25 / 04 / 2024

balıkesir kentsel dönüşüm projeleri

balıkesir kentsel dönüşüm projeleri

Vali Ahmet Turhan “Balıkesir’in bazı bölgeleri alüvyon zemin üzerine kurulu. Depremdeki yıkımı azaltmak için Kentsel Dönüşüm bir an önce başlamalı. Yerleşim yerlerinde değişiklik yapılabilir” dedi.

Balıkesir Kurtuluş Mahallesi yeniden dönüşecek!

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi riskli alan ilan edildi. 12/10/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde Balıkesir Gönen ilçesi sınırlarında bulunan Kurtuluş Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edil

Balıkesir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Balıkesir Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Balıkesir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Balıkesir İl Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü bizim her zaman önceliğimiz oldu" şeklinde konuştu.

Alanya Mahmutlar'da kentsel dönüşüm krizi!

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm krizi sürüyor. Mağdur olduklarını söyleyen Aşur Bal, Alanya Belediyesi’nin siyasi çıkarlar kapsamında davrandığını ortaya çıkardı.

Roman mahallelerindeki kentsel dönüşüm mecliste!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, meclis toplantısında Roman mahallelerindeki kentsel dönüşüm uygulamalarına değindi.

Balıkesir Edremit'te kentsel dönüşüm konuşuldu!

Londra Belediye Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Başkan Yardımcısı SaimaAshraf ve Birleşmiş Milletler Küresel Sağlık Danışmanı Dr. Tariq H. Cheema, Edremit belediye Başkanı Kamil Saka ile sağlık turizmi ve kentsel dönüşüm hakkında görüş alış verişinde bulundular.

Yahyalı'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Yahyalı Belediyesi, ilçe merkezinde başlattığı Dağbalı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan hak sahiplerine bilgilendirme toplantısı düzenledi.

BTO Kentsel Dönüşüm Sertifika Programı tamamlandı!

Balıkesir Ticaret Odası, İstanbul Üniversitesi ve Management Plus Consulting&Training işbirliğinde gerçekleşen "Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı" tamamlandı.

BTO'da kentsel dönüşüm uzmanlığı sertifika programı başladı!

Balıkesir Ticaret Odası (BTO), İstanbul Üniversitesi ve Management &Training iş birliği ile 18 Kasım- 6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı Sertifika Programı başladı.

Balıkesir'de Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika programı düzenlendi!

Balıkesir Ticaret Odası, İstanbul Üniversitesi ve Management Plus Consulting & Training işbirliğiyle ’Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı’ düzenlendi.

BTO'da kentsel dönüşüm programı!

Balıkesir Ticaret Odası, İstanbul Üniversitesi ve Management Plus Consulting & Training işbirliğiyle ’Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı’ düzenlendi.

Kentsel dönüşüm kat sayısını artırmak olmamalı!

Balıkesir 2. Kent Sempozyumu kapsamında, "Turizm Alanlarında Kentsel Konuna ve Dönüşüm" konulu bir panel düzenlendi. Osman Aydın: "Kentsel dönüşüm, kat sayısı düşük binaların daha yüksek katlı binalara dönüştürülmesi olmamalıdır. " dedi.

Balıkesir kentsel dönüşüm sertifika programı başladı!

Balıkesir Ticaret Odası, İstanbul Üniversitesi ve Management &Training iş birliği ile 18 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı Sertifika Programı başladı.

Balıkesir kentsel dönüşümde son durum ne?

Erol Menteş şöyle konuştu: "Kentsel dönüşüm için vatandaşın bize müracaatı yetiyor. Biz binada risk tespiti yapıyoruz ve riskli ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığına rapor sunuyoruz. " dedi.

balıkesir kentsel dönüşüm projeleri Haberi

balıkesir kentsel dönüşüm projeleri


Vali Ahmet Turhan, Balıkesir’de 1996 yılından önce yapılan 450 bin konutun depreme dayanıksız olduğunu açıkladı. 7 şiddetindeki bir depremde konutların yüzde 30’unun ağır hasar göreceğini kaydeden Vali Turhan “Balıkesir’in bazı bölgeleri alüvyon zemin üzerine kurulu. Depremdeki yıkımı azaltmak için Kentsel Dönüşüm bir an önce başlamalı. Yerleşim yerlerinde değişiklik yapılabilir” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI


Ege denizinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen 6.5 şiddetindeki depremin ardından Balıkesir’de de yetkililer deprem önlemlerini revize ediyor.


Balıkesir’de 450 bin konutun depreme dayanaksız olduğunu kaydeden Vali Ahmet Turhan, Kentsel Dönüşümün vakit kaybedilmeden başlatılması gerektiğine dikkat çekti. Turhan “Balıkesir 1. Derece deprem bölgesi. Bu önemli bir husus.


1996 yılına kadar Balıkesir 3. derecede deprem bölgesi iken yapılan teknik çalışmalarla Balıkesir’in 1. derece deprem bölgesi olduğu anlaşıldı. Bu tarihe...