakhvani projesi. Enka ve Clean Energy arasındaki bu yatırım hidroelektrik santrali üzerine olacak.

Artvin Kavak Hes projesi için 3. kez ÇED süreci başladı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Artvin Kavak Hidroelektrik Santral için ÇED süreci başlatıldı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Artvin Kavak Hidroelektrik Santrali'nin inşaatı durduruldu!

Artvin'in Arhavi İlçesi'nde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı MNG Holdinge ait Kavak Hidroelektrik Santral projesi için ikinci kez verilen 'ÇED olumlu' raporu, yedi ayrı noktada hukuka aykırılık tespit eden Rize İdare Mahkemesi tarafından yine

Adana'da Hidroelektrik Santrali proje toplantısı 24 Haziran'da!

Andırın Enerji Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından Adana'da Hidroelektrik Santrali Projesi için 24 Haziran 2015 günü saat 13:30'da halk toplantısı düzenlenecek.

Dicle Vadisi’ndeki 3 HES projesi iptal edildi!

Diyarbakır’da Dicle Nehri üzerinde yapılması planlanan ve daha önce olan 3 hidroelektrik santral (HES) projesinden birinin Eylül 2014’te iptal edilmesinin ardından geriye kalan 2 HES projesi içinde iptal kararı alındı.

Üç Boğaz Barajı toplam 800 milyar kilovatsaat elektrik üretti!

Dünyanın en büyük hidroelektrik projesi olan Çin'deki "Üç Boğaz Barajı"nın 2003'te hizmete girmesinden bu yana 800 milyar kilovatsaat elektrik ürettiği bildirildi. Bu elektrik ülkenin geçen yıl tükettiği toplam elektriğin yüzde 15'i olarak belirlendi...

Ardanuç-5 Hidroelektrik Santrali'ne Danıştay'dan dur kararı!

Artvin Ardanuç'ta, Suat ve Polat dereleri üzerinde yapımı planlanan Ardanuç-5 Hidroelektrik Santral projesi için Çevre ve şehircilik Başkanlığı, olumlu rapor vermişti. Danıştay buna dur dedi.

Alicik Hidroelektrik Santral projesi için acele kamulaştırma!

Rize’ nin Güneysu ilçesinde mahkeme kararı ile Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu iptal edilerek yapımı durdurulan Alicik Hidroelektrik Santral projesi için, ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı...

Artvin'de Kavak Hidroelektrik Santrali projesi iptal edildi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı şehir merkezindeki Kavak Hidroelektrik Santral projesi için Rize idare Mahkemesi'nin, 'ÇED olumlu' raporunun yürütmesinin durdurması, ilçe sakinlerini sokağa döktü.

Kahramanmaraş'ta Hidroelektrik Santrali projesi için kamulaştırmalar yapıldı!

Bugünkü resmi gazete Bakanlar Kurulu Kararı ile yayınlanan karardan alınan bilgiye göre Kahramanmaraş'ta Hidroelektrik Santrali projesi için kamulaştırmalar yapıldı. Hidroelektrik Santrali projesi kamulaştırmalarının bilgileri haberimizde bulunuyor...

Hidroelektrik santral projesinin iptali istemiyle Rize İdare Mahkemesi'ne dava açıldı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde yapımı planlanan ve ilçe belediyesinin imar değişikliğiyle önünü açtığı hidroelektrik santral projesi için ilçe merkezine çok yakın bir mahallede büyük bir arazi 3 metre yüksekliğindeki bariyerlerle çevrilerek çalışma başlatıldı

Trabzon'da hidroelektrik santrali projesi için toplantı düzenlenecek!

Arsu Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından Trabzon İli, Çaykara ilçesinde Hadi Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesi tesis edilmesi planlanmaktadır. Halkın katılım toplantısı 5 Eylül 2013'te düzenlenecek.

Balakot hidroelektrik projesi Haberi

Balakot hidroelektrik projesi

Ankara merkezli inşaat ve mühendislik şirketi Dolsar, Pakistan'ın Khyber Pakhtunkhwa Eyaleti’nde bir enerji projesi yürütecek. Projenin maliyeti ise 755 milyon dolar olacak.

Ankara merkezli inşaat ve mühendislik şirketi Dolsar, Pakistan’da önemli bir proje hayata geçirdi. Ülkenin Khyber Pakhtunkhwa Eyaleti’nde Türk şirketi 300 mW’lık bir proje gerçekleştirecek.

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre; Yerel Hükümetin yaptığı açıklamada eyaletin en büyük enerji projesi unvanını alacak 300 megavatlık Balakot hidroelektrik projesinin inşası için Türk şirketle hizmet almak üzere bir anlaşma imzalandığı kaydedildi. 

Enerji Bakanı Muhammad Zubair Khan'ında da yer aldığı anlaşma töreninde Türk şirketin Pakistanlı AGES, BAK, TLC, C-IV ve Eletra firmalarıyla bu işi hayata geçireceği kaydedildi.

Asya Kalkınma Bankası finanse edecek
Projenin yüzde 80’i yani 580 milyon doları Asya Kalkınma Bankası'nın (ADB) mali yardımıyla bitirilecek.

7 yılda...